Zwolse loopt Vierdaagse voor goed doel

Zwolle – Misschien heeft u ze de afgelopen weken al zien oefenen, wandelend over de dijk langs de IJssel bijvoorbeeld, maar vandaag is het weer zo ver. Dan begint weer 97e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook veel Zwollenaren lopen weer mee, waaronder Ann Heerink (63) uit Westenholte. Voor haar de perfecte uitdaging om tegelijkertijd een hoop geld in te zamelen voor het goede doel. 

 

ann_heerink_l_en_lidy_pelgrom.jpg 


Samen met vriendin Lidy Pelgrom hoopt ze in totaal 30.000 euro ophalen voor het Pastor Thomas Fonds. Die helpt kansarme kinderen in India naar school te gaan. Met het bedrag kunnen 50 kinderen 10 jaar lang naar school en krijgen ze elke dage een warme maaltijd. Ook wordt er met het geld een schoolgebouw gerealiseerd. Met het ophalen van dat bedrag zijn ze aardig op weg. Vorig jaar rond deze tijd lieten ze zich al sponsoren door die andere bekende voettocht te wandelen. De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje. Ann en Lidy wandelden toen meer dan 800 kilometer en haalden meer dan 20 duizend euro op. Daarover schreef Weblog Zwolle destijds ook al.

Ondanks dat de dames al enige wandelervaring hebben ze nog niet eerder de Vierdaagse in Nijmegen gelopen. De kans op blaren en het onvoorspelbare Hollandse weer maakt ook deze tocht geen eenvoudige opgave. Toch hebben ze, met het goede doel in het achterhoofd, alle hoop dat ze op die vrijdag over de Via Gladiola binnenlopen.

Het rekeningnummer van de Pastor Thomas Stichting. Rabobank Vaart en Vechtstreek 1386.41.242 onder vermelding van ‘Vierdaagse-loop’. Het fonds is goedgekeurd als ANBI door de belastingdienst. 
Meer informatie op 
www.pastorthomasfonds.nl. 

Meer informatie:

Pastor Thomas kwam in 2001 naar Nederland. Vanuit het Bisdom Utrecht werd hij in het parochieverband N.O. Salland aangesteld als Pastoor van 11 parochies (Emmanuel Parochie), zijn standplaats was Dalfsen.

Pastor Thomas is in Nederland tot juni 2008 werkzaam geweest en daarna teruggekeerd naar India.

De Internationale Nijmeegse Vierdaagse Afstandsmarsen is ‘s-werelds grootste wandelevenement en behoort tot een van de grootste sportevenementen ter wereld. Hij wordt elk jaar vanaf de derde dinsdag in juli georganiseerd.

Artikel delen:

Reageer