Rondleidingen in Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Vanaf deze maand juli gaat het Stedelijk Museum Zwolle van start met het aanbieden van rondleidingen op elke laatste zondag van de maand. Deze rondleidingen worden gegeven door het Drostenhuis en de tijdelijke tentoonstellingen.

Tijdens de rondleiding in het Drostenhuis hoort en ziet u hoe de Zwolse regenten in de 18de eeuw woonden. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende kamers en de diverse verbouwingen van het Drostenhuis. U wordt meegenomen door o.a. de salon, de Blokzijlkamer met de ingetogen rijkdom van de 17de eeuw en de mooiste museumkeuken van Nederland. Voor de aankomende maanden is de tijdelijke tentoonstelling Stad in Beeld, Beeld van een Stad te bezichtigen. Tijdens de rondleiding krijgt u informatie over de schilderijen en prenten in Stad in Beelddie te zien zijn rond een vloerpiece van 5×5 meter (luchtfoto van de binnenstad) met werk van o.a. Abraham Beerstraaten, Gerrit Grasdorp, Cornelis Felix, Jan Koster en Gerco de Ruijter. Daarnaast wordt u rondgeleid in Beeld van een Stad waar de werkelijkheid van nu basis of vertrekpunt is voor fantasie, ideaal of nachtmerrie met werk van Yang Yongliang, Rik Smits, Georg Bohle, Kim Habers, Hugo Tieleman, Nadia van Genderen, Machteld Wijlacker en Geert Mul.

De rondleidingen door het Drostenhuis zijn van 14.00 – 15.00 uur, de rondleidingen door de tijdelijke tentoonstelling van 15.00 – 16.00 uur. Naast de normale entreeprijs hoeft voor deze rondleidingen niets extra’s betaald te worden.

De rondleidingen zullen gegeven worden op zondag 28 juli; 25 augustus; 29 september; 27 oktober; 24 november en 29 december in het Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt 41. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Artikel delen:

Reageer