Eerste diploma’s Toegepaste Gerontologie

Zwolle – Drie jaar na de start van de opleiding Toegepaste Gerontologie van Windesheim verlaten de eerste studenten de opleiding met een diploma. Zij zijn tevens een van de eerste afgestudeerden Toegepaste Gerontologie in Nederland. Deze specialisten in de ouder wordende mens zijn nu toegerust om de actuele verouderingsvraagstukken op een innovatieve en generalistische manier aan te pakken. De diploma-uitreiking is op 8 juli om 15.30 uur.

Nog niet eerder in de Nederlandse en wereldgeschiedenis was er sprake van zo’n grote groep 65-plussers. Maar niet alleen in demografisch opzicht is de ouderenzorg momenteel een zeer actueel thema. Zo spelen ook de scheiding van wonen en zorg, de verhoging van de zorgkosten en de verhoging van de pensioenleeftijd. Allemaal vraagstukken waar de Toegepast Gerontoloog op een integrale manier aan bij kan dragen.

De hbo-opleiding Toegepaste Gerontologie van Christelijke Hogeschool Windesheim zorgt voor actuele kennis en vaardigheden over alle facetten van de ouder wordende mens in de eigen omgeving . Daartoe werkt de opleiding onder meer nauw samen met het lectoraat Innoveren in de Ouderenzorg en heeft zij inmiddels diverse internationale samenwerkingsverbanden. Ook is het docententeam uitgebreid met twee bijzonder hoogleraren: Cretien van Campen, senior wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal Cultureel Planbureau, en Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt van uitzendbureau Randstad.

De studenten die op 8 juli hun diploma in ontvangst nemen hebben de deeltijdvariant van de studie gevolgd en deze gecombineerd met hun baan. Windesheim biedt ook een voltijdvariant van de opleiding.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer