GL Zwolle herdenkt jubileum stedenband in Lünen

Zwolle – Een delegatie van GroenLinks Zwolle heeft afgelopen weekend samen met Die Grünen in Zwolles partnerstad Lünen een spandoek vervaardigd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de stedenband tussen beide steden.
 
samen_werken_aan_het_spandoek.jpg 
 
Het samen schilderen aan het spandoek op de brug over de Lippe was een van de hoogte-punten van het werkbezoek. Verder hebben de Zwolse en Lünense ‘Groenen’ zich tijdens een aantal fietsexcursies onder meer verdiept in de biologische landbouw langs de Lippe en de winning van hernieuwbare energie. De delegatie werd ontvangen en toegesproken door burgemeester Stodolick, die zich verheugd toonde dat o.a. sportverenigingen, brandweer¬korpsen en politieke partijen de band tussen beide partnersteden levend houden. Op het stadhuis wapperde het hele weekend het Zwolse blauw-wit naast de Lünense vlag.
 
spandoek_is_klaar.jpg 

Tijdens een gezamenlijk fractieberaad is gesproken over de organisatie van het minisymposium over duurzaamheid in Europa, dat op zaterdag 19 oktober plaatsvindt in de Statenzaal in Zwolle. Op een speciale tweetalige websitewww.luenenzwolle50.eu worden de initiatieven van allerlei organisaties om hernieuwd gestalte te geven aan de stedenband bijgehouden.

Zo hebben de pupillenteams van voetbalclub HTC afgelopen weekend ook een tegenbezoek gebracht aan SV Preußen07, die in juni meedeed aan een toernooi van HTC. Eerder dit jaar brachten ook senioren en oud-mijnwerkers uit Lünen al bezoeken aan Zwolle.

De aandacht voor het jubileum van de stedenband wordt in Zwolle kracht bijgezet door een comité van aanbeveling: Mr J. Drijber, oud-burgemeester van de Gemeente Zwolle (1969-1980) en ereburger van Zwolle Henk Okkels, oud-wethouder van de gemeente Zwolle (1972-1990) Jaap Hagedoorn, directeur Maatschappelijk Dienstverlening èn auteur van het boekje Banden van Vriendschap. Lünen en Zwolle 45 jaar partnerschap 1963-2008. Rana Berends, fractievoorzitter GroenLinks Zwolle.

Artikel delen: