Echtpaar Aalberts-Braakman 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Aalberts-Braakman waren op maandag 8 juli 2013 65 jaar getrouwd. Loco-burgemeester René de Heer bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Oldeneelweg om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg als ceadeau een keramieken schaal van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis opgemaakt met bonbons.

 

08-07-2013_echtpaaraalberts-brakman_65jr_getrouwd_01.jpg 

 

De heer Gerrit Aalberts is op 9 september1926 geboren te Zwollerkerspel. Mevrouw Hendrina Aalberts – Braakman is op 4 maart 1928 geboren te Zwollerkerspel. Het Buurtschap Oldeneel en het buurtschap Schelle lagen niet ver van elkaar verwijderd, beiden gingen naar dezelfde school en dezelfde kerk en hebben elkaar toen via een vereniging leren kennen. De meisjes en de jongens waren toen nog wel van elkaar gescheiden. Ze zijn getrouwd in Zwollerkerspel en kregen vijf 5 kinderen. Allen zijn inmiddels getrouwd en nu hebben de heer en mevrouw Aalberts 20 kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen. Toen de heer en mevrouw Aalberts trouwden zijn ze bij de ouders van de bruid in gaan wonen. Mevrouw Aalberts kon heel goed naaien, was een goede huisvrouw en moeder. Daarnaast was ze boerin, maar meer voor het fruit als voor de koeien. Mevrouw Aalberts was en is sociaal, en kerkelijk erg meelevend (ouderling).

 
08-07-2013_echtpaaraalberts-brakman_65jr_getrouwd_02.jpg
 
08-07-2013_echtpaaraalberts-brakman_65jr_getrouwd_03.jpg 

Tot vorig jaar liep ze nog met een lijst. Mevrouw was ook presidente van de vrouwenvereniging, en trouw lid van de Christelijke Plattelands vrouwen bond. De heer Aalberts was vooruitstrevend veehouder en fruitkweker, en is nu nog hobby- boer met paarden alpaka’s en herten etc. Hij heeft verder 25 jaar als lid-taxateur in de grondkamer gezeten, in het bestuur van de CBTB en in het bestuur van het Waterschap. 

De heer Aalberts is boer en blijft boer, en de paarden en tuin genieten veel aandacht. Mevrouw fietst en leest graag en mocht altijd graag schaken met haar broer. Haar broer Is helaas overleden. Mevrouw is volop mantelzorger voor haar man, dit ondanks haar weke delen reuma en haar hartstilstand in 2010, waarvan ze bijzonder goed is hersteld. De heer Aalberts heeft al 40 jaar reuma waardoor hij steeds meer moet inleveren. Ook zijn gehoor laat hem in de steek wat hij wel moeilijk vindt. Maar na al die 86 jaar houdt hij de moed er altijd nog in!
Artikel delen:
Reacties 15
 1. Goed zo Suze, fijn dat jij zo scherp bent met zulke onzinnige verbeteringen, niets te doen thuis?

  Familie Aalberts, van harte! We mochten willen in deze tijden van snelle scheidingen dat mensen een voorbeeld namen aan zoveel jaar huwelijk!


  ⚠️ Meld

 2. Ik vraag het me af of jij echt zoveel te doen hebt als je hier zulke reacties plaatst…tenzij je dit natuurlijk al een “heel veel doen” vindt…sommige mensen zijn druk met niks 😉


  ⚠️ Meld

 3. Mensen dit gaat over de familie Aalberts en niet over abn.

  65 jaar getrouwd PROFICIAT:D:D:D:D:D

  ps weblog Zwolle is vrijwilligerswerk,
  en mag er dan een keer een taalfoutje inzitten!!!!  ⚠️ Meld

 4. Eens met Suze. Die taalfouten ontsieren het bericht. Ze kunnen nu toch alsnog verbeterd worden? Dan kunnen de ABN-reacties weer verwijderd worden. (Inclusief deze.) Alle aandacht weer voor het echtpaar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.