Jongen gepakt voor diefstal van lokfiets

Zwolle – De politie heeft vrijdag 12 juli rond 15.00 uur een 17–jarige man uit Zwolle aangehouden aan de Wilgenstraat in Zwolle voor het stelen van de zogeheten lokfiets van de politie.

De politie zag dat de man de lokfiets meenam en de fiets in de schuur achter zijn woning zette. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. wordt je gepakt voor het stelen van een lok fiets, maar dat was toch de bedoeling dat die gejat zou worden die lokfiets.  ⚠️ Meld

 2. Volgens mij maakt deze jongen nog een redelijke kans bij de Rechter ! Hoewel de Politie … dit soort praktijken al een aantal jaren zo doet, is dit Wettelijk nog niet opgenomen in de Wet ! Omdat de lok-fietsen meestal los staan, (dus niet op slot) pleeg je geen diefstal ! (Als je normaal gesproken iets kleiners vindt, neem je dat ook meestal eerst mee naar huis, voordat je dat meld bij de Politie !) Het verschil maakt alleen de tussen liggende periode ! (tussen het vinden, en het opbellen/melden van het geen … je gevonden hebt !)


  ⚠️ Meld

 3. hahahaha
  Ik woon er in de buurt
  als je zag hoeveel politie hiervoor in de buurt reed . leek er wel heel wat gebeurd te zijn


  ⚠️ Meld

 4. Wat een flut smoesjes allemaal als ik iets wat “van mij is” en waar geen slot op zit ergens heb staan moet een ander er gewoon met zijn vingers afblijven. Je neemt toch geen wandelwagen, driewieler of wat dan ook zonder slot mee en vervolgens zeggen heb ik gevonden. Zet die figuren dan zelf maar een poosje op slot!


  ⚠️ Meld

 5. Als zo’n fiets lange tijd bij mij voor het huis staat ga ik me er aan ergeren en ruim ik hem ook op. Weg met dat ding!


  ⚠️ Meld

 6. Een 17-jarige woont toch nog thuis waarschijnlijk? Hoe leg je zoiets dan uit?

  Lijkt mij dat lokfietsen, lokagenten enz een goed middel is om crimineel gedrag te bestrijden.


  ⚠️ Meld

 7. Ja, officieel nog wel. Maar de vraag is of hier uitgelokt is. Als je je fiets ergens zonder slot neerzet is het inderdaad uitlokken tot diefstal. Maar als je je fiets netjes op slot ergens neer zet kun je niet spreken van uitlokken tot diefstal.

  Als de politie deze fiets tussen andere fietsen netjes op slot zet is de kans erg klein dat de lokfiets gestolen wordt. Dus ze moeten haast wel iets bijzonders doen om te zorgen dat de lokfiets ook daadwerkelijk gestolen wordt. Dat is, volgens de huidige wetgeving, discutabel.


  ⚠️ Meld

 8. @bernard: zet jij die fiets dan ook in je schuurtje? Of zet jij hem dan een x aantal meters verderop op een plaats waar hij niemand hindert?

  Als ik mag gokken denk ik toch dat jij dat laatste zal doen. Best wel een verschil denk ik.


  ⚠️ Meld

 9. Nee, niet in het schuurtje. Dan ben ik er nog niet vanaf.

  Bedenk nu trouwens dat er een aantal jaren terug aan de achterkant van mijn huis lange tijd een fiets gestaan heeft. Elke dag nam ik me voor als hij er morgen nog staat bel ik de politie. Op een dag (circa 10 goede voornemens later) was hij vanzelf verdwenen. Conclusie: het is niet waar wat ik om 10:40 schreef. Ik doe helemaal niks!


  ⚠️ Meld

 10. @ Jan W: Waar ligt de grens ? van iet meenemen, wat niet van je is ! Een ieder persoon, komt wel eens klein geld tegen op straat ! Zoals u redeneert … laat u dat dan liggen ! (Want wat niet van u is, moet u vanaf blijven !)


  ⚠️ Meld

 11. Inderdaad Marco, kleingeld vind je als het op straat ligt, maar een fiets of iets anders van waarde vind je maar zo niet op straat zoals een fiets of dergelijke wat ik aangaf. Zelf denk ik wel zo snugger te zijn om te weten wat echt is verloren door iemand en zal het zeker aangeven!


  ⚠️ Meld

 12. Vandaag stond er ook een lokfiets, aan de linker zijkant van de winkel Bristol in Zwolle. Een mooie rode racefiets … stond daar heel uitlokkelijk ! Omdat er maar een uitgang daar is … ben je altijd de klos als je hem pakt. Hoe uitlokkelijk dat ook is … ik heb daar geen belangstelling voor ! (Het is nu maar wachten, op die gene … die deze verleiding niet de baas is ! en hem daar wel wegneemt.)


  ⚠️ Meld

 13. Top actie. Net zoals de lokmeid in korte rok een paar jaar geleden ook een prima actie was om wat smeerlappen op te pakken.

  Dat zouden ze vaker moeten doen.


  ⚠️ Meld

 14. Wat een geneuzel dat een lokfiets discutabel is! Gewoon met je vingers afblijven. Wat niet van jou is mag je niet meenemen, PUNT. Ik had een aantal jaren geleden een fiets zonder slot dus ik op die fiets naar de Halfords op de Melkmarkt om een slot te kopen. Ik zet m’n fiets voor de Halfords, loop naar binnen, koop een slot en loop 3 minuten later weer naar buiten. Je raadt het natuurlijk al; fiets weg! Nou dan denk je écht niet;”Tsjah, dat heb ik toch zelf uitgelokt, eigen schuld dikke bult” kan ik je zeggen.


  ⚠️ Meld

 15. Er zijn al meerdere iniatieven geweest om alle fietsen te voorzien van een ingegraveerde postcode of te chippen. Daarmee zou je elke fiets uiteindelijk weer terug kunnen vinden. Toch is dat nooit wat geworden. Je hebt de medewerking van instanties als politie, afak etc. nodig waar die projecten dan op faalden. Misschien weer eens tijd voor een nieuw idee? De techniek is immers weer een stukje verder?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.