VV Berkum start voor beker bij MSC

Zwolle – Het eerste elftal van Berkum begint de strijd om de Districtsbeker Oost op zaterdag 24 augustus met een uitwedstrijd en wel tegen MSC. 

Als tweede wedstrijd in de poulefase is door de KNVB voor 27 augustus een thuisduel tegen DOS Kampen ingepland maar die datum levert problemen op. Op de 27e augustus vindt namelijk in de wijk Berkum ook de Salverda-loop plaats. In overleg met DOS Kampen wordt nu geprobeeerd om een nieuwe datum voor dit bekerduel te vinden. De wedstrijd in Meppel tegen MSC op de 24e begint om 14.00 uur. Na dat duel en de op een nog te bepalen datum te spelen wedstrijd Berkum-DOS Kampen volgt op zaterdag 31 augustus nog de laatste wedstrijd in Poule 50 van het bekertoernooi, waarin DOS Kampen het op eigen terrein tegen MSC op zal nemen. Zoals eerder bekend werd gemaakt plaatsen de eerste twee ploegen in de eindrangschikking van deze poule zich voor de knock-outfase van het bekertoernooi, waarin vanaf dat moment ook ploegen uit de Topklasse mee zullen doen.

De indeling in poule 50 betekent dat Berkum als één van de zeer weinige ploegen in de poulefase met maar twee tegenstanders te maken krijgt, want vrijwel alle andere poules bestaan uit vier ploegen. DOS Kampen komt uit in de oostelijke 1e Klasse D van het zaterdagvoetbal waarin de ploeg het afgelopen seizoen als zesde eindigde. Vorig jaar zat DOS ook samen met Berkum in één poule van het bekertoernooi. In augustus was Berkum toen met 2-4 te sterk voor de Kampenaren. MSC komt uit in de Hoofdklasse C van het zondagvoetbal en daarin deden de Meppelers het in het afgelopen seizoen uitstekend met een tweede plaats in de eindrangschikking.

Artikel delen:

Reageer