Cultuurpaleis Waanders in de Broeren geopend

Zwolle – Zaterdag 10.00 uur werd Waanders in de Broeren geopend. Wim Waanders begroette persoonlijk en trots de eerste gasten van het imposante nieuwe cultuurpaleis. De talloze gasten die op deze eerste openingsdag de verbouwing van de Broerenkerk met eigen ogen wilden bekijken werden aangenaam verrast. Superlatieven kwamen tekort.

13-07-2013_boekhandel_waanders_in_de_broerenkerk_05.jpg 

De Broerenkerk kreeg hiermee een nieuwe bestemming, met volop aandacht voor de monumentale waarde van het gebouw. De boekhandel zal in de toekomst nog meer een belevings- en ontmoetingscentrum worden. De kerk biedt een perfecte locatie voor lezingen en concerten. Ook zal de boekhandel een echte toeristische trekpleister worden. De verhuizing naar de Broerenkerk en een sterke verbreding van activiteiten luiden een volgende fase in van de oude maar nog altijd springlevende onderneming. Zowel uitbreiding van het productenaanbod als een verdere dienstverlening door middel van o.a. (moderne-) media en andere digitale mogelijkheden zullen zorgen voor een regionale en evenzeer bovenregionale functie, waarbij de nadruk op cultuur zal liggen.

13-07-2013_boekhandel_waanders_in_de_broerenkerk_03.jpg

13-07-2013_boekhandel_waanders_in_de_broerenkerk_02.jpg 

13-07-2013_boekhandel_waanders_in_de_broerenkerk_04.jpg 

13-07-2013_boekhandel_waanders_in_de_broerenkerk_06.jpg
 
13-07-2013_boekhandel_waanders_in_de_broerenkerk_01.jpg 
 
 
Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ik heb de boekwinkel in Maastricht ook gezien , maar Waanders heeft deze zaakzeer zeker overtroffen!!
  PRACHTIG !
  Het was er vanmiddag zeer druk.
  Alleen jammer dat er geen koffieautomaat meer is waar je voor 50 cent een kopje koffie kon kopen, net als dat in de bieb ook niet meer kan.
  Zo wordt alles net weer een tikje duurder.:


  ⚠️ Meld

 2. Dineke heeft een punt maar dat trekt Waanders vast recht. Ik kon in de oude winkel aan mooie tafels nieuwe aanwinsten eerst bestuderen, alvorens tot koop over te gaan, al dan niet met koffie. heb dat in de drukte niet gezien maar het is er ongetwijfeld. Mooie nieuwe aanwinst voor Zwolle, heb meerdere toeristen met fundatie tasjes inmiddels door verwezen naar atractie nummer TWEE, hoewel twee!


  ⚠️ Meld

 3. Het iet er mooi uit, maar ik ben benieuwd hoe lang deze zaak zonder sponsoring/publiek geld van de gemeente Zwolle kan. Een boekhandel van dit formaat heeft volgens mij geen toekomst, ondanks extra activiteiten. Kijk maar naar Donner in R’dam en Selexyz in Maastricht (het voorbeeld voor Waanders in de Broeren), die lopen niet meer zo goed als ze deden. Een boekhandel -helaas- is geen publiekstrekker meer (de eerste weken natuurlijk nog wel…).


  ⚠️ Meld

 4. Was er vanmiddag even, je kon over de hoofden lopen om een uur of 5.
  Voor de kassa’s, er waren er zo’n 5 open, stonden rijen mensen om iets af te rekenen. Ook de horeca had het razend druk. de mooiste wijnen lagen er, prachtige serviezen, producten van Jonnie Boer de driesterren buurman. En nog veel meer, te veel om op te noemen. Een beleving. Alles straalde klasse uit en gevoel voor smaak. De winkel is niet alleen klaar voor Zwolle maar voor heel Nederland, te samen met de verschillende verdien-modellen heb je in onze crisistijd naar mijn gevoel een gouden formule en ga je het overleven. Het is eigenlijk net als bij verstandig belegen, spreid je risico’s.
  Wim Waanders, succes gewenst met deze geweldige aanwinst voor Zwolle!


  ⚠️ Meld

 5. Dat ben ik niet met je eens, Ynse. Een boekhandel waar je uitsluitend boeken kunt kopen heeft zijn langste tijd misschien gehad, maar mensen zijn wel steeds meer op zoek naar beleving en dat biedt de nieuwe Waanders zeker. Als ik mag kiezen tussen op de fiets springen of Bol.com kies ik voor het eerste 😀


  ⚠️ Meld

 6. Maar Rutger: met op de fiets springen, breng je geen geld in het laatje natuurlijk…
  Ik hoop dat je gelijk krijgt en dat het een zaak wordt die kan blijven bestaan, maar ik ben bang dat Ynse gelijk gaat krijgen.
  Toch wens ik (zoals ik dat elke ondernemer in de binnenstad wens) ook Waanders veel succes met deze mooie winkel/beleving!


  ⚠️ Meld

 7. Dat heb je snel voor elkaar (oom) Wim! Gefeliciteerd!!!! (natuurlijk ook voor het thuisfront!). Ik kom graag eens kijken… Nu even welverdiende rust??


  ⚠️ Meld

 8. En als het boek er niet is, verwijzen de medewerkers van Waanders naar de concurrent als Bol.com en Amazon.com.

  Jammer, want ik wil best wel even wachten op mijn boek voordat ik hem bij Waanders in kan lezen.

  Ik denk ook niet dat de boekhandel lang zal blijven bestaan zonder subsidiegelden. Doordat de jongere generatie liever online besteld…  ⚠️ Meld

 9. Wat is het prachtig geworden! ik werd er helemaal blij van, nieuw in oud, boek centraal, kerk een nieuwe functie, voor ons een belevenis.
  Zou dhr. Waanders misschien zelf nog eens de hele wordingsgeschiedenis
  van “Waanders in de Broeren” op papier kunnen zetten en uitgeven?
  Hoe het allemaal gelopen/gegaan is? Is vast een interessant verhaal.
  Alle succes gewenst met de hele onderneming.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.