Color Run bevestigt ‘Hardloopstad Zwolle’

Zwolle – Het lijkt erop dat Zwolle weer een nieuw populair hardloopevenement op de kalender kan bijschrijven. Op zondag 7 juli is park De Wezenlanden het middelpunt van The Color Run. Zaterdag vond de inschrijving plaats, en die werd massaal bezocht. Er verschijnen bijna 10.000 sportievelingen aan de start! Na de Zwolse Halve Marathon, de Stadshagenrun, de Berkumloop en de 10 mijl van Zwolle Zuid is ook dit hardloopevenement ongekend populair. Weblog Zwolle zal er zondag verslag van doen.

06-07-2013_inschrijving_colorrun_01.jpg 

Na een lange koude winter is het tijd voor een vrolijke en kleurrijke zomer! The Color Run is een fun run van vijf kilometer waarbij de deelnemers na iedere kilometer in kleurpoeders worden ondergedompeld. Hardlopen en entertainment komen samen waarbij het niet om de prestatie gaat, maar om de fun. Iedereen kan deze zomer meedoen aan de officiële Color Run in Zwolle! The Color Run brengt hardlopen en entertainment samen. Veel muziek, vrolijke mensen en na vijf kilometer een kleurrijk feest.

 06-07-2013_inschrijving_colorrun_02.jpg

06-07-2013_inschrijving_colorrun_03.jpg 

De enthousiaste hardlopers kunnen door hun deelname tevens kleur brengen in het leven van meiden in Nepal door de samenwerking met Plan Nederland. Plan Nederland is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die in de projecten het accent op meisjes legt, omdat zij nu structureel worden achtergesteld en gediscrimineerd. Plan Nederland wil de levens van deze meiden, en daarmee die van hun omgeving, positief beïnvloeden door hen de mogelijkheid te geven hun potentieel te ontwikkelen.

Justine Huffmeijer, zendermanager Net5: “Vanuit Net5 willen we met The Color Run een gezond, positief en kleurrijk evenement neerzetten dat je met je vrienden/ vriendinnen deelt. Door de samenwerking met Plan delen de Color Runners het positieve gevoel niet alleen met hun vriendenkring, maar ook met meiden in Nepal. Zo wordt The Color Run een platform dat niet alleen hier, maar ook daar kleur brengt.”

Ga voor meer informatie naar: www.facebook.com/TheColorRunNederland

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het is in ieder geval mooie handel voor de organisatie, 10000 deelnemers die ieder 29,50 euro betalen voor 5 km lopen, wandelen en wat verf over je heen, maar mensen veel plezier als je mee gaat doen.

  Nog een idee: de pek en veren run, voor het huidige kabinet. Mark Rutte betaalt het inschrijfgeld van 1000 euro. 😉


  ⚠️ Meld

 2. @Arjen, waarom heb je zo’n moeite met dat bedrag. Niemand dwingt deze mensen toch om mee te doen. Ze hebben gewoon zin in een leuke middag.En dat zal het vast worden.


  ⚠️ Meld

 3. Ingrid, ik wil er niet negatief over doen, helemaal niet.

  Ik ben er zo eentje, die alles nog omrekent naar guldens, en dan is het toch een fors bedrag.

  Maar nogmaals, iedereen die morgen mee gaat doen, veel plezier!


  ⚠️ Meld

 4. Ik vind het inschrijfgeld ook hoog. Geen wonder dat ze mooie tenten en shirts met eigen logo aan kunnen schaffen.
  Uniek concept dus. Hardlopen voor een goed doel, Net 5 inschakelen, je met kleuren laten bepoederen en daarvoor 30 euri betalen. Dat heet ook wel ondernemersgeest.


  ⚠️ Meld

 5. Net weer terug van de Color – Run en wederom is bewezen dat ZWOLLE het Centrum van Nederland is !!!!!!!!!!!!! 10.000 Lopers en het was weer PERFECT georganiseerd! ( zoals alle Zwolse Evenementen !! )


  ⚠️ Meld

 6. Het was ontzettend goed georganiseerd, mede door de enthousiaste vrijwilligers. We hebben een topdag gehad, volgend jaar weer? 😀


  ⚠️ Meld

 7. Paar punten van kritiek/opbouwende feedback:

  – parcours over bredere paden/wegen
  – duidelijkheid verschaffen over wachttijd voor de start
  – eerder verkoelingsmaatregelen nemen voor wachtende ‘meute’

  Ik denk dat het organisatorische een stukje ‘strakker’ had gekund. Verder top om een keer meegemaakt te hebben!


  ⚠️ Meld

Reageer