FC Zwolle speelt gelijk tegen het Schotse Falkirk

FC Zwolle moest het woensdagavond opnemen tegen Falkirk welke uitkomt in de Schotse Premier League. De eerste echte krachtmeting voor de ploeg van trainer Jan Everse, na de aftrap van de voorbereiding tegen de amateurs van KHC. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht met een 1-1 gelijkspel.

Voor de wedstrijd was al zeker dat Derk Boerrigter(ziek), Marcel Kleizen en Bram van Polen (beiden geblesseerd) niet bij de selectie voor de wedstrijd van vanavond aanwezig waren. Jan Everse kwam met de volgende basiself: Diederik Boer, Dennis van der Wal, Eric Botteghin, Albert van der Haar, Mike Derlagen, Danny Holla, Anco Jansen, Niklas Moisander, Fernando Alvarez, Anton Jongsma en Petri Oravainen. Tot de rust bleef deze opstelling ongewijzigd. De wedstrijd begon tien minuten later wegens drukte bij de kassa in Nieuwleusen.

Bron: http://www.falkirkfc.co.uk

In de eerste vijf minuten forceerde FC Zwolle twee corners. Eric Botteghin zorgde tijdens het begin van de wedstrijd voor de aanvallende impulsen. Ook tegenstander Falkirk liet van zich spreken. Het speelde aantrekkelijk en verzorgd voetbal met sterk opkomende backs. De meest bekende speler van Falkirk is toch wel Russel Latapy. De aanvaller kwam vorig jaar nog uit op het WK in Duitsland onder de vlag van Trinidad & Tobago. In de 18e minuut werd een vrije trap genomen aan de rechterkant van het veld door de Schotten. De genomen vrije trap belandde in het zestienmetergebied. Een typische Schotse goal was het uiteindelijke gevolg. Na een doorkopbal wist Graham Barrat de 0-1 voorsprong tegen de netten aan te koppen. Ondanks de voorsprong die Falkirk had genoemen, bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 20e minuut was Fernando Alvarez dichtbij de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Anco Jansen. De Zuid-Amerikaan kwam een teenlengte te kort om het net te laten bollen. Nog geen drie minuten later was het Anco Jansen die de hoofdrol op zich kon nemen. De kans die werd geboden door Petri Oravainen was niet besteed aan de rechteraanvaller. Vlak voor het rustsignaal ontsnapte FC Zwolle nadat de Schotten de paal wisten te treffen. De eerste helft werd afgerond met een fraaie volley van Anton Jongsma die rakelings langs het doel van Falkirk ging.

Bron: www.fczwolle.nl

Na de rust kwam Etienne Reijnen het veld in voor Mike Derlagen. Niklas Moisander schoof hierdoor van het middenveld weer naar de oude vertrouwde linksbackpositie. FC Zwolle zette de lijn voort van het einde van de eerste helft. Met name Anton Jongsma en Danny Holla namen hierin een voortrekkersrol. Rond de 70e minuut werd er druk gewisseld binnen het team van Jan Everse. Alle wisselspelers kregen hun speelminuten. Invallers Juscemar Borilli en Erik Bakker vielen op door hun goede acties en combinaties. Vlak voor het eindsignaal vormden beide spelers de inleiding van de goal aan Zwolse zijde. Petri Oravainen wist de 1-1 op het scorebord te brengen. Voor de technische staf een leerzame avond gezien de tegenstander van vanavond. De supporters kregen ondanks het frisse weer een interessante wedstrijd voorgeschoteld tegen een gelijkwaardige tegenstander. Aanstaande zaterdag wacht de volgende oefenwedstrijd. Dan volgt traditioneel de wedstrijd tegen Olympia ’28. Het duel wordt gespeeld in Hasselt en begint om 17.00 uur.

Artikel delen: