Herontwikkeling woonzorgcentrum De Venus

Zwolle – Vanwege de landelijke politieke ontwikkelingen in de ouderenzorg, werkt Driezorg aan de herontwikkeling van locatie woonzorgcentrum De Venus. Het woonzorgcentrum zal zich in de toekomst volledig gaan richten op het leveren van extramurale zorg. Het leveren van de intramurale zorg, oftewel de ‘verzorgingshuiszorg’, zal daarmee binnen nu en één à twee jaar worden afgebouwd.

 

Om op genoemde ontwikkeling te anticiperen is, er reeds een stedenbouwkundige schets gemaakt. In deze schets, genaamd ‘wonen in het park’, zijn ca. 65 ruimere (huur-/koop-)appartementen opgenomen, waar men desgewenst een beroep kan doen op professionele hulp. Op deze manier hoopt Driezorg een zo compleet en passend mogelijk zorgpakket te leveren, in de vorm van scheiden van wonen en zorg. De herontwikkeling van de locatie is noodzakelijk vanwege de landelijke veranderingen in de sector. Als gevolg van de stelselherziening van de AWBZ, is het vanaf 1 januari jl. niet meer toegestaan om mensen met een laag ZZP (ZorgZwaartePakket) nog in een verzorgingshuis op te nemen.

Aangezien de overheid het eveneens niet toestaat om leegkomende appartementen op te vullen met mensen met een hoger ZZP, is de verwachting dat de leegstand – waar nu reeds in bescheiden mate sprake van is – na verloop van tijd verder zal toenemen. Daarnaast is gebleken dat het huidige pand niet meer aan de nieuwe zorginkoop-eisen voldoet.

 

Op welke termijn de herontwikkeling van De Venus gerealiseerd wordt, is op dit moment nog niet precies bekend. De organisatie doet haar uiterste best om voor de huidige bewoners en medewerkers tot een passende, zorgvuldige oplossing te komen. Hiertoe ziet Driezorg onder andere mogelijkheden in continuering van intramurale zorg voor hogere ZZP’s in haar andere woonzorgcentra en het uitbouwen van de wijkfunctie op het gebied van wonen en welzijn.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. de hele ouderenzorg wordt om zeep gebracht en de kopstukken die daar voor zorgen vullen ng steeds hun eigen zakken


  ⚠️ Meld

 2. Kunnen kiezen voor een huur of koop appartement met een schitterend uitzicht en zoveel mogelijk zelf beslissen wie je wel en niet over de vloer wil voor de zorg die je nodig hebt. Dat kan alleen maar zorgen voor (zo lang mogelijk) behoud van Eigen regie en meer cohesie tussen de bewoners zelf.


  ⚠️ Meld

 3. En zo wordt de ouderenzorg hier in Nederland langzaam maar zeker de nek omgedraaid. Nergens is geld voor, maar als er in het buitenland iets gebeurt, kan het geld niet op. Ik bagatelliseer de actie niet, maar voor giro 555 vliegen de BN-ers je om de oren en gooit het kabinet er weer een handvol miljoenen tegenaan. Alles om maar weer internationaal een goeie beurt te maken, terwijl je in eigen land alles afbreekt.


  ⚠️ Meld

 4. Dat krijg je er van als je in het verleden fatsoenlijk was en niet genoeg bij elkaar hebt gegraaid. Laat dit een goede les zijn voor de jeugd van tegenwoordig…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.