Eerste Color Run in Zwolle groot succes

Zwolle – Zondagmiddag vond in Park de Wezenlanden te Zwolle The Color Run plaats. Een kleurrijk en vrolijk hardloopevenement wat voor de eerste keer in de Hanzestad gehouden werd. Bijna 10.000 sportievelingen vertrokken aan de start voor een bijzondere sportprestatie door het stadspark, langs Park Nooterhof en bedrijventerrein de Marslanden.

https://youtu.be/RS57kBy4M4Y

The Color run is een fun run van vijf kilometer waarbij de deelnemers na iedere kilometer in kleurpoeders worden ondergedompeld. Hardlopen en entertainment komen samen waarbij het niet om de prestatie gaat, maar om de fun. Iedereen kon op deze fraaie zomerdag meedoen aan de officiële Color Run in Zwolle! De sportieve middag werd begonnen met een warming up. Vervolgens verschenen de hardlopers per groep aan de start. I.v.m. de warmte kregen de sporters onderweg extra drinken aangereikt. Veel muziek, vrolijke mensen en na vijf kilometer een kleurrijk feest. Nu al een tip voor volgend jaar: dwars door de mooie historische binnenstad van Zwolle heen!

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_09.jpg

color_run_7.jpeg

Foto via Twitter: D.Hooijenga

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_05.jpg 

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_02.jpg  

Meer foto’s via Lees verder… 

De enthousiaste hardlopers konden door hun deelname kleur brengen in het leven van meiden in Nepal door de samenwerking met Plan Nederland. Plan Nederland is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die in de projecten het accent op meisjes legt, omdat zij nu structureel worden achtergesteld en gediscrimineerd. Plan Nederland wil de levens van deze meiden, en daarmee die van hun omgeving, positief beïnvloeden door hen de mogelijkheid te geven hun potentieel te ontwikkelen.

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_03.jpg 

Justine Huffmeijer, zendermanager Net5: “Vanuit Net5 willen we met The Color Run een gezond, positief en kleurrijk evenement neerzetten dat je met je vrienden/ vriendinnen deelt. Door de samenwerking met Plan delen de Color Runners het positieve gevoel niet alleen met hun vriendenkring, maar ook met meiden in Nepal. Zo wordt The Color Run een platform dat niet alleen hier, maar ook daar kleur brengt.”

the_color_run-2.jpg

the_color_run-1.jpg

the_color_run-3.jpg

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_04.jpg

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_01.jpg

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_06.jpg

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_07.jpg

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_08.jpg 

Artikel delen:
Reacties 56
 1. jammer dat iedereen meteen weg ging na de finisch en dat je niet op het terrein mocht komen om te kijken..slecht georganiseerd.brandweer werd te laat gevraagd om te komen ,waren er pas nadat 112 gebeld was >:(>:(


  ⚠️ Meld

 2. Geweldig Georganiseerd !!! Net terug van de Color-Run ! Maar ZWOLLE bewijst zich weer als CENTRUM van NEDERLAND !!! PERFECT zoals alle ZWOLSE EVENEMENTEN !!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 3. Rogiert wat heb je te mekkeren, bel de organisatie op en vertel wat je allemaal dwars zit? Perfecte omstandigheden overigens.


  ⚠️ Meld

 4. Gran. Di. Oos. Evenement….

  Ja, best warm, en tja, wat meer sproeiers en water-tappunten waren geen overbodige luxe geweest, maar dat mocht de pret niet drukken! Gewoon lekker rustig gelopen en genoten van de ervaring.

  Grote pluim voor Zwolle met een prachtig evenemententerrein en goed evenementenbeleid! Hulde!


  ⚠️ Meld

 5. 😀 Hulde aan de organisatie! Het was goed geregeld en het zonnetje heeft goed zijn best gedaan 8)
  Dat er 35 mensen zich hebben gemeld bij de EHBO is relatief weinig op ca. 10000 mensen (waar zeurt men over)!
  Trouwens ligt het veelal niet aan het weer en/of de organisatie dat mensen onwel worden maar meer aan de mensen zelf. Als je niet fit bent, niet genoeg hebt gegeten of te weinig (water) drinkt moet je gewoon niet meedoen met een evenement als deze.

  Ik hoop dat er volgend jaar weer een editie komt!
  Ik heb heerlijk genoten met mijn vrouw en dochter van 9!


  ⚠️ Meld

 6. Het waren mooie omstandigheden, 35 mensen onwel op 10000 deelnemers is niet veel toen ik langs reed om 16.00 was de brandweer al op de weg aanwezig, ik zag de temperatuur en dacht wanneer hebben dit eerder meegemaakt, ja bij de Zwolse Halve Marathon een aantal jaren geleden. Inderdaad Ben Thuis hulde aan de organisatie. 8):o:D:D


  ⚠️ Meld

 7. Op de site van RTV-Oost staat: Er deden 5000 mensen mee aan de hardloopwedstrijd over 5 kilometer.

  Met verf op de huid, gaan je poriën dicht zitten, en kun je minder goed zweten, en loop je kans op een warmte-stuwing.

  Wellicht kunnen ze de volgende run wat later op de dag plannen, dan is het niet zo warm. De halve marathon wordt ook ’s avonds gehouden.

  Tips van een ervaren hardloper. 😉


  ⚠️ Meld

 8. Nu al een tip voor volgend jaar: dwars door de mooie historische binnenstad van Zwolle heen!

  Zwolle promotie optima forma!


  ⚠️ Meld

 9. Wat een azijn zeikers heb je toch, weer een prachtig evenement in zwolle, 35 mensen die zich niet helemaal lekker voelden en 10000 mensen die het fantastisch vonden, niet zeuren dus, ga in een hutje op de hei wonen anders.


  ⚠️ Meld

 10. ^^@ Gee… dat zeggen ze ook op dat plein in Egypte…”ach hier een paar doden, daar een paar doden, maar de rest had het reuze naar z’n zin” 🙂


  ⚠️ Meld

 11. Verf? We werden niet besproeid met verf maar met poeder. En dat zorgt echt niet voor warmtestuwing, wat een flauwekul. Zorg voor water en bedek je hoofd als je in de felle zon staat te wachten..

  Het was een perfecte happening. Goed georganiseerd en een geweldige sfeer! Complimenten!

  Ook een ervaren hardloper


  ⚠️ Meld

 12. Als een glaasje water echt 2,50 euro kostte, wat ik echt niet geloof, dan hoeven ze niet meer terug te komen. Uitbuiters!!


  ⚠️ Meld

 13. Langs de route hebben ze water gekregen en de rest was met muntjes. Prima geregeld en een super sfeertje hier. Op naar utrecht. En bij het podiim kon je ook water krijgen uit de slang. Brandweer heeft geblust. Super. Op naar de volgende


  ⚠️ Meld

 14. Nou er waren op de route 2 waterpunten op de helft en aan het eind.. Wie jou wijs heeft gemaakt dat je er 2,50 voor moest betalen die weet van niks want dat was dus niet zo… Je kon overal gratis water krijgen en zoveel je wou! Ik ben ook geen ster in hardlopen en zelfs ik heb 4,5 km echt hardgelopen, dus de mensen die onwel werden hadden zelf eerder naar hun lichaam moeten luisteren..

  Maar ik vond het top en een hele mooie ervaring! Top evenement 🙂


  ⚠️ Meld

 15. Reactie 104: patrick138 4 uur 23 minuten geleden door patrick138

  “Ben net terug, was heerlijk. Glas water was maar 2,50 vind je het gek dat mensen oververhit raken haha”

  ;D


  ⚠️ Meld

 16. @Arjan
  Dan had je dat zelf mee moeten nemen! en sorry.., om “verf” te maken van poeder en zweet heb je wel wat meer nodig!


  ⚠️ Meld

 17. Het was leuk! Volgende keer iets koeler weer bestellen. Wachten bij de start duurde lang, en dicht op elkaar omdat iedereen tegelijk wilde beginnen natuurlijk. Daar dus ook al een aantal flauwgevallen mensen. En inderdaad, beter voor jezelf zorgen, maar misschien ook een evaluatiepunt voor de organisatie voor een volgende keer. En de route….. erg kleine paadjes op sommige stukken, vooral als wandelaars ook nog naast elkaar gaan lopen… soms kon je echt niet lekker door rennen. Minpuntje dus. Twee waterpunten inderdaad, erg fijn! En die brandweersproeier, ook erg fijn na afloop.


  ⚠️ Meld

 18. Wat een flauwekul allemaal zeg. Ging het om een goed doel? Kan iedereen toch ook gewoon wat centjes overmaken? Hoef je ook niet te rennen met die warmte en gaat ons mooie park ook niet elke keer naar de kloten. Heeft Zwolle een mindewaardigheidscomplex ofzo? We willen overal maar aan mee doen, Zwolle op de kaart zetten. Waarom? Vond Zwolle altijd wel een lekker rustig stadje. Normaal doe je gek genoeg. Maar nu zie ik ineens 10000 beschilderde mensen een rondje rennen… Voor het goede doel… dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

 19. tWas voor ons, mijn 2 dochters en ik, een geslaagde dag. Gezellig en de sfeer was goed. Wel heb ik het gevoel dat je gelokt word met het ondersteunen van een goed doel om er vervolgens achter te komen dat het behoorlijk commercieel is. De leus:
  De opbrengsten van jouw Color Run?? gaan naar de meiden in Nepal, vind ik daarom behoorlijk misleidend, als het slechts om 10% van de opbrengst gaat.
  Eigen consumpties mochten niet mee………..met 27/28 graden in aantocht was het uitnodigender geweest als er was aangegeven, mensen neem voldoende drinken mee! Het drinken bij aanvang was dat je alleen bij de bar drinken kon halen, zonder dop!!! Op mijn vraag toen mijn dochters twee AA tjes kochten of de dop erop mocht zei het meisje: Nee dat mag ik niet doen. (!)
  Nee want dan moet je dus het flesje ineens leeg drinken en als je dorst krijgt weer een nieuwe halen, dat kun je zeker niet maken bij de hitte van gister.
  Uit angst voor bijvullen hoeven ze het niet te doen want bij de wc’s was geen water.
  De grote tanks water en de brandweer die tegen het einde werden aangesleept waren niet gepland maar ter voorkoming van erger (en daarmee van claims) toen wel duidelijk werd dat er verschillende onwel werden. Maar toch, een geslaagde dag met veel leuke , lieve mensen bedankt allen! (vrijwilligers, medewerkers, lopers, brandweer en omstanders) maar een organisatie waar ik mijn vraagtekens bij heb. 😀


  ⚠️ Meld

 20. Hardlopen met deze temperaturen is gekkenwerk en als het inderdaad zo is dat er maar 10% van de opbrengst naar het goede doel gaat, dan is dit dus een fraai staaltje legale oplichting. Hoe leuk zo’n evenement dan ook is. Jammer!


  ⚠️ Meld

 21. @saraswatie, mijn complimenten voor uw verhaal over deze happening. Die genen die dit georganiseerd hebben, RTL volgens mij, ging het alleen maar om reclame, iedereen heeft het er over. Maar 10 procent gaat naar het doel in Nepal? schandalig. Desondanks is Zwolle weer op de kaart gezet en hebben vele mensen een mooie middag gehad. Volgende keer zelf als gemeente of verenigingen zoiets organiseren misschien? Minder commercieel en de opbrengst naar een initiatief voor de inwoners van deze mooie stad.


  ⚠️ Meld

 22. De vrijwilligers -om de tuin geleid, omdat ze zogenaamd het goede doel dienen, maar feitelijk slechts goedkope hulpjes- worden door de organisatie ook nog als pluggers op weblogzwolle ingezet. Dat is pas uitbuiting.
  Idee om een nieuw goededoelenorganisatie te beginnen? Thema zou kunnen zijn: red de misbruikte vrijwilligers, doneer nu! Op 8 augustus organiseren we voor de eerste keer de door een bekend fietsbandenmerk gesponsorde lekkebandenfietswedstrijd. Vrijwilligers gezocht!


  ⚠️ Meld

 23. De colorrun is een internationaal iniatief. Normaal is het gewoon voor de lol, en wordt er niets gedaan voor een goed doel. Juist goed dus dat we dat in Nederland wel doen.
  Er wordt ook nergens gezegd dat de opbrengst naar 0lan gaat. Een deel misschien, maar vooral dat het event in SAMENWERKING is met Plan. Dat is wat heel anders.
  Verder vind ik dat mensen die er niet bij waren niet moeten zeuren over de organisatie, omdat ze er zelf niet waren en dus niet weten hoe alles er ging.
  Het event gaat om de ervaring, en 99% procent van de mensen die aanwezig waren had een fantastische dag. Een geslaagd event dus!


  ⚠️ Meld

 24. @ plugger Mijke. De katholieke kerk, de Navo, de wereldbank, de Verenigde Naties enz. enz. zijn ook internationale initiatieven.


  ⚠️ Meld

 25. @plugger Mijke. Kan je misschien even uitleggen wie achter dit Fantastische initiatief zitten, uitleggen op welke internationale website er meer informatie is te vinden, waar financiële verantwoording is te vinden van dit “Initiatief” en wat met ínitiatief’ wordt bedoeld en vooral wie er ‘wijzer’ van worden (ten koste van uitgebuite vrijwilligers en hardlopende mensen die om dat te ogen doen ineens ?? 30 moeten betalen)?


  ⚠️ Meld

 26. Wie zorgt er nu voor dat alle rommel, incl verf/poeder etc, opgeruimd wordt? Of is dit de nieuwe aanzet van de gemeente Zwolle: Gooi gewoon alles van je af? Ik ben benieuwd !


  ⚠️ Meld

 27. Uit nieuwsgierigheid heb ik de site van colorrun bezocht. Wat ik begrijp is het inschrijfgeld gewoon voor de organisatie. De insteek is gezondheid en samen iets doen. Daarnaast worden mensen aangemoedigd zich te laten sponsoren. Die twee meisjes hebben dat gedaan voor Plan Nederland en hebben ruim 3000 euro opgehaald. Dat bedrag gaat in zijn geheel naar het goede doel.
  Is het bedrag voor de inschrijving hoog? Ik weet dat niet omdat ik niet weet wat ervan betaald wordt. Zo’n evenement zou niks voor mij zijn en al zeker niet met die hitte. Maar dat anderen het leuk vinden en er zo’n bedrag voor over hebben, dat mag toch?
  Aan de foto’s te zien hebben velen er een plezierige middag van gemaakt. Dat gun ik ze van harte.


  ⚠️ Meld

 28. Volwassen mensen die leuk denken of origineel denken te zijn door als een debiel zich onder te laten kleuren tijdens wat “lopen voor de fun”” .Dat mensen steeds idioter worden is mij niets vreemd….dat er mensen mee lopen met de massa is wel zorgelijk , blijkbaar hebben mensen geen moeite met klakkeloos te geloven dat “”het allemaal voor een goed doel is , zonder dat er wat aan de strijkstok blijft hangen.Tja als je meeloopt en denkt dat al die organisaties alles “op vrije basis doen zonder zich zelf te verrijken ben je echt super dom. Ach ja mocht je er aan meedoen en denken dat je interessant bent met je poeder op je bek…je staat er gekleurd op…voor lul dus.


  ⚠️ Meld

 29. Mensen van de color run hebben een overeenkomst met het intellect van SBS 6 en zich zelf…..ze denken allebei boeiend te zijn maar hebben niet door dat ze voor lul staan .;-)


  ⚠️ Meld

 30. En ineens s nachts om 1u en twee maanden later denk je: wacht even hier moet ik in drie berichten op reageren. Lekker op tijd Dennis beter laat dan nooit h?…pfff


  ⚠️ Meld

 31. Klinkt alsof iemand een persoonlijk probleem heeft met iets wat zijdelings te maken heeft met de color run. Om eerlijk te zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.