Smaakvolle aardappelmaaltijd door Groenkapjes!

Zwolle – Op vrijdag 12 juli serveerde Groenkapje een aardappelmaaltijd voor vrienden, familie en andere gasten. Eerder die dag heeft Groenkapje Map met eigen handen de aardappels geoogst samen met de Stadstuinders aan de Klooienberglaan te Zwolle. Met deze nieuwe piepers is een drie gangen menu samengesteld. Dit als lekkere maal voor de buik. Ook was er voer voor het hoofd over de onderwerpen ‘Stadslandbouw en zelfvoorziening’ door Stadslandbouwer Koen. Volgens hem is er oeroude kennis, die wacht om terug te mogen keren in deze tijd.

dsc02411.jpg 

Een passend item bij PieperFUIF waarbij het gaat om even stil te staan bij voeden van de mens en het nieuwe voeden van natuur- en kunst projecten door middel van crowdfunding. Daarna was er een rondleiding langs de expositie ‘Nieuwe Aardappeleters’ door Map Renes, bedenker en initiatiefnemer van dit FRISGROEN project. Zo is in visueel beeld zoals schilderen, foto’s en videoprojectie de tijdlijn te zien. Ook is de verbinding, die het afgelopen jaar is gemaakt zichtbaar. Groenkapje heeft verbinding gemaakt met verschillende doelgroepen in Zwolle zoals met Zwolse gezinnen, organisaties en politiek Zwolle. Op deze avond was de muzikale omlijsting in handen van DJ Ome Funk & vrienden van Soulclap.

De locatie galerie Het Langhuis aan de Goudsteeg te Zwolle is een mooie locatie om de expositie en programma PieperFUIF te presenteren. De expositie ‘Nieuwe Aardappeleters’ is op 13 juli en 14 juli van 13.30 tot 17.00 uur te bezichtigen. Toegang is gratis. Zie ook www.groenkapje.nl.

Artikel delen: