Groeten uit Zwolle

Het gemeentebestuur wil Zwolle toch altijd zo graag "op de kaart" zetten?
Met deze ludieke Zwolse ansichtkaart is dat vast geen probleem meer.
 
rodetorenbrug2.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

43 gedachten over “Groeten uit Zwolle”

  1. Een setje kaarten maken met de blunders van Zwolle. dus naast de Rodetorenbrug ook een kaart van de villa op het Nietzmaneiland en een van de Melkmarkt (die er ook niet uitziet). Zo zijn er misschien nog wel meer ‘projecten’ die Zwolle op de kaart kunnen zetten. Het kaartensetje kan dan verkocht worden en de opbrengst worden gebruikt om de gemeentekas weer een beetje aan te vullen.

  2. Allemaal:

    er zit een knik in de brug jaja
    een knik in de brug
    hoho een knik in die brug
    van heel veel centen enz.

    Zing dit op het ritme van ‘een paard in de gang’ van andre van duin en vul de rest van de tekst zelf aan..

  3. :). Maar zie dit niet als constructiefout. Er is al rekening gehouden met de iets te hoge schepen die er onder door moeten varen. Deze brug kan dat hebben! Uniek concept. 8)

  4. Promotie voor onze gerespecteerde burgervader ligt in het verschiet.

    Het tramtunneltje dat Drs. H.J. Meijers destijds als wethouder van Den Haag liet aanleggen was EUR 130 miljoen duurder dan gepland.

    Forse budgetoverschrijding voor deze prachtige brug brengt hem op de radar als vervanger van Melanie Schultz. Laatstgenoemde heeft te kennen gegeven liever meer tijd met haarzelf door te brengen.

    Een onafhankelijk expert heeft de vervormingen van de brug reeds onderzocht. De stichting korrelatie, een autoriteit op het gebied van vervormingen in de breedste zin van het woord, gaat binnenkort inventariseren of het metaal dat gebruikt is voor deze constructie een moeilijke jeugd heeft gehad. Indien dit inderdaad het geval blijkt te zijn dan kan men stellen dat er sprake is van opstandige hangmoleculen.
    Deze zijn moeilijk te behandelen.

    Het ligt in de lijn der verwachtingen dat er meerdere externe deskundigen geraadpleegd worden die de oplossingsrichtingen van zowel korrelatie als de onafhankelijk expert gaan evalueren.

    Daarom blijft de Rodentorenbrug voorlopig nog afgesloten voor fietsers,
    voetgangers en eenden.

  5. iemand toevallig nog de mooie water trap gezien vandaag net naast de brug? daar lag een boel groene drap op
    ook z’n toppertje.

  6. En de wharfinger, aanleg A28 door de binnenstad, knik in de A28 brug, het oog, het ecodrama, katwolderplein, sloop provinciehuis, wie vult aan

  7. en brokkeld die glazen engel op de grote markt nu ook niet af want er zitten scherpe punten aan en hij staat in de weg daar.Adam heeft er eerst gestaan en moest verdwijnen .Het mag wat kosten hier in Zwolle al die blunders.Zit nog te wachten dat het ei op de fundatie door het dak zakt .Want ontsiert het hele monument

  8. De markt annex fietsenstalling (ook wel Melkmarkt) genoemd.
    De huiskamer van Zwolle annex fietsenstalling (ook wel Grote Markt genoemd).
    Het havengebouwtje (heden en verleden)
    Bebouwing Rodetorenplein (gaat niet door)
    Kunstproject Stadshagen (2 ton down de drain)
    Tussen de 100 en 150 miljoen verlies op grondexploitaties
    De melkmarktlocatie (incl. schaamlap)
    De brug bij de Spiegel die toch niet nodig was
    Het project Noordereiland
    ……

  9. @pieters, bent u ooit wel eens positief over iets? Heb ik hier nog niet mee gemaakt van u. Altijd maar zeuren en klagen. Deze stad doet het helemaal nog niet zo slecht, mensen zoals Waanders, en Keuning durven hun nek uit te steken en iets gewaagds te beginnen. Zulke mensen zijn hier meer nodig die hun kop boven het maaiveld durven uit te steken en die die dorpse mentaliteit eindelijk achter zich durven te laten. Zulke personen als u zijn er genoeg en als die hun zin krijgen veranderd er nooit iets hier.

  10. hier klagen er toch velen Benjie of lees je dat niet er zijn er meerderen en als ik het nodig vind zal ik het zeker doen

  11. Met klagen is niets mis, maar als je ergens positief over bent laat dat dan ook merken. Anders wordt het allemaal zo eenzijdig.

  12. Ter aanvulling op de lijst van Zwolle:
    * de afbraak van het 18e eeuwse klokkentorentje van de Sassenpoort en de opbouw van een neogotisch spits klokkentorentje;
    * de verkoop van het klokkenspel uit de grote toren aan Kampen;
    * de afbraak van kasteel Voorst;
    * het dichtgooien van de Aa in de binnenstad;
    * het verpesten van het historisch aanzicht van de Koestraat/Blijmarkt met een neoclassicistisch gebouw;
    * de afbraak van het Wijnhuis;
    * etc, wie vult aan?

  13. Bericht door bernard, op 12 juli 2013 om 15:07
    Met klagen is niets mis, maar als je ergens positief over bent laat dat dan ook merken. Anders wordt het allemaal zo eenzijdig.

    Zeer goede opmerking Bernhard, maar negatievo Pieters gaat door.
    Anders heeft hij geen leven meer.:D:D:D

  14. * Het associale uit de dienst nemen van de paardentram door de Diezerstraat. Mensen die slecht ter been zijn konden sindsdien niet meer in de Diezerstraat komen.

  15. @dame, je zult het wel cynisch bedoelen, maar inderdaad, als we deze unieke historische gebouwen en onze historische stedenbouwkundige samenhang gekoesterd hadden dan was Zwolle nu het Brugge van het Noorden of het Carcasonne van de Lage Landen geweest.

  16. Of het Bourtange van het Oosten, Observer:o
    Cynisch, niet echt, meer bedoeld als eyeopener dat een stad die leeft, verandert. Elke nieuwe generatie breekt iets af, voegt iets toe. Soms eerst verguisd, later beschermd. Wij delen de opvatting dat we zuinig moeten zijn om het architectonisch schoon van Zwolle, maar met alleen conserveren bouw je geen bruisende stad.
    En ik reageerde op de oude meuk die Zwollee hier neerzette, waarmee de indruk gewekt moet worden dat er niets deugt van het Zwolse beleid. Van wanneer was dat voorstel om de A28 door de binnenstad te leggen? En was daar echt een meerderheid voor of wa het een van de opties?

  17. @ Dame

    Van wanneer was dat voorstel om de A28 door de binnenstad te leggen? En was daar echt een meerderheid voor of wa het een van de opties?

    Ja dat was een serieuze dreiging, of liever gezegd een dwaling.
    Een tasbare herinnering daar aan is nog steeds de verbreede Kamperpoortenbrug die reeds de breedte van een vierbaans snelweg heeft.
    Het is burgemeester Drijber geweest die de onzalige plannen van zijn voorganger Roelen van de tafel heeft geveegd.
    Niet voor niets in Dhr Drijber nu ereburger van Zwolle.
    En ik word niet goed van kreten zoals “een bruisende stad”, want voor dat je het weet moet je hardloopwedstrijden waarbij je rood en blauw poeder over je heen gegooid krijgt ineens “cultuur” gaan vinden.

  18. @Dame
    Ik denk niet dat een status quo een voorbeeld van een goede stedenbouwkundige ontwikkeling zou zijn en zou bijdragen aan een aangenamer verblijfsklimaat in onze binnenstad. Maar, om in slechts een halve eeuw op zo’n radicale wijze de binnenstad plat te gooien en continu in een bouwput te wonen is echt het andere uiterste. Dat geeft meer het beeld van de stad als wegwerpartikel. Ik deel de mening van Observer dat als dit met ‘bruisend’ wordt bedoeld we beter gratis bubbletjeswater kunnen gaan uitdelen.

  19. Overdijf je niet, Tjilp? De binnenstad “platgegooid”. Gouveneurshuis, Michaelkerk, Klooster, maar voor de rest? Toch ook veel mooi opgeknapt, stadsmuur, omgeving Librije. Mooie nieuwe toevoegingen, Mediamarkt, wolk op Fundatie. Niets is voor de eeuwigheid, ook gebouwen niet. Vergeleken met andere steden is Zwolle nog heel goed geconserveerd. Achteraf kijen we anders naar de wederopbouwers die de neiging hadden om al “die ouwe troep” te vervangen door betonnen kolossen. Bijzonder vind ik altijd wel dat wat ik vroeger lelijk vond met de tijd ook weer beschermwaardig is.

  20. Tjilpen vliegen of zweven over, maar overdrijven nooit! Maar misschien kan je leven met de conclusie dat het een vogel is, die soms zwaar aanzet.
    Blijft staan dat Tjilp in vogelvlucht een beeld vangt, waar hij bezorgd over is en daarom vraagt om uiterste zorgvuldigheid bij het inpassen van nieuwbouw in de stadskern. Overambitieuze bestuurders, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten en projectontwikkelaars kunnen zich in hun drift te markeren beter uitleven in nieuwbouwwijken of het zoveelste bedrijvenpark.
    De stadskern moet in mijn visie een organisch kloppend hart voor de hele stad zijn, dat een gebalanceerd beeld geeft van de historie van nederzetting tot heden. Beheerste inbreiding – met de nadruk op beheerst- van bouwkundige getuigenissen van nieuwe generaties past daar perfect in.
    Het dilemma dat je schetst dat wat op een bepaald moment lelijk wordt gevonden of zelfs verguisd werd en later een beschermwaardig monument en blauwdruk van een generatie geacht wordt, herken ik en past naar mijn mening prima in deze visie.

  21. Bijzonder vind ik altijd wel dat wat ik vroeger lelijk vond met de tijd ook weer beschermwaardig is.

    Deze quote deed mij in gedachten een inventarisatie maken van alles wat er vanaf ongeveer 1900 in Zwolle is gebouwd en wat mogelijk ooit nog eens als monumentwaardig betiteld zou kunnen komen.
    Ik kwam niet verder dan de Dominicanenkerk/klooster, de Plantagekerk, het Rietveldgebouw aan de Veeralee en het Paleis van Justitie (de Fundatie)
    Nog even heb ik gedacht aan de Amrotoren, maar bouwtechnisch zie ik die de 100 jaar nog niet halen.

  22. Een willekeurige greep, Observer, van gebouwen die ík iig mooi vind en die goed passen in een bepaalde tijd: Rabobankgebouw Melkmarkt, Celeanum (nieuw), Thomas á Kempisschool, Gebouw Regio Ijssel Vecht aan de burgemeester van Royensingel, Provinciehuis Luttenbergstraat, gebouw HCO Van Wevelinkhovenstraat.
    Daarnaast vind ik Het Eiland goed geslaagd als nieuw projec in een historische stad, idem die huisjes aan de Broerenkerk en bv ook een woonhuis aan de Bdhuiswal die aan de granchtzijde heel elegant uitgebouwd is. Er is nog hoop dus……..:)

  23. @Dame, in sommige gevallen zoals het HCO, provinciehuis en het Eiland kan ik met je meegaan, maar bijvoorbeeld de betonnen Rabobank aan de Melkmarkt staat achter het grote doek al op de slopershamer te wachten.
    De huisjes aan de Broerenkerk ogen misschien leuk maar zijn pure Vinexbouw met kunststof kozijnen.
    Bouwen voor de eeuwigheid doen we al lang niet meer dus de tijd zal het leren. 😉

  24. Hebben we ooit voor de eeuwigheid gebouwd, Observer? In de Middeleeuwen was het heel gebruikelijk om de burcht van de verliezende partij tot de grond toe af te breken. De materialen van latere bouwwerken waren ook niet geschikt voor een eeuwig leven. Ik denk dat vooral de golfbeweging in smaak in combinatie met de ambitie iets nieuws te maken, veel gebouwen de das om heeft gedaan.

  25. @Dame, Tja, oorlogen en conflicten hebben natuurlijk altijd al heel veel moois en waardevols van de aardbodem doen verdwijnen maar dat gebeurde denk ik niet uit stedenbouwkundige of architectonische motieven.
    In de middeleeuwen waren bouwmaterialen schaars en duur, je trok ze maar niet zo uit de Gammaschappen, dus bouwde men zodanig degelijk en duurzaam zodat wij nog van onverwoestbare 14e eeuwse monumenten kunnen genieten.
    In één van de brochures, uitgegeven door Monumentenzorg Zwolle ter gelegenheid van monumentendag 2002 wordt uit de kerkarchieven van de OLV kerk (Peperbus) dan ook het volgende geciteerd”: “Soe dattet een ewygh werck mach bliven”
    Je laatste zin over die golfbeweging is helaas realiteit.
    Smaak en ambitie zijn zeker niet slecht als ze maar met respect voor het onvervangbare monumentale bouwmeesterschap gepaard gaan.

  26. Nu ja, Observer, ik heb vandaag weer volop kunnen genieten van al het moois dat er in Zwolle is. Vooral veel mooie details. Als de gemeente de stad nog een archtectonische en historische oppepper wil geven, dan stel ik voor om alle uithangborden, schreeuwerige reclame en nieuwe puien in de Diezerstraat te verwijderen, zodat we weer goed zicht hebben op die prachtige panden.

  27. @Dame, als ik dus een dame met een brede glimlach genietend kijkend langs al die mooie geveltjes zie lopen, dan ben jij dat. h.gr. Observer:)

  28. Klopt, Observer. 🙂 Ben meteen de zoektocht naar de Hotspot begonnen. Die is vaak aanleidig om beter rond te kijken en artikelen over de geschiedenis van Zwolle te lezen. Niks gevonden trouwens.

Reacties zijn gesloten.