Cibap studenten maken bankjes voor WVF

Zwolle – WVF is de trotse eigenaar van acht nieuwe, houten bankjes. De bankjes zijn het resultaat van een leertraject van Cibap vakschool voor verbeelding.

Geheel toevallig sprak Cibap-docent Sven Verhoeven enkele maanden geleden met Henry Nijs, tevens vrijwilliger bij WVF. Uiteindelijk spraken ze over de wens van de voetbalvereniging uit Westenholte om enkele houten bankjes te vervaardigen. Verhoeven: “Al pratende heb ik uiteindelijk aangegeven dat wij er met onze leerlingen misschien wel een project van konden maken. Mooi voor WVF én mooi voor onze leerlingen. Zij hebben een extra leermoment, waarin de focus lag op samenwerken.”

Vervolgtraject 
Zo geschiedde. Stiho sponsorde uiteindelijk het materiaal, waarna tien Cibap-leerlingen de materialen om hebben gezet in acht prachtige bankjes. “Ze hebben zelf de ontwerpen gemaakt”, zegt Verhoeven. “En het resultaat mag er zijn. We hebben inmiddels al met WVF gesproken over een eventueel vervolgtraject, bijvoorbeeld door een mini-bar te maken. Maar we moeten nog even kijken in hoeverre dat allemaal past in het programma van de opleiding, zonder daarmee het bedrijfsleven in de wielen te rijden.”

Artikel delen: