Echtpaar De Vries-Bakker 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw De Vries-Bakker waren op dinsdag 9 juli 60-jaar getrouwd. Wethouder en loco-burgemeester René de Heer bracht het echtpaar woensdagmiddag een bezoek in hun woning aan de Hollewandsweg om hen persoonlijk te feliciteren. Het stel kreeg als cadeau Iris-cheques.

De heer Rinke de Vries werd geboren op 5 februari 1927 in Enschede. Lutske Bakker zag het levenslicht in Hardenberg op 22 november 1926. Ze kwamen allebei uit een woonwagenfamilie en trokken zoals toen nog gebruikelijk was rond door de regio. Meneer en mevrouw De Vries hadden het niet altijd gemakkelijk. In oorlogstijd moesten ze, net zoals vele andere ‘reizigers’ en zigeuners onderduiken, om uit handen van de bezetter te blijven. Bovendien verloor mevrouw De Vries haar moeder toen ze zes jaar was, en ze werd opgevoed door haar oudere zus.

De heer en mevrouw De Vries ontmoetten elkaar voordat ze trouwden in Zwolle in café Kamphuis. Ze kregen samen drie kinderen en daar kwamen later zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen bij. Meneer De Vries trok als koopman langs de boeren om kleding te verkopen, terwijl mevrouw De Vries zoals gebruikelijk was, de huishouding deed.

 

Inmiddels wonen ze al jaren op het kampje aan de Hollewandsweg in Zwolle-Zuid, omringd door familie en vrienden. Mevrouw De Vries heeft nog twee broers en meneer De Vries heeft nog zes broers en zussen. Ze kunnen zichzelf nog redelijk redden en helpen elkaar waar het kan. Hun gezondheid laat hen de laatste jaren nogal eens in de steek; zo hebben ze allebei te maken met hartklachten en diabetes. Daarnaast heeft mevrouw De Vries ook nog een hernia gehad, waarvan ze de gevolgen nog steeds ondervindt. Ze worden door de kinderen en kleinkinderen gezien als zorgzame en vriendelijke mensen. Ze zijn vooral blij en tevreden met de eenvoudige en kleine dingen in het leven. Voor meneer is dat een klein borreltje op zijn tijd en voor mevrouw af en toe nog creatief zijn met breien bijvoorbeeld. Zelf hopen ze nog een tijdje van het leven met hun kinderen en kleinkinderen en de mensen om hun heen te mogen genieten!

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer