Woensdag Blauwvingerdag!

Zwolle – Gaat de tweede Blauwvingerdag van woensdag 17 juli 2013 het succes van de eerste evenaren of misschien zelfs overtreffen? De weersverwachting is weer goed. Voor de 38e keer alweer wordt deze grootste braderie van Noordoost Nederland georganiseerd. Goed voor een leuk dagje uit!

dscf4156.jpg 

Winkeliers en markthandelaren pakken uit met koopjes voor iedereen, van groot tot klein. Er staat een heel circuit van kramen in de Luttekestraat, op de Grote Markt/Melkmarkt, de Oude Vismarkt, de Roggenstraat, het Eiland en natuurlijk de Diezerstraat. Liefhebbers van antiquiteiten, boeken, prenten, sieraden, porselein en nog veel meer kunnen hun hart ophalen bij de kramen van Vitalis op de Melkmarkt.

De braderie start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Dat betekent heerlijk snuffelen, een terrasje pakken en een ijsje eten, genoeg ingrediënten voor een heerlijk dagje uit. Na deze eerste bauwvingerdag volgen er nog twee, elke keer op woensdag in de maand juli. Op het Grote Kerkplein is een omlijstend programma met elke keer een unieke invulling. Zo is op 17 juli de Speelstad Oranje aanwezig met een meeleeftheater en een levende mascotte. Ook wordt er geschminkt. Kortom de kinderen kunnen gerust hun ouders meenemen.

De blauwvingerdag trekt altijd veel publiek uit de regio. Zeker nu je met de Hanzelijn binnen het uur vanuit Flevoland in het centrum van Zwolle staat verwacht de organisatie ook veel bezoekers uit ondermeer Dronten en Lelystad.

Artikel delen: