Bollebieste wordt speelbuurt dankzij Jantje Beton

Zwolle – Jantje Beton stelt € 50.000,– euro beschikbaar voor speelplekken in de Bollebieste/Schilderbuurt (Diezerpoort), de gemeente Zwolle investeert € 70.000,– Hiermee kan de gemeente Zwolle samen met de kinderen in de buurt speelplekken realiseren.

 

Via Zwolle Gezonde Stad is al een paar ontwikkelingen in gang gezet om bewegen en spelen door kinderen te stimuleren, onder andere met de realisatie van de de Groene Bieste. Hier is samen met de ouders en kinderen een natuurlijke speelplek ingericht. Met de bijdrage van Jantje Beton kan verder gewerkt worden. Niet door afzonderlijke speelplekken in te richten, maar door de openbare ruimte slim te gebruiken kunnen de logische plekken waar kinderen al komen tot speelplek om te vormen. Daardoor ontstaat een zogenaamde Jantje Beton Speelbuurt.

Een speelbuurt voegt zich in de bestaande buurt en kan de verbinding zijn tussen plekken die voor kinderen belangrijk zijn (bijvoorbeeld de school en het huis) en heeft een verbetering van de toegankelijkheid voor kinderen op het oog. Zo kunnen trottoirs verbreed worden of kan een straat autoluw gemaakt worden. Kleinere ingrepen zijn het aanbrengen van veilige oversteekplaatsen, speelaanleiding in de route opnemen of de bestaande speeltuinen verbeteren.

 

Begin september starten Jantje Beton en de gemeente Zwolle samen met de kinderen en ouders in de Bollebieste/Schildersbuurt, te beginnen met kijken hoe het nu is, dan dromen over wat mooi zou zijn en tot slot de dromen omvormen tot concrete plannen  voor de Speelbuurt.

Artikel delen:

Reageer