Vanaf 2014 CTBG bij De Vogellanden

Zwolle – Vanaf 1 januari 2014 wordt Isala Bijzondere Tandheelkunde (CTBG) samen met Iselmond, verwijspraktijk voor tandheelkunde, ondergebracht bij De Vogellanden, centrum voor revalidatie te Zwolle. Het CTBG en Iselmond gaan samen verder als Centrum voor Tandheelkunde voor Bijzondere Zorggroepen (CTBZ). Vandaag is de overdrachtsovereenkomst ondertekend door Robbin Thieme Groen, lid Raad van Bestuur Isala en Fenna Eefting, bestuurder De Vogellanden.

ondertekening_overdracht_bijzondere_tandheelkunde.jpg

Er is veel verwantschap tussen de patiëntpopulatie van De Vogellanden en het CTBZ. De patiënten behoeven allemaal een bijzondere aanpak en behandeling in multidisciplinaire teams. Naast een tandarts of revalidatiearts zijn verschillende specialismen betrokken, zoals psychologen of fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van deze patiëntengroepen. Door het onderbrengen van het CTBZ in De Vogellanden versterken ze elkaars expertise, wat de patiënt ten goede komt. Daarvoor is De Vogellanden volledig ingericht op het ontvangen van patiënten met een lichamelijke of psychische beperking.


Tot het samengaan blijft Isala Bijzondere Tandheelkunde gevestigd bij Isala en verandert er niets voor patiënten. Naar verwachting verhuizen Isala Bijzondere Tandheelkunde en Iselmond medio 2014 naar De Vogellanden. Isala kaakchirurgen en medisch psychologen blijven nauw samenwerken met het CTBZ in gezamenlijke spreekuren. De operaties uitgevoerd door tandartsen van het CTBZ blijven plaats vinden in Isala. Patiënten en verwijzers worden in de loop van 2014 op de hoogte gebracht van de verhuizing.

Artikel delen:

Reageer