Tekenmarathon bij de IJssel

Zwolle – Aan de boorden van de IJssel bij Zwolle vond zaterdagmiddag de tekenmarathon SketchCrawl plaats. Na drie succesvolle edities was SketchCrawl Zwolle alweer toe aan een vierde editie. 

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_03.jpg 

Tijdens deze tekenmarathon, waarbij overal ter wereld op dezelfde dag creatievelingen bij elkaar komen om te tekenen, draaide het vooral om het plezier in het tekenen van hetgeen wat je ziet. Bij SketchCrawl Zwolle draait het niet om iets perfect na te kunnen tekenen, maar het draait om de ontspanning die je vindt in het waarnemen en het vastleggen op papier. Bij de vierde editie was de IJsselbrug, één van de meest markante locaties van Zwolle, de place to be. Weblog Zwolle fotograaf Harry ten Klooster mocht zich ook wagen aan een schets. Hij liet een echte HtK na.

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_06.jpg

 

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_08.jpg

Een echte HtK 

 

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_04.jpg 

SketchCrawl Zwolle is opgestart door Simone Muurling en Amelieke van de Lavoir. Zij vinden het belangrijk dat je in een ongedwongen sfeer het plezier in tekenen terug kunt halen en zo je creativiteit kunt ontwikkelen. "Als kind vond iedereen tekenen leuk, maar waarom doe je dat eigenlijk niet meer als je volwassen bent?" Dat is dus de reden dat zij dit initiatief hebben opgestart.

Voor meer informatie: op facebook.com/sketchcrawlzwolle

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_01.jpg

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_05.jpg

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_02.jpg 

13-07-2013_sketch_crowl_aan_de_ijssel_07.jpg 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ja wat geweldig al die kunstenaars bij elkaar vanuit het hele land zijn ze naar Zwolle gekomen. er was helaas maar één profesionele kunstenares die prachtige klaprozen schilderde heel bijzonder. hopelijk komen er in Oktober nog veel meer schilders naar Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. Wat was het leuk vandaag! Dank iedereen die mee gedaan heeft, en wat hebben jullie je ingezet met een parachtig resultaat! Ik zeg…… Zwolle we gaan tekenen! Voor iedereen die een potlood vast kan houden…


  ⚠️ Meld

 3. Wat n super leuk initiatief. Ik teken en schilder zelf ook graag maar heb nooit van dit gebeuren gehoord.
  Ik zal het nu in de gaten proberen te houden en doe een volgende keer graag mee.
  Is dit altijd in Zwolle en is het jaarlijks?


  ⚠️ Meld

 4. @milla Wij (Simone Muurling en ik) organiseren het eens in de 3 maanden in Zwolle! Volgende keer ben je uiteraard van harte welkom. Als je even een mailtje naar ons stuurt zet ik je op de mailinglist! 🙂

  @hermien er waren wel meer professionele kunstenaars (waaronder ikzelf), maar niet allen hadden een ezel bij zich, en waren daardoor misschien niet herkenbaar als professioneel kunstenaar 🙂 Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus ik hoop ook dat er zich nog meer kunstenaars aanmelden voor oktober!:)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.