Instanties laten gepest stel in de steek

Zwolle – Vorige week werd bekend dat twee Zwolse studentes door medeflatbewoners in de Hemerkenstraat te Zwolle maandenlang gepest, uitgescholden, bedreigd en geïntimideerd zijn omdat ze lesbisch zijn. COC Zwolle vindt het verontrustend dat instanties die van de situatie op de hoogte waren, geen actie ondernamen.

De pesterijen startten met een verzoek van de studentes aan hun buurtbewoners om te stoppen met overlast en geluidshinder. De situatie werd vrijwel meteen grimmiger en richtte zich op de lesbische geaardheid van het stel. Ze werden lastig gevallen, gepest, bedreigd en geïntimideerd. De studentes hebben vervolgens meerdere malen aangeklopt bij de woningbouwvereniging en de politie, zo blijkt uit een gesprek dat het bestuur van COC Zwolle afgelopen week met hen had. Ook zochten ze contact met het Leger des Heils, dat in de flat een begeleid wonen project beheert. Ze maakten melding van de situatie en vroegen om hulp. Die bleef echter uit.

 

Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle: “Wij zijn verontrust over de lakse houding van de instanties die benaderd zijn door het stel. We hebben regelmatig contact met gemeente, politie en justitie, specifiek gericht op de aanpak van discriminatie vanwege seksuele geaardheid. Nu blijkt dat er in de praktijk niet altijd adequaat gehandeld wordt.”

Vanaf het moment dat de pesterijen zich richtten op de geaardheid van het stel, hadden partijen in actie moeten komen, vindt COC Zwolle. “Iedereen heeft recht op een veilige leefomgeving. We zijn geschrokken van het feit dat er niet ingegrepen is en er niets geleerd is van vergelijkbare zaken in andere gemeenten. Ook in dit geval zijn de slachtoffers uiteindelijk zelf verhuisd in plaats van dat er is opgetreden tegen daders. Ons gevoel van onveiligheid is gegroeid. De homogemeenschap vraagt daarom om een duidelijk signaal vanuit de gemeente, de politiek en andere betrokkenen”, aldus Ilja de Jong.

COC Zwolle benadert op dit moment gemeente, politieke partijen, justitie en andere betrokkenen om met hen te bespreken wat zij kunnen doen om herhaling van een situatie als deze te voorkomen. 

Artikel delen:
Reacties 75
 1. Burgemeester, leest u mee? Blijkbaar is deze situatie al een tijdje bekend bij de overheidsinstanties en gaat dit dezelfde kant op als destijds in Utrecht. Laten we aub een gevalletje Utrecht/Wolfsen voorkomen en wees daadkrachtig.  ⚠️ Meld

 2. Oh, ze gaan allemaal een diepgaand onderzoek instellen en komen dan tot de conclusie dat ze zich in het uitblijven van enige actie “niet herkennen”, maar dat maatregelen zullen worden genomen om herhaling te voorkomen.  ⚠️ Meld

 3. Klagen over overlast leidt vaak tot meer overlast en intimidatie. Ik vraag me af of de geaardheid van het stel de belangrijkste factor is. Mijn indruk is dat dit veel vaker gebeurt. Van de week een vergelijkbare zaak in de Moerbeistraat.
  Het samenleven in een buurt, geven en nemen is erg moeilijk, blijkbaar. Treurig. Ik hoop dat dit stel snel een andere woning krijgt toegewezen.


  ⚠️ Meld

 4. Haha, Mul, is misschien wel beter om niet de slachtoffers met een verhuizing op te zadelen, maar de daders. Als het om mij ging, zou ik toch wel weg willen van de plaats waar ik met zo weinig plezier had gewoond. Maar helemaal eerlijk is dat natuurlijk niet.
  De insteek van dit artikel is dat het gaat om homofoob gedrag. Ik vraag me af of dat de kern is, of dat het wordt aangegrepen als middel om te treiteren. Sommige mensen begrijpen niet dat met elkaar samenleven in een dichtbevolkt land, betekent dat je rekening met elkaar moet houden en ze accepteren niet wanneer anderen ze vragen met hen rekening te houden. Dat worden ook wel “aso’s” genoemd.


  ⚠️ Meld

 5. Geloof inderdaad niet dat dit puur om de geaardheid gaat, maar puur omdat dit stel het in hun hoofd haalde om te klagen (sarcasme)

  In de binnenstad ook enkele gevallen van overlast, maar iedereen wijst dan naar elkaar. Helemaal als blijkt dat de politie de klachten niet goed archiveert, de klacht heeft dan zogenaamd nooit bestaan en vervolgens gebeurt er niks meer.

  Als je die mensen eens goed wil straffen, laat ze dan de huurkosten maar ophoesten als schadevergoeding, dat soort mensen tref je alleen in de portemenee.


  ⚠️ Meld

 6. Dame, voordeel is dan wel dat de daders dan niet weten waar je woont om eventueel wraak te nemen oid. Vervelende van dit soort zaken is dat intimidatie en pesten erg subjectief is. Niet dat het daarom minder erg is, maar wel als het gaat om wettelijke gronden. Je kunt in een hel leven, zonder dat degene die daarvoor verantwoordelijk juridisch ook maar een haarbreed in de weg te kunnen leggen.


  ⚠️ Meld

 7. Het probleem met dit soort zaken is … dat steeds meer mensen (die een andere/betere woning willen) zich voor gaan doen als personen die ze vaak niet zijn ! (Doe je voor als een homo, en zeg dat ze je daardoor lastig vallen, en meestal regelt de woniningcorperatie dan wel een andere woning voor je !) Ja … en omdat de meeste personen die iets tegen homo’s hebben, meestal in de mindere buurten van Zwolle wonen … komen deze mensen (die zeggen dat ze homo zijn) automatisch in de wat betere buurten te wonen. Op zich is dat vaak de juiste oplossing, maar zo krijg je wel scheve gezichten … van personen,die al langer wachten op een andere woning ! (En dat zijn weer vaak die mensen, die al jaren lang in die mindere buurten wonen … in Zwolle !)


  ⚠️ Meld

 8. Marco, dat lijkt me niet bepaald van toepassing. Alsof die dames hun hele leven de rol van gepeste lesbiennes gaan aannemen om in een wat betere buurt te kunnen wonen. Ik snap je gedachtegang, maar je passeert wel een aantal grenzen waar de realiteit wel rekening mee houdt.


  ⚠️ Meld

 9. Triest dat dit nog steeds gebeurt omdat men anders is…zucht..

  en Marco Cremer, jij maakt er wel een heel bijzonder complex verhaal verhaal van zeg. Volgens mij slaat dit helemaal nergens op!!


  ⚠️ Meld

 10. Bij deze aso’s? beter niets zeggen, want normale communicatie is onmogelijk, en wordt vertaald met allerlei scheldwoorden, of je lesbisch bent of niet. Elk stel of wie dan ook, die “het gore lef” heeft om zo’n groep gewoon te vragen of het iets minder kan, wordt zo “behandeld”. Direct verhuizen is het beste; ’t is te gek voor woorden maar wel het verstandigste. Het blijft een trieste zaak.

  Maar nu het COC te Zwolle: zij maken hier achteraf nogal een punt van. Dat moeten ze zelf weten. Maar ze doen hier niets anders dan alle betrokken instanties allerlei verwijten te maken (niets geleerd van zelfde situaties in andere steden), zonder ook maar ??n oplossing aan te dragen. Ben benieuwd hoe zij dit hadden opgelost…


  ⚠️ Meld

 11. Mischn kunnen ze ergens inAmstetdam gaan wonnen of zo??
  Ik bedoel als ze hier in Zwolle gepest worden is het niet leuk maar in een grote stad zal het mischn wat anders zijn…
  Dames succes en hoop voor jullie dat het goed komt!


  ⚠️ Meld

 12. Slakje, je hebt maar een leven (tenminste dat is mijn overtuiging). Je kunt dus maar beter kiezen voor woongenot in plaats van voor principes.


  ⚠️ Meld

 13. @Slakje ; Beter gezwicht en verhuizen, dan blijven wonen in die buurt waar men? (wie wel en wie niet?) in de portemenee wordt getroffen. Dan zijn daar de rapen pas goed gaar.


  ⚠️ Meld

 14. De meiden moeten niet zwichten voor terreur maar de instanties knettergek maken, als je de Politie bestookt met aangiftes en de Gemeente, Meier, de Wethouders, de baas van de SWZ dagelijks bij nacht en ontij bestookt met telefoontjes gaan ze vanzelf actie nemen.


  ⚠️ Meld

 15. @br,

  Ja in Amsterdam west zeker, waar meer dan 90% van de bevolking van niet westerse afkomst is. Ik denk niet dat dat een verbetering van de situatie is.

  ps. De gepeste dames wil ik graag de tip geven om een grote hond te nemen.


  ⚠️ Meld

 16. Ik vind dit ronduit treurig om te lezen. Ik ken mijn woonplaats als een plek waar het gemoedelijk samenleven mogelijk is ondanks het ‘anders zijn’. Kennelijk slaat hier ook de verhuftering steeds meer toe. Wat doen wij er samen aan?


  ⚠️ Meld

 17. Kwestie van jaloezie, de hele dag niets te doen hebben, mensen teveel op elkaar plakken in een steeds drukker Zwolle. Pesters wonen ook in mijn wijk, ze zijn gefrustreerd en jaloers en willen jou naar hun hand zetten. Dat lukt dan niet en dus blijft het doorgaan.


  ⚠️ Meld

 18. Dat boeddhistische echtpaar uit de palestrinalaan daar werd ook niets voor gedaan. Onlangs heb ik ze gesproken, ze waren bezig met een huisje krijgen in een dorpje(naam ben ik kwijt). Ik hoop voor ze dat dat is door gegaan. Jezelf zijn is een groot goed maar wordt niet door iedereen op prijs gesteld, je moet meedoen met de kudde. met een fless bier op de stoep zitten en schreeuwen en het dan nog gek vinden dat buurt bewoners niet mee doen.  ⚠️ Meld

 19. Als ALLE reflectanten op dit bericht nu eens met zijn allen voor de deur van die aso’s gaan staan met de mededeling dat het AFGELOPEN moet zijn, dan DOEN we iets ipv ons achter onze PC te zitten verontwaardigen en te mekkeren dat er iets aan gedaan moet worden. Iedereen behalve jij?!


  ⚠️ Meld

 20. Jammer dat er in de samenleving steeds veel mis gaat .Laten we proberen respect voor elkaar te hebben en ieder zijn keuze in het leven te waarderen .Dan pas kunnen we weer prettig samenleven in deze stad


  ⚠️ Meld

 21. Ken wel mensen uit de Hemerkenstraat. Ik heb niet het idee dat het er een bolwerk van homohaters is.
  Lijkt mij meer een burenruzie waarbij de seksuele geaardheid van iemand makkelijk te gebruiken is om iemand anders mee te kwetsen. Vraag mij ook af het betrekken van allemaal organisaties de zaak wel goed doen en het misschien niet onderling opgelost kan worden en het meer gericht wordt op een burengeschil ipv een homohatende omgeving.


  ⚠️ Meld

 22. @Suze,

  Is het zo erg ?

  Ik vindt knap treurig dat dit gebeurd en gemeente Zwolle moet maar eens streng optreden en de overlastgevers maar eens op het matje roepen en bij vervolg volgt een uitzetting naar een aso/hufter woning/container.


  ⚠️ Meld

 23. Dat zal voor de gemeente niet eenvoudig worden, vres ik, want op welke titel kan ze ingrijpen? Lijkt me in eerste instantie iets voor de wijkagent en de woningcorporatie, tenminste als de mensen er zelf niet uitkomen en dat is hier kennelijk het geval. De andere partij zal ook gehoord moeten worden. Wie weet hebben die een heel ander verhaal. Dan zal ook uitgezocht moeten worden hoe het precies zit, voordat er maatregelen genomen kunnen worden. Buurtterreur is niet eenvoudig aan te pakken.
  Persoonlijk geloof ik er niet in dat het goedkomt en kan het stel beter eieren voor hun geld kiezen en verhuizen naar een prettiger buurt.


  ⚠️ Meld

 24. Het is wel een eenzijdig verhaal. Ik heb het verhaal van buren heb ik nog niet gelezen. Te vaak blijkt het verhaal heel anders te liggen dan je zou denken. Dus buren zet hier ook even je verhaal neer voor het nodige evenwicht.


  ⚠️ Meld

 25. Kan Weblog Zwolle om een reactie vragen bij de instanties die van alles en nog wat worden verweten? Zou goed zijn voor een evenwichtig oordeel.
  Dit kan natuurlijk niet, maar dat zeg ik op basis van het verhaal van 1 kant. Daarom wil ik reacties van de andere kant horen.
  Pas dan kan ik er wat van vinden.
  Pas dan kan er wat worden gedaan.


  ⚠️ Meld

 26. Volgens mij gebeurd er al wel wat:

  COC Zwolle benadert op dit moment gemeente, politieke partijen, justitie en andere betrokkenen om met hen te bespreken wat zij kunnen doen om herhaling van een situatie als deze te voorkomen.  ⚠️ Meld

 27. Wat een stom verhaal, en hoe kan het toch zover komen. In zo’n stadium kan je dan alleen nog maar verhuizen. Ik zou niet eens in Zwolle willen blijven dan. Het geval lijkt wel veel op een situatie dat in Utrecht nogal veel publiciteit kreeg. Daar deed de burgemeester er ook niets aan, maar pas toen er bekendheid aan werd gegeven.

  Het zou de CU fractievoorzitter John van Boven sieren zelf in actie te komen, maar ja het betreft hier homosexuele mensen natuurlijk. Daar hebben streng gelovigen en katholieken niets mee. Buiten dat, zie in het weekend maar eens een instantie aan de telefoon te krijgen.


  ⚠️ Meld

 28. Pjotr … Dat wat je hier aangeeft zijn mooie woorden, maar niet te realiseren ! Als je iedereen zijn mening zou respecteren, voor een betere samenleving … zou je ook de mening moeten respecteren, van personen die anders denken ! (in dit geval … de personen, die een ander lastig zouden vallen !)


  ⚠️ Meld

 29. Wat een stomme reactie, Glinkswint. Vol vooroordelen. John van Boven merkt terecht op dat het verhaal dat we hier lezen het verhaal van een kant is. Om te kunnen handelen, moet je ook de andere kant gehoord hebben én de reactie van de genoemde instanties. De vergelijking met Utrecht is gemakkelijk gelegd en ik snap dat, omdat daar extra druk van uit gaat, maar de vraag is of die vergelijking opgaat.
  Dit stel is niet het eerste stel dat verhuist vanwege intimidatie en treiterij van buurtgenoten. Of de oorzaak in hun seksuele geaardheid ligt of dat dit erbij is gehaald als extra treiterij, is de vraag. Dat zijn pijnlijke gevallen en het voelt zeer onterecht dat de slachtoffers opgezadeld worden met verhuiskosten, maar het is voor een overheid niet eenvoudig aan te pakken, als dit al een taak voor de overheid is. Of is alles wat burgers onderling niet kunnen oplossen een taak voor de burgemeester/gemeente?


  ⚠️ Meld

 30. Iemand treiteren is zoveel gemakkelijker dan het aan te pakken. Daar zit ook het grote probleem bij instanties. Je moet eerst kunnen bewijzen dat iemand het probleem is. En constant een politieagent om de hoek parkeren om de treiteraar de kunnen betrappen is helaas niet mogelijk. Misschien moeten getreiterden het in vervolg ook slimmer aanpakken voordat ze aangifte gaan doen. Bewijs verzamelen door middel van gesprekken opnemen via je mobiel of filmen via de mobiel. Dan sta je sterker in je schoenen als je wordt bedreigd en dat netjes op film staat.


  ⚠️ Meld

 31. Zwollenaarisback … U zult wel een goede baan hebben, en al jaren in een koopwoning wonen ! (ver van deze problemen verwijderd) Ik heb op de wijken Berkum en Stadshagen na … overal wel eens gewoond ! (en weet ook hoeveel moeite mensen ondernemen … om een andere (betere) woning te krijgen ! En eh … onder mijn vriendenkring bevinden zich ook homo’s, (waar ik niks tegen heb) en van wie ik ook weet, dat er onderling vaak wordt gesproken … hun geaardheid te zullen gebruiken, in dit soort zaken ! en natuurlijk in andere zaken !) Maar een hetero of iemand die bi is, zou ook al het mogelijke gebruiken, om er op vooruit te gaan !


  ⚠️ Meld

 32. @Marco Cremer: jij denkt dus dat dit stel de problemen verzonnen heeft om voor een betere woning in aanmerking te komen. Dat vind ik een hele beschuldiging. Dat jou vrienden dat doen wil niet zeggen dat iedereen zo is!


  ⚠️ Meld

 33. @bernard: Ik zeg niet dat dit stel hun problemen verzonnen heeft, er zal heus wel wat van waar zijn, maar het is heel makkelijk om je geaardheid te betrekken, in een zaak … die niet na wens verloopt ! (Het is een beetje lastig, om te zeggen … dat sommige mensen, niet steeds geconfronteerd willen worden, met dat geklef … tussen deze twee vrouwen.)


  ⚠️ Meld

 34. Haha, oké. Ze doen klef! Maar dat doen niet alleen lesbiënnes. Hetero’s kunnen daar ook wat van. Misschien zelfs meer!


  ⚠️ Meld

 35. Zeg Marco Cremer, de jaren vijftig hebben we toch echt achter ons gelaten hoor. En waar baseer jij je veronderstelling op dat de dames in het openbaar “klef” zouden hebben gedaan, wat dat ook maar moge inhouden.
  De discussie draait hier om de vraag of de dames gepest werden ómdat ze homoseksueel zijn of dat hun homoseksualiteit voor de treiteraars een vermeend zwak punt was om de dames mee te pesten. Pesten na een conflict in een buurt komt helaas regelmatig voor. Nog meer geluidsoverlast, eieren tegen de ruiten, auto bekrassen, uitschelden, intimideren. Afschuwelijk allemaal. Het gaat vaak zo geniepig dat het bewijs lastig te verzamelen is. Dit is het 2e geval deze week (Moerbeistraat) waarover we kunen lezen. De woningcorporatie kan optreden wanneer er meer klachten uit de buurt komen en er bewijs is.
  In zo’n zaak zijn de gepeste mensen meestal de verliezers. Zoals Rinus(Pestbriefje) al schreef, is dat helaas vrijwel altijd het geval. De mensen met de meeste beschaving die voldoende remmingen hebben om zich niet primair te laten gaan, delven meestal het onderspit.
  Deze vrouwen kunnen nog verhuizen, maar mensen die op werk of school worden gepest kunnen zich minder eenvoudig aan hun treiteraars onttrekken.


  ⚠️ Meld

 36. De meeste reacties volgen op de veronderstelling van het COC dat de lokale overheden falend hebben opgetreden. Dit moet nog blijken. Los van het feit dat de rol van het COC bedenkelijk is om het bericht over wat de dames kennelijk is overkomen, ben ik van mening dat de meeste mensen hier reageren vanuit emotie en gebrek aan kennis over wat homohaat is. Noemen dat het een burenruzie is is een van die achterhaalde oordelen. Ik raad de meiden aan zelf met hun verhaal naar de media te stappen en dat raad ik de buren ook aan. Verder wil ik nog kwijt dat het COC haar subsidie zou moeten worden ingetrokken, want paniekvoetbal tijdens al die zotte feesten heeft geen meerwaarde.


  ⚠️ Meld

 37. Het lijkt me dat de politiek deze bal kan oppakken. Van GroenLinks kan je wel actie verwachten, en die verwachting heb ik niet bij de CU of het CDA.


  ⚠️ Meld

 38. Of de eerste aanleiding voor het pesten nu is omwille van een ordinaire discussie onder buren of niet, doet niet ter zake. Vanaf het ogenblik dat men je pakt op wie je bent is er sprake van homofobie. Ik en mijn echtgenoot kunnen er over meespreken. Al meer dan 4 jaar worden we praktisch dagelijks bespuwd en uitgescholden voor vuile homo’s door onze moslimburen, die 4 jaar geleden voor een hoop waterschade bij ons verantwoordelijk waren en die door hun verzekering aan ons uitbetaald is. Maar zij kunnen hun ongelijk niet verkroppen en sedertdien worden wij als homo’s geviseerd. Zelfs het centrum voor gelijke kansen en tegen racisme heeft zich burgerlijke partij in ons voordeel gesteld. Maar het pesten blijft duren, alhoewel de man al in verdenking gesteld is voor slagen en verwondingen en homohaat sedert 2009. Maar de politieke partijen en zelfs de holebibeweging heeft geen interesse in ons dossier omdat de daders moslim zijn. Mijn buren hebben onder andere verklaard dat hun godsdienst hen verbiedt om tegen homo’s te praten en ook verklaard dat voor hen de Belgische wetten niet gelden. Niettemin worden we naast het uitschelden voor vuile homo, met stront bekogeld, de weg versperd op straat, fysiek belaagd op straat door een zoon, planten worden vernietigd in de tuin, met water en tuinafval wordt er gegooid en telkens onder het geroep ‘vuile homo’. Ik hoop dat nu in het najaar eindelijk het proces zal beginnen (de man is al in verdenking gesteld sedert 2009), maar het probleem is dat als we zelfs een vonnis in ons voordeel krijgen die mensen alleen een geldboete en/of een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden kan krijgen, maar geen woningverbod. M.a.w. de man en zijn familie kan blijven wonen en tot op de dag van vandaag blijft het homopesten duren alhoewel hij weet wat er hem allemaal boven het hoofd hangt, maar die eventuele straf maakt natuurlijk geen indruk. Op termijn zullen wij toch moeten verhuizen en wij wonen 30 jaar in hetzelfde huis (ons huis). Ik wil hier ook nog vermelden dat wij ook klacht hebben neergelegd tegen 3 politieagenten en één van die klachten is ondertussen, na onderzoek, schriftelijk voor juist verklaard. Eén hoofdinspecteur weigerde eerst een voor ons positieve verklaring van een getuige tegen onze buur in een proces-verbaal te gieten, deed dit uiteindelijk dan toch, maar dit bleek een VALS PV te zijn met een VALS PV nummer en op die manier kon hij dit ook laten verdwijnen !! Ik probeer al 4 jaar de disfuncties van gerecht én politie bij ?avaria (Vlaamse holebibeweging) en de politiek aan te kaarten. Niemand reageert !


  ⚠️ Meld

 39. Vanaf het ogenblik dat men je pakt op wie je bent is er sprake van homofobie

  Eens. Maar zoals je in de rest van het verhaal beschrijft heb je aan zo’n constatering nog niets. Succes met je proces. Wat kunnen mensen elkaar toch aandoen.


  ⚠️ Meld

 40. @ dewulf: In verdachte stelling zegt dus niets ! Zo lang de verdachtmakingen niet bewezen zijn verklaard, zal er ook nooit een zaak volgen ! En dat wat die hoofd inspecteur betreft … die gaat zich echt niet mengen in zo’n zaak, die u beschrijft ! En word het ook niet eens tijd ? dat homo’s … wat meer van zich afmeppen ! Als ik als hetero zo zou worden lastig gevallen, deden ze dat maar een keer ! Een tweede keer zouden ze daarna … zeker niet meer in hun hoofd halen ! (U kunt zelf wel dingen bedenken, waardoor ze dat niet meer zouden doen !)


  ⚠️ Meld

 41. DRINGENDE OPROEP AAN dewulf
  Kan je aub contact op nemen met holebi.info => belgische website met nieuws over holebi’s uit binnen en buitenland – smurf of naar de website http://www.holebi.info en klik onderaan de pagina op contact en stuur me bericht – of bezoek de facebook pagina van holebi.info en stuur me PB contact — waarom? ik zou heel graag je verhaal bekend maken maar dan heb ik nog een beetje gegevens nodig als bron zeg maar mag anoniem bij plaatsing maar zelf wil ik iets meer info – alvast bedankt – Groetjes van Ine ===> http://www.holebi.info of https://www.facebook.com/holebiinfo en neem via een van deze wegen contact op DANK groetjes


  ⚠️ Meld

 42. @ Eileen: Het is ook wel een beetje vragen … naar de bekende weg ! C.D.A. en C.U. hebben vooraf al bepaald, dat zij zich niet in dit soort zaken willen mengen ! (Gewoon uit hun geloofsovertuiging) Dat is hun vrije mening, die zij hebben ! (Daar kan je hen niet op aanspreken !) Ergens in de jaren ’70 vonden we … dat alles kon, en moest mogen ! Later kwam daarbij … dat we onze medemens niet mochten discrimineren … (Om wat voor reden dan ook) … Maar dat werkt dan niet meer ! Iemand die je eerst die vrijheden geeft, kan je later niet meer zeggen … dat sommige uitspraken nu opeens niet meer kunnen ! (Daar hadden ze vooraf rekening mee moeten houden, niet achteraf.) Een homo mag net als ieder ander persoon … zich zelf verdedigen ! (Doe dat dan ook ! En loop niet voor elk wissewasje … naar de Politie of Woningbouwcorporatie/stichting !) Er is een gezegde … die gaat als volgt : Ook bange mensen krijgen klappen ! Met andere woorden … het heeft geen zin, om je niet te gaan verdedigen ! Die klappen krijg je toch wel ! Verdedig je zo, dat ze het een volgende keer wel laten … om je lastig te vallen !


  ⚠️ Meld

 43. Ik vind het fijn dat COC dit zo oppakt. Ik en mijn vriendin hebben dus moeten verhuizen.
  En het ‘burenruzie’ wat mensen zo opvatten. Niets is minder waar. Het begon op geaardheid. Het feit dat wij over overlast klaagden was alleen een punt waarop ze meer aandacht op ons vestigde en dus onze lesbische relatie sneller doorhadden.

  En Marco Cremer, je mening ga ik niet aanzitten. Maar de indruk wekken dat wij onszelf zgn als homo’s zouden ‘voordoen’ vind ik redelijk kwalijk. Ik vind het persoonlijk niet prettig dat het word gezien als burenruzie. Terwijl dat dus totaal niet zo is. Maar ik snap ook dat het moeilijk is om te oordelen zonder ons persoonlijke verhaal te horen.


  ⚠️ Meld

 44. Ik raad mensen ook aan de stentor te lezen waarom de betrokken instanties al hebben gereageerd.
  En Marco nogmaals vind ik je reacties nog kwalijk aangezien je dingen aan neemt. Ik kan mij niet bepaald herinneren dat je de situatie kent en ons ?berhaupt kent.  ⚠️ Meld

 45. De omgekeerde wereld dus. Wat een barbaren daar. We hebben hier in Zwolle nog ver te gaan.
  Dat het een burenruzie genoemd werd (even snel gekeken of ik daar ook bij was, had maar zo gekund) komt om het begrijpelijk te maken. Dat de geaardheid de hoofdreden kan zijn, is (door mij in ieder geval) niet te begrijpen.
  Ik wens jullie veel plezier en rust op jullie nieuwe plek.


  ⚠️ Meld

 46. Ik ben zelf Christelijk en vind het dus helemaal niet vanzelfsprekend dat de lokale fracties van het CDA en CU zich niet mengen in deze situatie vanwege de geloofsovertuiging.

  De rest van jouw reactie kan ik helemaal niet volgen, alsof wij ineens moeten gaan accepteren dat vrijheden hebben geleid tot een vrijbrief om andere mensen te belagen.

  Dan ga je nog een stapje verder dat mensen zich niet meer tot instanties moeten wenden maar het recht in eigen handen moeten nemen.

  Ik vind jou maar een heel eng.  ⚠️ Meld

 47. Beste Ils, ik heb met jullie te doen. Fijn dat jullie hier het echte verhaal kunnen vertellen. Heel veel sterkte de komende tijd gewenst.
  Kunnen jullie op deze plaats ook vertellen hoe de instanties zoal gereageerd hebben. Ik lees al een paar jaar geen krant meer, maar altijd Weblog Zwolle, dan weet je een dag eerder het nieuws 😉


  ⚠️ Meld

 48. Ils, Deze zin in het bericht was de aanleiding te veronderstellen dat het getreiter begon om een ruzie over overlast:

  De pesterijen startten met een verzoek van de studentes aan hun buurtbewoners om te stoppen met overlast en geluidshinder.

  Dat klopt dus niet, begrijp ik van jou. Ik kan in de digitale Stentor niets vinden. Wat is het verhaal van de instanties?


  ⚠️ Meld

 49. @ Dame: Ja ! U heeft met u gevonden stukje … helemaal gelijk ! Maar als iedereen klakkeloos alles aanneemt … kan je alles in een heel andere perspectief lezen ! Ils Toon ons even het bericht … wat wij nergens zagen staan ! Het is begrijpelijk dat je mijn stelling niet durft aan te vallen … want je weet net als ik, dat je zaak niet klopt ! Maar dat wat een opstekertje voor jullie moest worden … pakt nu opeens verkeerd uit ! Je kan alle hoop wel zoeken bij het C.O.C. maar als die achter de ware feiten komen … zullen die zich ook snel distantieren van deze zaak ! Dit gaat jullie nog een aardige duit kosten ! (Ik kan me niet indenken dat de woningbouwvereniging/stichting zich zo laat bedonderen … door jullie !)


  ⚠️ Meld

 50. @ dewulf: Het is makkelijk een verhaal aan te dikken met verzonnen praatjes ! Maar nu moet je maar eens meer vertellen aan die instanties … die je geheel willen bijstaan, bij de rechter ! Daar sta je dan met je verzonnen praatjes ! Succes bij de Rechter !!!


  ⚠️ Meld

 51. Sorry, Marco Cremer, ik weet niet waar jij het over hebt. Welke “stelling” je bedoelt. En ik voel me niet verwant aan datgene wat jij hier hebt geplaatst, verre van. Vragen stellen, niet meteen meegaan met de teneur van dit artikel, is op zich prima, maar jij beroept je op achtergrondkennis van beide partijen en we hebben nu kunnen lezen dat je dat, wat een partij betreft, uit je duim hebt gezogen. En die rare praat over “klef gedoe” en erop slaan, past niet in mijn wereldbeeld.
  reageer maar liever op de vragen en opmerkingen van Ils aan jou.


  ⚠️ Meld

 52. Die Marco zal een van de pesters zijn of op zijn minste een goeie kennis daarvan. Als dat stel met figuren van dit type te maken heeft gehad, begrijp ik de problemen. Daar valt niet mee te praten.


  ⚠️ Meld

 53. Toch maar even een paar woorden. Vooral omdat ik lees dat we vooraf bepaald zouden hebben dat we ons niet in dit soort zaken mengen.
  Als christen hanteer ik (zo goed mogelijk) normen en waarden die ik aan de Bijbel ontleen. Dat bepaalt mijn gedrag en opstelling. Dat betekent niet dat ik mijn ogen dicht doe in situaties waarin mensen andere keuzes maken dan ik zou doen. De ChrstenUnie wil er voor alle Zwollenaren zijn en dat geldt zeker ook voor mij.
  Politiek gezien is wat mij verbindt aan holebi’s de aandacht die nog steeds nodig is om discriminatie tegen te gaan. Dat verzin ik niet nu, dat zeg ik al jaren. Ook bv in het debat bij het COC in de laatste campagne in 2010.

  Ik krijg geen goed beeld van de situatie. In de reacties wordt mij te vaak een standpunt neergezet op basis van veronderstellingen. Dat geeft te veel ruimte voor verkeerde adviezen.
  Daarom vroeg ik ook om reacties van alle bij deze situatie betrokken partijen. Naar mijn mening heeft een nieuwsmedium, wat Weblog Zwolle toch is, de plicht van hoor en wederhoor. Pas dan kun je er wat van vinden.

  Ik heb daarom een mailtje gestuurd naar SWZ met de vraag naar hun opvatting over deze situatie. Ik wacht hun reactie eerst maar af.


  ⚠️ Meld

 54. Ook ik ken een stel wat wordt getreiterd door de bovenburen. Na twee jaar bellen met de woningbouw en de politie, blijft de lawaai overlast, drugs overlast en a-sociaal gedrag nog bestaan.

  Gewoon een jong Nederlands heterostel. Helaas voor hen, hebben zij geen banden met het COC om een bericht als deze in de publiciteit te brengen…  ⚠️ Meld

 55. @Vincent S.

  Zo ken ik ook iemand die ook al twee jaar lang problemen heeft met zijn buren.

  Deze persoon heeft meerdere keren aangifte gedaan. Nu hij het meer dan spuug en spuugzat is heeft hij alle registers opengetrokken is hij flink aan de boom gaan schudden.

  Opeens heeft de politie deze klachten ‘niet goed gearchiveerd’ zodat er ‘niks van overlast bekend is’ bij de gemeente.

  Kortweg, je wordt in geval van pesterijen/aantasting van je privacy verschrikkelijk in de steek gelaten door DeltaWonen/SWZ/Openbaar Belang, Burgemeester en Wethouders, Politie en ga zo maar door.

  Marco, je praat veel pulp, maar als een gestoorde voor jezelf opkomen lijkt hier inderdaad de enige optie.

  Ik heb mezelf voorgenomen: Als mijn onderbuurman nog een keer de hardcore te hard aanzet dan kwak ik een stuk stront tegen zijn raam. Blijkbaar komt toch niemand me helpen en ik word toch niet gestraft als ik dit allemaal zo lees.  ⚠️ Meld

 56. Nog maals Marco Cremer, wij hebben jou nooit gesproken dus nee geen beide partijen haha. En dat heb je het over verzonnen praatjes.

  De instanties geven aan de ernst van de situatie in te zien en nu er flink mee aan de gang te gaan, wat wij ook merken door de gesprekken die de instanties met ons hebben gehad.

  Over het feit dat de andere partij ook moet reageren, dit hebben zij denk ik al goed duidelijk gemaakt door onze banden lek te steken. En ze zijn voor mijn part an harte welkom om hier op te reageren. Zijn wij zelf namelijk ook wel benieuwd naar.

  En mensen, laat Marco Cremer maar in zijn eigen blijven, ik werd er nogal gefrustreerd van maar kennelijk weet deze meneer niet waar hij het over heeft en verzint hij dat hij ons gesproken heeft.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.