Leger van hulpdiensten rekent verwarde man in

Zwolle – Aan de Drapenierlaan in de wijk Stadshagen is maandagavond laat een verwarde man aangehouden. Vooraf was er de nodige onrust in de straat nadat veel hulpdiensten zich verzamelden in de Zwolse wijk. De straat werd tijdelijk afgezet met linten.

drapenierlaan.jpg 

In de straat verzamelde zich maandagavond een leger van hulpdiensten. 7 politieauto’s, een politiemotor en een ambulance namen stelling in de straat. Ooggetuigen meldden even later dat een arrestatieteam een inval zou gaan doen. Tot zoveel spektakel kwam het niet. Een verwarde man werd aangehouden en ging rustig met de politie mee. Meer details ontbreken op dit moment.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. De politie heeft een verwarde man aangehouden br. In samenwerking met andere hulpdiensten. Meer is er niet bekend op dit moment. Maar er volgen nog foto’s. Hoop dat het nu iets duidelijker voor je is. Groeten


  ⚠️ Meld

 2. Ik kreeg de indruk dat de politie erg zijn best deed om de man op een zo kalm en geweldloos mogelijke manier mee te krijgen. Veel voorzorg, maar niks geen cowboytoestanden. Zeer professioneel.


  ⚠️ Meld

 3. Hoezo “meer foto’s volgen nog”? Gun die verwarde man zijn privacy. Foto’s voegen wat mij betreft niks toe. Het is verdrietig genoeg dat dit soort dingen gebeuren. Ik hoop voor deze man dat hij op de juiste plek weer tot rust komt.


  ⚠️ Meld

 4. Ik wil geen oordeel stellen zoals de rest hier. De hele wijk stond op zijn kop. Ben nu benieuwd waar het om gaat en zie graag de foto’s tegemoet.  ⚠️ Meld

 5. Sorry hoor maar volgens mij is het allemaal zwaar overtrokken!! We dachten minstens dat er iemand vermoord was ….zoooo veel politie voor 1 jongen pfffff wat een theater.


  ⚠️ Meld

 6. Hier lees ik hoe oa de politie en eventuele hulpdiensten op de hoogte zijn van de verwarde man, niet dus. Met groot vertoon verschijnt men en zet de straat met linten af. Ik ben benieuwd dat wanneer er echt de hel uitbreekt wat we dan voor hulptroepen hebben.


  ⚠️ Meld

 7. De hulpdiensten hebben een groot alarm gekregen om een zeer verward persoon.

  Als er geen eerdere bedreigingen waren vanuit deze persoon die hem en zijn omgeving ernstig kan schaden, dan waren er niet zoveel hulpdiensten.

  Kwestie van kennis…  ⚠️ Meld

 8. er ging rond dat de verwarde man rond aan het zwaaien was met een mes dan snap ik wel wrm er arrestatieteam was en zeven politieautos ze hebben zonder geweld de man rustig aangehouden en verder geen gezeur geweest! er is wel meer gebeurd in me straat en de politie is er altijd optijd bij voor het een keer wel goed fout gaat en weblog zwolle houden de mensen op de hoogte wat er gebeurd is dus qwa fotos zijn het alleen fotos van de politieautos en het huis meer niet dus ik vind dat mensen niet zo moeten oordelen over dat erzoveel politie was voor hetzelfde gelt was het wel uit de hand gelopen als schijnt dat die wel zwaaide met een mes het is nu goed opgelost!!


  ⚠️ Meld

 9. Tja als de politie een bon uitschrijft is het niet goed, maar als de politie een met een mes zwaaiende verwarde man serieus neemt en voorzorgmaatregelen treft, dan is de politie natuurlijk ook fout….ik zal wel van een andere planeet komen, maar ik begrijp die logica niet helemaal. Die logica heet in elk geval kennis, heb ik net geleerd.


  ⚠️ Meld

 10. Wat gaat jou dat aan Rogiert of Suze in het arrestatieteam zit, je bent hier een vuurtje aan het opstoken, dat doe je op andere gastenboeken ook, maar dan onder andere bijnamen. On-topic; goed dat de hulpdiensten aanwezig waren, om erger te voorkomen en om de verwarde man tegen zichzelf in bescherming te nemen, alsmede de omwonenden te beschermen tegen mogelijk onheil.


  ⚠️ Meld

 11. Dat klopt dat jij onder de naam Rogier op het forum van De lijst Willem Lucht reageert Stadshagenees,maar daar gaat het hier niet over.
  Ik denk dat de mensen er niet op zitten te wachten dat jij hier een conflict met mij wil uitvechten op dit weblog.Dus graag ontopic ik dank u Cees.


  ⚠️ Meld

 12. en precies een dag later : met iets minder bombarie maar veel6 politie en burgerautos en agenten wordt gepoogd een 2e persoon eruit te krijgen


  ⚠️ Meld

 13. Er is nu echt stront aan de knikker. De hele straat staat weer vol politie en is weer afgezet. Ik hoor ze de hele tijd op en neer lopen boven. Honden en veel mannen in zwarte kledij en accessoires….je begrijpt wat ik bedoel.
  Gespannen sfeer. Ik zet geen stap buiten!


  ⚠️ Meld

 14. Hij ligt nu in de ambulance voor onderzoek ofzo? Hij kwam vastgebonden op de brancard naar buiten maar had nog babbels voor 10.
  Morgen de woningbouw maar eens bellen of hij hier blijft wonen….als hij gevaarlijk is.


  ⚠️ Meld

 15. Waarom zou je dat doen? Daar kun je uiteindelijk niet veel mee. Liever maakt de buurt zich hard om op een menselijke manier een beetje op deze man te letten.


  ⚠️ Meld

 16. Mul, Heel sociaal gedacht van je maar deze jongen is een bekende van de politie en dit is de 2e keer dat de politie dit blijkbaar heel serieus neemt en bepaalde procedures handhaaft. Als de politie mensen met kogelvrije vesten, schermen, honden en guns inzet, denk ik niet dat wij als medebewoners het sociale dier uit moeten gaan hangen. Deze jongen heeft klaarblijkelijk professionele hulp nodig.


  ⚠️ Meld

 17. Sommige reacties hier zijn echt vreselijk sneu…achter je pc persoonlijke oorlogjes voeren…ik wed dat dit de mensen zijn die als eerst hard wegrennen als er in het echt een discussie ontstaat…

  Overigens erg blij met het politie optreden, je moet er toch niet aan denken dat de politie zoiets verkeerd inschat en met te weinig mensen aankomt en dat die kerel dan compleet uit zn plaat gaat…kennen we daar het een vrij recent verleden geen voorbeeld van in een winkelcentrum ergens anders in NL?

  De mensen die de politie afzeiken staan dan vermoedelijk weer vooraan om de politie de schuld te geven dat ze niet daadkrachtig genoeg opgetreden hebben…

  En zo hebben sommige mensen altijd wel wat te zeiken…


  ⚠️ Meld

 18. Bewoner, dat de man professionele hulp nodig heeft, lijkt me wel helder;) dat het een bekende is van de politie interesseert me niet zo veel.
  Maar met professionele hulp en een oplettende omgeving bereik je meer dan met alleen professionele hulp. Professionele hulp zal inmiddels wel ingeschakeld zijn. Daar ga ik maar even van uit, gezien afgelopen nachten. Dan vraag ik me af waarvoor een woningbouwvereniging gecontacteerd moet worden.


  ⚠️ Meld

 19. @mul en stadshagenees

  Jullie zouden wat minder af moeten vragen in bepaalde situaties omdat je niet alles kan weten en wil weten.

  Daarnaast zou het jullie sieren om eens niet anderen de mond te willen snoeren of voor anderen te gaan denken wat zij wel of niet zouden moeten doen.

  ik voer liever dialogen waarbij er gedachten worden gewisseld, meningen en anders denkenden worden geaccepteerd zonder daar een oordeel over te vergen en op de man te spelen.

  Je bent geen winnaar op het internet als je de discussie wint. Beetje kinderachtig ook allemaal van een stel volwassenen…  ⚠️ Meld

 20. Ik snap wat je bedoelt Mul, maar de mensen die in hetzelfde gebouw wonen als deze man voelen zich nu niet meer prettig in hun eigen leefomgeving omdat je “dit soort mensen” ( ik/wij weten totaal niet wat voor soort dit is) niet in kunt schatten. Dus wordt er van alles gespeculeerd….opzich houdt dat iedereen natuurlijk wel op zijn hoede. Je moet ook niet vergeten dat we in een hele kinderrijke buurt wonen. Als deze man doordraait en niet weet waar hij mee bezig is….dat boezemt mij angst in.
  En even een reaktie op het bericht van Stadshagen. Het is niet mijn bedoeling om de politie of wie dan ook af te zeiken. Al dacht ik de 1e avond…wat een gedoe om niets…maar daar kom ik nu wel op terug!
  Ik ben blij dat de politie weer zo snel terplekke was gister want ik heb namelijk niets vernomen (geluid of wat dan ook) waardoor ik dan ook maar zou kunnen denken dat er weer iets aan de hand was.


  ⚠️ Meld

 21. Ik wil ook maar aangeven: laat die agenten gewoon hun werk doen. Een ander (om zn werk) afzeiken kunnen we allemaal.
  Maar als er straks echt wat ernstigs gebeurt door zo’n verwarde kerel verwijten we de politie ook weer van alles als ze niet massaal uitgerukt zijn, dus beter (en gelukkig deden ze dat nu) pakken ze dit gewoon meteen grondig en goed aan.


  ⚠️ Meld

 22. @Vincent S, mensen de mond willen snoeren en niet voor een ander denken? Als ik zo overkom, dan bedoel ik dat niet. Ik zal er eens op letten. Als medebewoner praat ik over wat ik vind hoe wij ons als buurt zouden kunnen gedragen. Het siert je als je een open discussie wilt, ik doe daar graag in mee. Maar pas in dat geval wel op: met je reactie kom je wel erg dichtbij hetzelfde gedrag, wat je stadshagenees en mij verwijt. Ik trek het me aan, maar wees zelf ook kritisch.

  @Bewoner, dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik woon er niet pal naast en het kan me voorstellen dat het voor directe buren het meest vervelend is. Zeker wanneer je kinderen hebt. Heb ik overigens ook, maar zijn niet oud genoeg om buiten te spelen, dat maakt het voor mij wat gemakkelijker in dit geval.
  Met oplettendheid bedoel ik ook vooral om voor de man zelf, maar ook zeker voor elkaar een bepaalde alertheid te hebben. Wanneer er iets gebeurd waar de politie niet snel genoeg ter plaatse is, dan zullen we het als buurt moeten doen.


  ⚠️ Meld

 23. Een mening is een mening. Die hoeft niet algemeen sociaal geaccepteerd te zijn of sociaal wenselijk of wat wenselijk is bij jou in de buurt.

  Begrijp dat mijn reactie hetzelfde kan over brengen van wat ik zou wensen. 😉

  Fijne avond allen.


  ⚠️ Meld

Reageer