Inbrekers betrapt aan Middelweg

Zwolle – De politie is woensdagavond op zoek naar twee mannen bij de Middelweg. Twee inbrekers werden op heterdaad betrapt. Ze namen de benen. Er werd voor 2418 deelnemers een Burgernetactie gestart.

Signalement: leeftijd tussen 20 – 25 jaar, beiden zijn 1,75 lang, getinte huidskleur, donkere kleding met iets roods erin, donker kort geschoren haar. Beiden zijn weggelopen richting de Brahmstraat. Tips kunnen doorgegeven worden via 0800-0011.

 

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Zo te lezen weer echte “Hollandse” hardwerkende jongeren… En ja, dat getinte, wellicht te lang aan de plas gelegen afgelopen dagen. Of was er dan melding gemaakt van “rood verbrandde”? Geen misverstand of toch?  ⚠️ Meld

 2. @Dietz & Rogiert

  Ja, bonusgraaiers hebben vaak een wat ander signalement: hoogopgeleide, fatsoenlijke rakkers, over het algemeen blanke mannen van boven de 50 met gedistigneerde grijzende slapen…


  ⚠️ Meld

 3. Je verwacht het niet, de huidskleur in combinatie met criminaliteit. Gauw iets tegen over stellen: bonusgraaiers van 50 jaar en ouder.

  Dan lijkt het net alsof er helemaal niets aan de hand is…  ⚠️ Meld

 4. Jammer dat onze multiculti samenleving is mislukt en dat sommige mensen het toch in ere willen houden helaas.Die hogeropgeleiden trappen en steken die ook mensen neer?


  ⚠️ Meld

 5. @Dietz, Rogiert & Bart2

  Het enige wat ik probeer te illustreren dat elke vorm van criminaliteit zo zijn eigen type daderprofiel kent.

  Dan nog blijft het altijd zo dat het om individuen gaat die daarvoor verantwoordelijk zijn en niet gehele delen van de samenleving, zoals Mul al met een kwinkslag aangeeft.

  Jullie reacties staan op gespannen voet met artikel 1 van de Grondwet en jullie lijken wat moeite te hebben met meningen die de nuance betrachten en niet klakkeloos meegaan in jullie generaliserende, discriminerende kretologie.

  De multiculturele samenleving is vooral mislukt in de ogen van hen die moeite hebben met het samenleven met verschillende mensen en die mensen die anders zijn dan zijzelf verantwoordelijk stellen voor alle maatschappelijke problemen.

  Persoonlijk houdt ik niet zo van zo??n uniforme monoculturele samenleving zoals jullie die lijken voor te staan en gelukkig blijkt het overgrote deel van de Zwolse bevolking daar exact zo over te denken. Gelukkig hebben we in Zwolle een goede traditie van eenheid in verscheidenheid.  ⚠️ Meld

 6. Applaus voor ElRey, maar de PVV-ers komen helaas niet verder dan regel 1, de rest willen of kunnen ze niet begrijpen. Dat is met hun dictator niet anders.


  ⚠️ Meld

 7. De multiculturele samenleving is een ideaalbeeld wat ikzelf ook mooi vindt. Alleen de culturen botsen wel eens – waarbij de langst zittende de meeste rechten heeft denk ik. Zoals bijvoorbeeld de oproep voor gebed uit de moskee liever niet en de kerkklokken liever wel te horen zijn.

  Ik heb nog niet heel lang geleden statistieken in het nieuws gezien (geen idee welke) waarin percentages van criminaliteit onder bijvoorbeeld Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders hoger liggen dan onder ‘blanke’ Nederlanders. Daaruit blijkt de zwakke kant van de multiculturele samenleving.


  ⚠️ Meld

 8. zwollee, die statistieken zijn bekend, en mag je voor feit aannemen. Dat meer dan de helft van de gevangenissen vol zitten met niet westerse allochtonen is ook een feit. Al jaren! Maar dan hoef je niet de hele groep als crimineel weg te zetten. Daar gaat de beoordeling spaak, en daar krijg je die rare PVV-uitspraken van. De vergelijking gaat wel een klein beetje op bij het beoordelen van voetbalsupporters. Niet de hele groep is agressief, slechts een klein deel.


  ⚠️ Meld

 9. @Zwollee

  De facto is de multiculturele samenleving niet nieuw, geen ideaalbeeld of een uitvinding van één politieke partij (de PvdA).

  Nederland is altijd een multiculturele samenleving geweest door zijn geografische ligging (rivierendelta) en de internationale oriëntatie van zijn economie (wereldhandel, export).

  Bataven, Franse Hugenoten, Portugese Joden waren allemaal nieuwkomers die weer een laagje aan een reeds bestaande multiculturele samenleving toevoegden.

  En ook onder ??de nieuwkomers?? zullen zich individuen hebben bevonden die weerstand opriepen door hun gedrag zoals er toen ook al onder de ??langer zittenden?? minder prettige individuen zullen zijn geweest.

  Wat een samenleving uiteindelijk altijd maakt of breekt is hoe het collectief functioneert.

  Het functioneren van het collectief ?? de Nederlandse samenleving – als geheel kan onder druk komen te staan als gevolg van woorden en daden van individuen.

  Zeker in de ??magere jaren??, na de ??vette jaren?? kan dit leiden tot een voedingsbodem voor extremisme en onverdraagzaamheid.

  Nuchterheid wordt vaak genoemd als een gezonde Nederlandse volkseigenschap. Wij zijn minder snel zo hysterisch in woord en gedrag als in Zuid-Europa.

  Het feit dat het daderprofiel per vorm van criminaliteit sterk verschilt is niet terug te voeren op iemands godsdienst, politieke gezindte, ras of geslacht maar veeleer op het verschil in sociaal-economische levensomstandigheden.

  Zoals ik al eerder schreef, zullen we niet snel lezen dat een blanke vijftigplusser in maatpak een straatroof heeft gespleegd. Net zo min als een getinte jongere met een jas met een bontkraagje afscheid neemt met een onredelijke gouden handdruk na jarenlang exorbitante bonussen te hebben genoten.

  Mijn pleidooi is dat mensen zelf moeten blijven laten nadenken en hun denken niet moeten laten vastzetten door beeldvorming (die zowel links als rechts kan zijn of islamitisch of christelijk). Daarnaast hoop ik dat mensen het leven wat lichter leven (vanuit liefde, vertrouwen en positivisme) in plaats vanuit het donker (vanuit haat, wantrouwen en negativisme). Tenslotte hoop ik dat de individuele benadering prevaleert boven de collectieve benadering. Ik verwacht dit allemaal niet van iedereen, maar ik hoop het wel omdat het beter is voor ons allemaal.  ⚠️ Meld

 10. Dus niemand van jullie heeft een bruikbare tip over deze 2 inbrekers? Ik zou zeggen iedereen weer lekker aan het werk en maak je niet te druk, is niet goed voor je.


  ⚠️ Meld

 11. Erlrey, ik kan heel ver met je meegaan. Toch zullen er wel degelijk elementen uit bijv. de islam stuiten tegen wat de huidige inheemse bevolking acceptabel vindt.
  Ik denk ook dat er onderzocht (statistieken) en aangepakt mag worden als er een hoog percentage criminelen uit een bevolkingsgroep met bepaalde etnische achtergrond komt.


  ⚠️ Meld

 12. Rogiert en Gier niet door mekaar halen a.u.b. Gier weet niks over multiculterele samenlevingen. Gier is een rasechte hollander met in de zomer een getinte huidskleur.


  ⚠️ Meld

 13. @Zwollee

  Eens dat de wijze waarop sommige Nederlanders invulling geven aan de Islam eerder leidt tot frictie met de ??algemeen gangbare normen?? binnen onze samenleving, maar dat doet de wijze waarop sommige Nederlanders in de ??bible belt?? invulling geven aan het Christendom ook. Actueel voorbeeld: het verzet in de bible belt tegen inentingen tegen mazelen.

  Dat is echter een direct gevolg van onze ??eenheid in verscheidenheid?? die grondwettelijk is verankerd zoals godsdienstvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging.

  In diversiteit samenleven is niet altijd even makkelijk, maar wordt er niet makkelijker op door hele delen van de samenleving over één kam te scheren c.q. te ??framen??.

  Ik denk dat er onderhand voldoende onderzoek heeft plaatsgevonden naar de oververtegenwoordiging van bepaalde etniciteiten in bepaalde vormen van criminaliteit. Hoofdreden is toch vaak de context. Deze context is bij straatrovers en witteboordencriminelen verschillend en vraagt om een gedifferentieerde aanpak. Persoonlijk geloof ik niet zozeer in een hardere aanpak, omdat dit louter gevolgenbestrijding is, maar veeleer in een brongerichte aanpak. Helaas raakt dit laatste steeds meer uit beeld omdat de samenleving vooral roept dat ??barbertje moet hangen?? i.p.v. dat ??barbertje op het rechte spoor kan blijven??.

  ??voorkomen is nog altijd beter dan genezen?? maar helaas laten wij nog vooral toe ??dat de gelegenheid de dief maakt??. Het beroep op ??eigen verantwoordelijkheid?? klinkt aardig maar gaat in de praktijk natuurlijk niet altijd op. Een jongere met een etnische achtergrond die niet wordt geholpen om zijn talenten te ontplooien en continu faalervaringen opdoet gaat het niet ??maken??, net zo min als van een jongere met een andere etnische achtergrond die alleen maar succeservaringen heeft per definitie een heel fijn en deugdzaam mens wordt.

  Etniciteit is gewoon geen verklarende variabele maar een versimpeling (??framing??) van de realiteit die oneindig veel complexer is dan sommige ??recht door zee?? mensen ons willen doen geloven. Jij gelooft toch niet dat elke moslim een terrorist is of dat iedere bestuurder van een bank of zorginstelling een graaier is?!

  Laat de rede alsjeblieft niet vervangen door de projectie.

  Wat Dietz, Rogiert & Bart2 onder dit artikel, maar ook onder een ander artikel doen is invalide conclusies trekken uit incidenten oftewel – om het beestje maar bij zijn naam te noemen ?? discrimineren!

  Ik wil geen Nederland (Zwolle) waarin Nederlanders (Zwollenaren) ongelijk worden behandeld wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook.

  Maar goed mijn wiegje stond dan ook in Holtenbroek waardoor mijn jeugdvrienden niet allemaal Jopie of Frederik-Jan heten en ik wat meer ervaring heb in het samenleven met ??anderen??. Het is niks voor niks dat discriminatie meer voorkomt op het platteland dan in de steden want in ons dorp zijn wij gelukkig:

  http://www.youtube.com/watch?v=cqzbTf1XQ3U  ⚠️ Meld

 14. Het is niks voor niks dat discriminatie meer voorkomt op het platteland dan in de steden want in ons dorp zijn wij gelukkig:

  Klopt, in Volendam stemmen ze massaal PVV en er woont geen 1 buitenlander. De toeristen (vaak buitenlanders) mogen dan wel weer komen want die geven lekker veel geld uit.


  ⚠️ Meld

 15. Hieronder een lijst met mensen en artikelen die moeten menen dat de multi culti samenleving heeft gefaald.

  Voor de rest ga ik niet met het vingertje wijzen wat een aantal mensen of wel of niet zouden moeten doen/ denken. Dat is alleen voor typische types die het hier wel doen.

  Putin:
  http://mysingaporenews.blogspot.nl/2013/03/putins-speech-on-february4th-2013.html

  Sarkozy:
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1220861/2011/02/11/Sarkozy-radicaal-Multiculturele-samenleving-mislukt.dhtml

  Cameron
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2011/2/David-Cameron-Multiculturalisme-heeft-gefaald-ELSEVIER288553W/

  Verhagen
  http://www.nu.nl/politiek/2447177/multiculturele-samenleving-mislukt.html

  Merkel
  http://www.nu.nl/buitenland/2357831/multiculturele-samenleving-mislukt-.html

  Multi culti heeft gefaald. Punt. En wij zitten met de puinhoop. Daarom verbaasd het signalement van de inbrekers mij niet.


  ⚠️ Meld

 16. Haha… Punt 😀 Alsof Sarkozy of Putin iets van de situatie in NL weten. Je valt nu wel erg door de mand bart2. Had ik aanvankelijk nog enig begrip voor je, nu niet meer!! Wat een dombo zeg.


  ⚠️ Meld

 17. Weer zo’n typische type. Zucht. In zes minuten de reactie van mij gelezen, alle links met daarin de inhoud en ook nog een reactie tikken.

  Waar lees je dat deze twee personen ‘iets van de situatie in NL’ af weten in mijn bericht? Zij hebben het over multi culti in eigen land of ander wat heeft gefaald.

  Ik val door de mand zeg, geen begrip meer van mariane, noemt mij een dombo.

  Wanneer ik nu een berichtje post in de Chatlog of Politieke Log, krijg ik dan geen prijsje van jou of een mooi plaatje met een lintje?

  Jammer zeg….  ⚠️ Meld

 18. Tuurlijk Terstal alle Pvv-ers zijn dom en tokkievolk kunnen niet lezen en schrijven.Als je dat beeld nou goed voor ogen blijft houden dan weet ik zeker dat jij de wereld heel goed door hebt.


  ⚠️ Meld

 19. Tja bart2 we zijn (gelukkig) niet allemaal jouw ’type’.

  ⤽Racism is man’s gravest threat to man – the maximum of hatred for a minimum of reason.⤝

  – Abraham Joshua Heschel  ⚠️ Meld

 20. Gelukkig niet Elrey.

  The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.

  Albert Einstein


  ⚠️ Meld

 21. Van mij mogen Elrey en Bart nog wel even doorgaan. Boeiend en voor beide opvattingen (en mooie quotes) valt wel iets te zeggen. Misschien komen ze zelfs wel tot een zeer onverwachte consensus.


  ⚠️ Meld

 22. Bart2 en Elrey,

  Een probleem los je niet op door dezelfde manier van denken die tot het probleem heeft geleid.

  Ook van Albert Einstein.


  ⚠️ Meld

 23. Bart2 je hebt wat mij betreft een punt. Punt. Heel veel typische types hier. Elrey tjonge jonge met zo’n plaatje probeer je je gelijk te halen? Zwak hoor. Altijd maar over discriminatie lopen mekkeren. De waarheid is soms gewoon hard en mag best benoemd worden.


  ⚠️ Meld

 24. Volgens mij zijn daderprofielen bedoeld om de daders aan te houden.

  Ik vind het niet oKKK wanneer ??getinte?? daderprofielen door reageerders structureel worden gebruikt om het stereotype neer te zetten dat alle Nederlanders met een ??tintje?? per definitie misdadigers zijn of het incident aangrijpen als bewijs dat de ??multiculturele samenleving?? mislukt is.

  Dat klopt niet met de werkelijkheid

  Ik begrijp dat niemand een racist wil worden genoemd, maar discriminerend gedrag leidt al snel tot zelfverdediging: `Al die buitenlanders kunnen hun gang maar gaan, en als je er iets van zegt ben je meteen een racist’.

  Ik heb niet de illussie dat ik bepaalde reageerders kan overtuigen van een ander wereldbeeld, maar dat neemt niet weg dat ik graag de ⤽hofnar⤝ van dit weblog ben als de werkelijkheid (naar mijn mening) ernstig geweld wordt aangedaan.  ⚠️ Meld

 25. Je begint lekker door te draven over dit onderwerp Elrey,ook nog even de kkk erbij halen,ik bespeur hier iets van afa .


  ⚠️ Meld

 26. @Rogiert

  Zullen we weer even ‘on topic’ reageren?

  Maakt het bij een misdaad wat uit wat de huidskleur van een dader van een misdrijf is?

  Maakt de huidskleur van de dader, alle mensen met eenzelfde huidskleur tot misdadiger?

  Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Houdt het maar bij een simpel ja of nee.  ⚠️ Meld

 27. Nee maar dat probeer ik jou al tijden te vertellen maar je snapt het niet.
  Wel is opvallend dat het tegenwoordig bijna alleen maar licht getint donker getint,oost europees uiterlijk is wat de klok slaat.
  Misschien dat je hierbij je oogkleppen ook eens kunt afdoen maar ik vrees van niet ,na alle beschuldigingen aan mijn adres zoals racist facist kkk.


  ⚠️ Meld

 28. Waarom blijf je dan zo zeuren, Rogiert? Laat de politie de daders oppakken en de rechters hen veroordelen, zoals dat gaat in een rechtstaat. Aan ons wordt alleen gevraagd of we tips hebben.


  ⚠️ Meld

 29. @Rogiert

  Jouw eerste reacties op dit artikel:

  “Bericht door Rogiert, op 10 juli 2013 om 23:49
  Ja ons landje staat bol van multiculturele verrassingen.smilies/angry.gif”

  “Bericht door Rogiert, op 11 juli 2013 om 08:59
  Jammer dat onze multiculti samenleving is mislukt en dat sommige mensen het toch in ere willen houden helaas.Die hogeropgeleiden trappen en steken die ook mensen neer?”

  En dan nu opeens een volmondig NEE op mijn directe vragen van 12 juli 2013 om 16:28:

  Maakt het bij een misdaad wat uit wat de huidskleur van een dader van een misdrijf is?

  Maakt de huidskleur van de dader, alle mensen met eenzelfde huidskleur tot misdadiger?

  Zullen we het er maar op houden dat er sprake is van voortschrijdend inzicht bij jou en dat je in je laatste reactie al iets begint te nuanceren met “bijna alleen maar” of bespeur ik toch een zeker recidivisme?  ⚠️ Meld

 30. En zo gaan we weer verder in dezelfde discussie. We wikkelen ons steeds verder in onze eigen mening en blijven dezelfde argumenten, achterhaalde verwijten en versleten statements herhalen met alleen nu nog veel meer gestampvoet. Man man man. Nogmaals, buitenlanderdiscussie niet meer toelaten op het weblog. De mond snoeren over dit onderwerp, beide partijen.


  ⚠️ Meld

 31. @Mul

  Ik snap ook niet dat de redactie ‘buitenlandersdiscussies’ toelaat gelet op de spelregels.

  Zolang dit wel gebeurt, zal ik in ieder geval een tegenwicht bieden aan die reageerders die ‘getinte daderprofielen’ aangrijpen voor het neerzetten van stereotypieën over getinte stads- en landgenoten.

  Of vind je dat we dat maar moeten toelaten?  ⚠️ Meld

 32. Admin met dit artikel dus ook maar vergrendelen, net zoals het andere artikel waar dezelfde mensen met dezelfde xenofobe praatjes op reageerden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.