Zoekactie naar inbrekers Brinkhoekweg

Zwolle – De politie in Zwolle heeft donderdagavond twee personen aangehouden in verband met een inbraak aan de Brinkhoekweg in Zwolle. De aanhouding vond plaats na oplettendheid van buurtbewoners na een melding van Burgernet en de inzet van een diensthond.

De politie was sinds donderdag 17.30 uur op zoek naar drie buitenlandse personen die mogelijk hadden ingebroken bij een woning aan de Brinkhoekweg. Ze waren gevlucht richting de Schipbeek in de wijk Aa-landen. Van de zoekactie werd een Burgernet melding gemaakt. Na ongeveer drie kwartier werd de actie stopgezet en kwam de melding dat er twee personen aangehouden waren.

 

Artikel delen:
Reacties 26
 1. @bart2 en Rogiert

  Dit is een kwalijk incident, maar voor mij nog geen aanleiding om structureel alle buitenlanders te wantrouwen.

  Goed dat er twee personen zijn aangehouden. Laten we hopen dat het de daders zijn en de gedupeerden hun eigendommen terug krijgen.


  ⚠️ Meld

 2. En wederom een paar oerhollandse “hardwerkende” Nederlanders… Jaja gaat lekker zo. Een verrijking van de maatschappij die opengestelde grenzen met alle slimme en bewuste keuzes in Brussel. Ga zo door zeg ik, nu allemaal nog een jachtvergunning gevolgd door een wapenvergunning, want we hebben, net als in Usa, recht om ons te verdedigen!


  ⚠️ Meld

 3. Niet om het één of het ander, maar Belgische of Duitse jongeren zijn ook buitenlandse jongeren. Maar wel blank!
  De mensen met een andere huidskleur vallen vaak juist onder de Nederlanders.


  ⚠️ Meld

 4. Beste WeblogZwolle

  kunnen jullie die structurele negatievelingen niet weren en blokkeren voor reacties en altijd maar afgeven op niet-Nederlanders die de maatschappij ook kleuren op een positieve manier  ⚠️ Meld

 5. Bericht door leukerkunnenwehetnie, op 11 juli 2013 om 19:02

  >:( ja snoer ze maar de mond

  sluit maar mensen buiten,

  jammer maar de WAARHEID komt zo wel heel vaak boven  ⚠️ Meld

 6. ja snoer ze maar de mond , sluit maar mensen buiten,

  ja-tja

  is dat niet wat jullie ook doen
  kun je eens voelen hoe dat is!!!!


  ⚠️ Meld

 7. Dat Calimerogedrag van die lui die bij elk item over criminaliteit waarbij een niet-witte de dader is of lijkt te zijn, slaat nergens op. Sinds een decennium zijn ze luid en duidelijk te horen, dus waarom er steeds geroepen wordt dat ze niet “mogen zeggen wat ze denken” of beter (want zo zeggen ze het heel vaak) “niet mogen zeggen zoals het is”, begrijp ik niet. Vanwaar de frustratie? Of mogen anderen niet zeggen dat ze wel erg het vergrootglas leggen op bepaalde vormen van criminaliteit of dat ze wel erg stigmatiserende en generaliserende uitspraken doen?
  En ja, leukerkunnenwehetnie, ik ken ook vele mensen van wie de ouders of grootouders uit een ander land naar hier getrokken zijn, die zich hier niet welkom voelen en die er van balen dat ze stelselmatig worden aangesproken op het wangedrag van groepen met hetzelfde kleurtje. Dat kan toch niet de bedoeling zijn, dat onschuldige, fatsoenlijke mensen in een hoek worden gezet waar ze niet thuishoren.


  ⚠️ Meld

 8. Ik ben wel voor de oproep. Hoewel er natuurlijk best gezegd mag worden wat je vind van buitenlanders, voegt de discussie wel erg weinig toe. Toegegeven, ik ben er ook wel een ingetrapt om in de discussie te gaan zitten, dom van me.
  Nu zijn het altijd dezelfden die precies dezelfde opmerkingen maken over buitenlanders. Als daar dan wat over gezegd wordt, doen ze net alsof ze een soort underdog zijn en wordt er huilerig gedaan over ‘dat dat hier op weblogzwolle niet gezegd mag worden’ ‘mond snoeren’, blablabla. Dan volgt van de andere kant de opmerking over racisme, soms wordt Duitsland nog even aangehaald en iedereen zit weer op elkaar te bitchen. Ik ben dat wel een beetje zat eigenlijk. Ik weet wel hoe een aantal mensen daar over denken en dat mogen ze ook lekker zo doen, maar door continu diezelfde suffe discussie te voeren bederft men de sfeer hier behoorlijk.
  Vind ik zonde van dit leuke weblog, in plaats van dat we van de kans gebruik maken om op een positievere manier met elkaar van gedachten te wisselen. …


  ⚠️ Meld

 9. @ Dame. Nu die discussie over het benoemen van zaken (nodig om tot een aanpak te komen) versus het (onterecht en onjuist) stigmatiseren van grote groepen, zoals jij het stelt, al 10 jaar duurt, moet de conclusie zijn dat we collectief gefaald hebben het juiste recept te vinden. Werk aan de winkel en dat kan toch alleen maar via het debat.


  ⚠️ Meld

 10. Werk aan de winkel en dat kan toch alleen maar via het debat.

  Debatteren is volgens mij bijna het tegenovergestelde van werken….


  ⚠️ Meld

 11. Ik laat het aan WeblogZwolle

  willen jullie een website zijn waar iedereen zich thuis voelt?
  of
  laten jullie het negativisme hoogtij vieren

  wat mij betreft is dit mijn laatste uiting
  de wereld is van iedereen!

  gegroet


  ⚠️ Meld

 12. Negatiever dan jou ‘beterkunnen…’ kan het in ieder geval niet. Wat een dooddoener!

  Op negativiteit zit niemand te wachten lijkt mij. En zinvolle discussie wel! Al is daar niet iedereen even goed in. Ee reactie van “goh, het is weer een donker getint iemand “boeit me niet meer. Zeker niet als mensen dat keer op keer herhalen. Beargumenteer dat dan of doe er iets mee, maar one-liners zijn wel zo makkelijk!

  De inbreng van Mul, Dame en ElRey spreken mij aan. Ik blijf het graag nog even volgen.


  ⚠️ Meld

 13. Stelletje onbenullen…
  Afkost maakt niet uit, de mens zelf is fout!!!
  Of het nou een Hollander is of buitenlander…..
  Zo was het vroeger zo is het nu en zo zal het altijd blijven!!!!


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door leukerkunnenwehetnie

  wat mij betreft is dit mijn laatste uiting
  de wereld is van iedereen!

  gegroet

  dat klopt

  😉

  maar er zijn hier regels- en verplichtingen
  normen en waarden,

  hier worden geen handen afgehakt (nl)

  en dat weet jij . dat weet ik, en dat weten zij

  Of het nou een Hollander is of buitenlander…..
  Zo was het vroeger zo is het nu en zo zal het altijd blijven!!!!  ⚠️ Meld

 15. @Tjilp, daar ben ik het dus mee eens. Om een probleem aan te pakken moet je het doorgronden. Feiten zijn dus belangrijk. Ik heb er geen probleem mee om te erkennen dat bepaalde crimininaliteit vaker door bepaalde groepen wordt gepleegd. Dat erkennen is één, hoe het aan te pakken is vers twee. De genoemde persoon/personen (?) heeft maar een oplossing, namelijk repressie. Dat is maar heel gedeeltelijk een oplossing in mijn ogen. Er is meer nodig om het aan te pakken. Kernwoord daarin is perspectief. Dat wordt dan als “soft” gezien door degenen die het liefst flink willen zijn. Ik vind effectiviteit van een oplossing belangrijker dan je eigen wraak- of haatgevoel te botvieren. En nog belangrijker vind ik dat je geen onschuldigen treft door te generaliseren. En dat laatste is precies wat hier voor een enkele of enkelen (?) gebeurt.
  Daarnaast vraag ik me ook weleens af of Bart2, Dietz en Rogiert (als dat verschillende personen zijn), geen trollen zijn die er vooral lol aan beleven om anderen te ergeren. Ten koste van andere mensen.


  ⚠️ Meld

 16. Precies ja-tja Daarom…
  Ik vind dat de wet moet veranderen en niet voor paar weken die gasten in cel laten zitten en dan weer vrijlaten, maar echt straffen en nog wat geldboete laten betalen…..


  ⚠️ Meld

 17. @Dame

  Vrijwel elk ??politiebericht?? met een ??getint daderprofiel?? wordt door Bart2, Dietz en Rogiert aangegrepen om hele groepen Nederlanders die in potentie voldoen aan dat daderprofiel te ??brandmerken??. Dergelijke reacties blijven tegelijkertijd uit bij een ??blank daderprofiel??.

  Sporadisch wordt door dezelfde personen onder andere nieuwsberichten ook etniciteit als totale verklaring voor maatschappelijke problemen opgevoerd.

  Bij Bart2, Dietz en Rogiert staat niet het incident (de misdaad of misstand) centraal, maar is dit louter de aanleiding voor een structurele verklaring van het incident die zij terugvoeren op iemands huidskleur, geloofsovertuiging of politieke gezindte.

  Dat noem ik (en met mij anderen) racisme en/of discriminatie. En racisme en discriminatie is zo oud als de mensheid.

  Naar de mening van Bart2, Dietz en Rogiert worden alle problemen veroorzaakt door de multiculturele samenleving.

  Alsof in monoculturele samenlevingen er geen misdaden gepleegd worden en er geen misstanden voorkomen.

  Alsof monoculturele samenlevingen ?berhaupt bestaan.

  De Nederlandse samenleving is dat in ieder geval niet. Een complex van fysiek- en sociaal-geografische factoren zoals de ligging in een rivierendelta, vruchtbare grond, borging van klassieke grondrechten en vrijheden hebben door de eeuwen heen geleid tot golven van nieuwkomers: Bataven, Franse Hugenoten, Portugese Joden, Franse patriotten, Duitse Joden en meer recentelijk Marrokanen, Turken, Antillianen, Surinamers, Midden- en Oost-Europeanen zijn Nederlanders geworden.

  In de beleving van Bart2, Dietz en Rogiert worden misdaden en misstanden opgelost door de diversiteit ?? die zo kenmerkend is voor een multiculturele samenleving en die verankerd is in onze Grondwet – te verminderen.

  Geen godsdienstvrijheid meer?
  Geen verschil in huidskleur meer?
  Geen verschil in politieke gezindheid meer?
  Geen verschil van mening meer?
  Geen verschil van ras meer?
  Geen verschil in geslacht meer?

  Zwaarder straffen?
  Meer verplichtingen?
  Meer regels?
  Meer aanpassen?

  En dan zijn alle misdaden en misstanden de wereld (lees Nederland/Zwolle) uit?

  Wordt er dan geen inbraken meer gepleegd?
  Lossen we daarmee de crisis op?
  Herstellen we daarmee woningmarkt?
  Bestrijden we daarmee de werkloosheid?
  Is er dan geen behoefte aan voedselbanken meer?

  Kortom is dan Zwolle en de rest van Nederland weer veilig, gelukkig en welvarend (voor altijd)?

  En los van de uitkomst, is ??de prijs?? die voor de eind- of definitieve oplossing van alle misdaden en misstanden betaald wordt billijk?

  Of zijn Bart2, Dietz en Rogiert (als dat inderdaad al verschillende personen zijn) trollen? Een persoon of personen die in een internetomgeving op fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere of bepaalde mensen uit te lokken, desinformatie geeft – en dit als informatie laat overkomen – of in een rol kruipt en een vertekend beeld van zichzelf geeft. Bijvoorbeeld door leuzen uit te roepen die geen betrekking hebben op de eigen mening.

  Hun probleem lijkt de multiculturele samenleving te zijn, onze eenheid in verscheidenheid.

  Het laatste wat ik wil is ze de mond snoeren.

  Ik wil hun eind- of definitieve oplossing(en) van alle misdaden en misstanden in Zwolle en de rest van Nederland en wellicht ook buiten Nederland graag horen. Zodat we vooraf, helder en duidelijk weten waar we aan toe zijn en we niet meer hoeven te interpreteren.  ⚠️ Meld

 18. Iedereen gaat aan het feit voorbij dat er vreemden in je huis zijn geweest en aan je eigendommen hebben gezeten en dingen hebben weggenomen die meestal voor de eigenaren van grote waarde zijn
  Vind ik voor de bewoners geen prettige gedachte.


  ⚠️ Meld

 19. Einde discussie over buitenlanders. Het waren gewoon streekgenoten, mogelijk net zongebruind terug uit Spanje 😉

  Politie Zwolle:
  Twee verdachten, een 29-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden uit Kampen, zijn aangehouden. De 22-jarige is tijdens de aanhouding gebeten door een politiehond. Zij is na behandeling ook voor verhoor ingesloten.


  ⚠️ Meld

Reageer