Flyboarden kan wel eens zeer populair worden

Zwolle – Zaterdag vond op de Milligerplas een demo- en opstapdag Flyboard plaats. Op initiatief van Fysiothearapie en beweging MoviMiento uit Zwolle gaf het Demoteam van flyboardteam.com, dat vorige week nog op de stranden van Brazilië te viinden was, een demonstratie op de recreatieplas bij Stadshagen.
 
 13_juli_2013-7.jpg
 
Flyboarden is een nieuwe spectaculaire watersport en zal de komende jaren zeer populair worden. Het gevoel eenmaal onder de knie, dan is het net als ironman vliegen over het water. Als een superheld in de lucht van links naar rechts en van beneden naar boven schieten over en uit het water door geweldige duikvluchten te maken met de aanstuwingskracht van water. Piloot of toeschouwer, een adembenemend spektakel. is een uitvinding van de ex Jet-Ski wereldkampioen Frank Zapata uit Zuid Frankrijk. De werking is in grote lijnen dat het een soort snowboard / wakeboard is en die door middel van een enorme waterstraal omhoog gedrukt wordt. Deze waterstraal moet dan ook uit een waterscooter komen.
 
13_juli_2013-17.jpg
 
13_juli_2013-2.jpg
 
 13_juli_2013.jpg

De waterscooter zal bij voorkeur meer dan 200 PK moeten hebben en het flyboard kan op de meeste bekende merken aangesloten worden doormiddel van een bijpassende adapter. Het water wordt aangezogen door een waterscooter en samengeperst door een extreem krachtige motor (v.a. 215 PK), dat water gaat door de slang naar het Flyboard omhoog waar het verdeeld wordt over 2 uitgangen om zo het beste in balans te kunnen blijven.

13_juli_2013-21.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
 1. crisis ? die is al voorbij toch , was hij er wel eigelijk ?

  en die (roemeense) bedelaars hebben het ook niet slecht,
  anders stonden ze er niet


  ⚠️ Meld

 2. Flyboard lijkt mij wel te gek!

  Die Roemeense bedelaars in Zwolle worden weggebracht met de Mercedes, zij bellen emt een smartphone, roken filter sigaretten en omdat dat alles bekostigd moet worden, gaan ze bedelen.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.