35 hardlopers onwel tijdens The Color Run

Zwolle – Bij de eerste editie van The Color Run in Zwolle zijn zondagmiddag 35 mensen onwel geworden door hitte.

the_color_run-4.jpg 

De brandweer van Zwolle was voor het evenement al paraat. Met diverse voertuigen stonden ze bij de hoofdingang van Park de Wezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg om zonodig in actie te komen. Aan het einde van de middag bleek dat nodig toen diverse hardlopers bevangen werden door de hitte op het parcours van het verder zo succesvolle hardloopevenement . Het was op dat moment rond de 27 graden in Zwolle. In totaal meldden zich 73 personen bij de EHBO’s; daarvan kregen 35 personen kregen medische hulp. De meesten konden ter plaatse woren behandeld. Voor één persoon was het beter dat deze voor controle naar het ziekenhuis werd gebracht. De Zwolse brandweer sproeide vanuit een hoogwerker met een waterkanon water over de mensen.

color_run_6.jpg 

07-07-2013_verkoelingcolorrun.jpg 

07-07-2013_colorrun-park_de_wezenlanden_10.jpg 

rzunne_2.jpeg
Foto via Twitter: @rzunne
Artikel delen:
Reacties 16
 1. Zal wel niet zoveel meer zijn.Zoveel mensen onwel.Dit neemt extra kosten voor de organisatie mee.Ze hadden beter moeten nadenken met dit warme weer.


  ⚠️ Meld

 2. Rondje van maar 5 km lopen bij amper 25 graden en dan onwel worden, dat zegt heel veel over de conditie van die hardlopers.


  ⚠️ Meld

 3. Er waren 2 waterposten aanwezig. Er is duidelijk aangegeven dat de tijd niet word waargenomen. Dus kun je gewoon wandelen als het te warm word. Dit is trouwens ook veel gebeurd.


  ⚠️ Meld

 4. Ik zie alleen maar zgn. ‘hipsters’ die mee doen om er dan een instagram van te maken voor facebook. wat een geboren verliezers, geen wonder dat ze met bosjes tegen de grond gingen, ongetrainde wietgebruikers!


  ⚠️ Meld

 5. Onzinnige hippiecrap dit soort geneuzel. Ga lekker een stukkie zwemmen met dit weer of zo.
  of was het voor het goede doel? oh dan is het altijd goed natuurlijk.

  Blegh, wat een flauwekul dit “evenement”.


  ⚠️ Meld

 6. Vijf km lopen en al onwel? Verf? Wat een onzin deze rage. Gaat niet over hardlopen en prestatie’s. Meer een niet serieus, veel te duur theater voor niet serieuse “wannabee hardlopers”
  Echt serieuse hardlopers gaan goed voorbereid lopen, weten over het algemeen wat ze doen en zie je hier dus niet.
  Hopen dat deze gekte gauw weer overwaait.


  ⚠️ Meld

 7. wat een flauwe kul…ga ergens in een weiland lopen hollen, en niet op onze openbare weg…zelfde geld voor marathon hollers, alcoholistenoptochten met carnaval etc… mensen hebben de weg nodig voor hun werk>:(


  ⚠️ Meld

 8. Het ging inderdaad meer om de happening dan om de prestatie, daar zal ook niemand om liegen toch?

  Wat hebben we toch een zooi pruimen in Zwolle zeg. Op alle mooie berichten op weblogzwolle wordt nooit een reactie geplaatst en als er eens iets te doen was in ons opgeblazen dorp dan kruipt ineens heel Zwolle achter hun pc alsof dit het GeenStijl van de 65 plussers is.

  Het zag er leuk uit, ik was er niet bij, heb wel wat gezien en natuurlijk gehoord want een feestje om het af te sluiten dat hoort erbij!


  ⚠️ Meld

 9. Wat een bijzondere reacties hier zeg. Het was gewoon een fantastische beleving! En we hebben ons als getrainde wandelaars die nog nooit wiet hebben gebruikt gewoon aangepast aan het weer. Ik ga zo weer!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.