Gemeente Zwolle blij met telling Fietsersbond

Zwolle – Nadat de Fietsersbond donderdag liet weten dat er in het centrum van Zwolle te weinig fietsparkeerplaatsen zijn laat de gemeente Zwolle donderdagmiddag weten dat die wens volledig aansluit bij de inzet van de gemeente Zwolle: meer fietsparkeerplaatsen.

 

Gemeente Zwolle: "Dat realiseren we ook al een aantal jaren en blijven we zeker doen. Uitgangspunten daarbij – en die gelden bijvoorbeeld ook voor het autoparkeren – is dat we maatwerk willen leveren op basis van de wensen van onze (binnenstad)bezoekers. Tellingen van de actuele vraag en het aanbod horen daarbij. Vanzelfsprekend maken we voor ons beleid – al langer – ook gebruik van de kennis en expertise van onze partners in de stad, waaronder de Fietsersbond en bijvoorbeeld ondernemers. De handhaving op en rondom de Grote Markt is ook met die beide partners georganiseerd. We ontvangen daar veel enthousiaste reacties op, óók van de fietsers die door onze gastheren en -vrouwen en door ondernemers geadviseerd worden hun fiets in een van de stallingen in de buurt te zetten."

De gemeente vervolgt: “Met name het argument dat een nette, veilige ‘huiskamer van Zwolle’ in ieders belang is – met name ook voor blinden en slechtzienden en onze hulpdiensten – is daarbij voor veel mensen een eye-opener. Binnen de mogelijkheden die de Zwolse binnenstad biedt zijn er direct rondom onze huiskamer de Grote Markt nu voldoende (piek)stallingsplekken om op het plein zelf te kunnen handhaven. Voor de gehele binnenstad zijn er vanzelfsprekend nog wensen, en ook al concrete ontwikkelingen. Zo is de kans groot dat we op het Rodetorenplein (veel) extra stallingsplaatsen toe kunnen voegen, wordt het aantal plekken op de populaire locatie Meerminneplein vergroot en zit er nog meer in het vat. Tellingen zoals deze, waar we de Fietsersbond ook zelf om gevraagd hebben helpen daarbij om de concrete behoefte goed in kaart te blijven brengen.”

Artikel delen: