Ton voor Sutucourt en gravelbaan achter Stilohal

Zwolle – De tennisbanen achter de Stilohal worden omgevormd tot een gravelbaan voor skaten en fietscross en krijgt een interactieve voetbalmuur (Sutu). Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Voor de realisatie is een bedrag van € 110.350,– beschikbaar. 

 

De tennisbanen achter de Stilohal worden al jaren niet meer gebruikt en onderhouden. Met de aanleg van de gravelbaan krijgt dit veld een nieuwe bestemming. De Sutumuur is behalve voor voetbal ook geschikt voor andere sporten als handbal, basketbal, tennis en volleybal. Met deze plannen wordt het trapveldje dat bij uitbreiding van de gymzaal voor de Enkschool verloren ging, gecompenseerd. De Sutu bevat 16 LED panelen die meten wanneer ze met een bal geraakt worden. De panelen die geraakt moeten worden lichten op en de kleur geeft aan welke speler aan de beurt is. Vier luidsprekers geven de spelers feedback en uitleg over het spel. DeltaWonen, Rabobank, Hogeschool Windesheim, Novon en Yalp/Actorion dragen gezamenlijk € 40.000,- bij aan de realisatie van de Sutu.

De aanleg start dit najaar. Het terrein wordt voor iedereen toegankelijk, daarnaast wordt met Sportservice Zwolle en het onderwijs afspraken gemaakt over het organiseren van activiteiten op het Sutucourt.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer