Guyon Fernandez naar PEC Zwolle

Zwolle – Guyon Fernandez zal komend jaar op huurbasis uitkomen voor PEC Zwolle. De 27-jarige spits wordt daarmee na Mokotjo de tweede Feyenoorder die PEC Zwolle zal versterken komend jaar. Fernandez is een centrumspits die ook aan de zijkant kan spelen. RKC, NAC, Cambuur en GA Eagles waren ook in de markt om de aanvaller te huren. Fernandez gaf vorige week aan niet naar RKC Waalwijk en NAC Breda te willen. Fernandez staat dinsdag al op het trainingsveld van PEC Zwolle.

fernandez.jpg

Foto: PEC Zwolle 

Technisch directeur Gerard Nijkamp is gelukkig met de komst van Fernandez. ,,Met Guyon halen we een echte aanvaller in huis, die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is fysiek sterk, snel en wendbaar. Ook heeft hij bewezen een neusje voor het doel te hebben. Het is hartstikke mooi dat het PEC Zwolle lukt om spelers van dit kaliber te contracteren.” Ook Guyon Fernandez is blij met de transfer. ,,Deze overstap is voor mij ideaal. PEC Zwolle speelt attractief voetbal, heeft een fanatieke aanhang en ook bij trainer Ron Jans kreeg ik meteen een goed gevoel. Daarnaast heb ik contact gehad met mijn voormalig teamgenoot bij Feyenoord Kamohelo Mokotjo, die ook erg positief is over de club. Voor mij is het nu belangrijk minuten en doelpunten te maken, dat hoop ik in Zwolle te realiseren.”

Fernandez begon zijn professionele loopbaan bij ADO Den Haag. In het seizoen 2008/09 vertrok Fernandez naar SBV Excelsior. Hij scoorde 2 keer in 16 wedstrijden in de Eerste Divisie. In mei 2011 maakte Feyenoord bekend dat de club een principeakkoord heeft bereikt met Fernandez. De aanvaller werd het met de club eens over een contract voor drie seizoenen. Hij is dan de opvolger van Luc Castaignos. Voor Feyenoord treft de spits in 26 wedstrijden 7 maal doel. Het afgelopen seizoen kwam Fernandez 7 keer uit voor de kuipclub. De periode bij Feyenoord werd vooral gekenmerkt door een aantal langdurige schorsingen, met als dieptepunt een vuistslag in een wedstrijd tegen NEC. Met de overgang van Fernandez naar Zwolle komt er een einde aan een transfersoap die begon toen Fernandez geweigerd werd voor de eerste training. Feyenoord was boos dat Fernandez te lang deed over zijn keuze voor een nieuwe club. Na een aantal gesprekken werd de lucht enigszins geklaard, maar alsnog was een vertrek de enige optie. Door de huurovereenkomst hoeft Feyenoord niet naar het laatste middel van contractontbinding te grijpen. 

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Mooi nieuws!! Eindelijk iemand die net als Ars in het verleden een neusje voor de goal heeft. Met alle respect, maar dat heeft Benson niet.

  Dit schreef de stentor op 4 juli:

  #peczwolle heeft geen interesse meer in Gyon Fernandez van #feyenoord. Er is tijd geleden wel navraag gedaan, maar nu speelt het niet meer.

  Die praatjesmakers kan je dus niet vertrouwen.


  ⚠️ Meld

 2. Was hij niet die kerel die last heeft van tics met zijn hoofd? In kopduels per ongeluk kopstoten uitdeelt enzo (PSV-Feyenoord in 2011/2012)….

  Maar, zijn laatste kans om zich in beeld te voetballen. Die moet dus wel scoren!


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het heel slecht dat peczwolle.nl nog niets over de aanwinst op de website heeft staan. Dat is niet de eerste keer. Zwakke communicatie daar!


  ⚠️ Meld

 4. Gelukkig, eindelijk een club die deze dramavoetballer overneemt van Feyenoord, blij dat ze er vanaf zijn!

  Wel jammer dat uitgerekend PEC de club is waar hij nu belandt.
  Ik vraag me toch af wat PEC met dit probleem-geval moet.

  @ vakkie19 Dat neusje voor de goal valt behoorlijk tegen…er zit 1 seizoen bij dat hij leuk meedeed als spits…4 jaar geleden in de eerste divisie!

  Zn statistieken in de eredivisie zijn niet echt om vrolijk van te worden: 57 wedstrijden en 17 goals, dat houdt niet echt over…als ie de 10 haalt, is dat al een wonder. Ga maar uit van een doelpunt of 5….


  ⚠️ Meld

 5. Goede versterking voor PEC Zwolle: snel, sterk en kan op alle posities in de aanval uit de voeten. Er wordt ook geen huursom betaald, maar een deel van de salariskosten. Guyon Fernandez is 27 jaar en is volgend jaar transfervrij, er is hem dus alles aan gelegen om een goed seizoen te spelen.

  Aardige aanwinsten tot nu toe:
  Mokotjo – Feyenoord
  Nijland – PSV
  Begois – FC Den Bosch
  Klich – VFL Wolfsburg
  Fernandez – Feyenoord

  Aardige basiself ook als iedereen fit is: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh; Mokotjo, Klich; Narsingh, Nijland, Mokthar; Fernandez

  Met een goede bank: Begois, Van der Werff, Gravenbeek, Saymak, Drost en Benson

  En dan heeft PEC Zwolle nog achter de hand Elmali, Epe, Haulussy, Nieuwenhuis, Tole, Kroes, Rasevic, Usta, Eloisghiri, Reniers en Hiwat.

  Noar Veur’n!  ⚠️ Meld

 6. @ ElRey, kerel je hebt ook nog verstand van voetbal! Topploeggie.
  Fernandeze is nou echt het type speler die een draak van een wedstrijd kan spelen maar er wel 2 inschieten, dat hadden we nodig. Jongens als Benson en Mokthar zijn leuke voetballers, mits ze hun dag hebben. Zwolluh!!!!!


  ⚠️ Meld

 7. Hele mooie aanwinst, staat een prima team zo. Zowel de verdediging, middenveld en voorhoede kunnen met gemak nu meekomen op ere niveau.

  Come on Zwolluhh!


  ⚠️ Meld

 8. Die jongen pakt alleen kaarten…en dan ook meteen gekoppeld aan vreselijk lange schorsingen…veel plezier ermee! 😀


  ⚠️ Meld

 9. Hoe groot de kans? Hoezo? Met het feyenoord wat er nu staat? Dan is de kans heel groot dat er minimaal een punt wordt gepakt. En de aankopen van Feyenoord, als die er komen, zijn er pas eind augustus. Ik denk dat feyenoord Pelle ook nog kwijt raakt. We zullen zien. Eerst vanavond oefenwedstrijdje tegen Werder Bremen. :D:D


  ⚠️ Meld

 10. Iedereen laat incidenteel wel eens punten liggen, jongens. Laten we wel zijn: de selectie van Feyenoord is 20x beter dan die van PEC dus de kans is vrij klein dat jullie met de punten aan de haal gaan…

  Die grandioze voorhoede van jullie was vorig seizoen goed voor wel geteld 6 goals (Nijland 0 goals, Fernandez 0 goals, Mokthar 6 goals).
  Pelle schoot in zn eentje alleen al 23 doelpunten meer binnen.

  Maar, helemaal gelijk: we gaan het zien 4 augustus! 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.