Beeldhouwer Peterson naar Costa Rica

Zwolle – De Zwolse beeldhouwer Chris Peterson zal in augustus afreizen naar de stad Heredia in Costa Rica om daar ter plekke een zes meter hoog beeldhouwwerk te maken in een marmersoort uit de regio. De twee pilaren van elk twintig ton zullen als poort dienen en de ingang van de universiteit sieren.

De opdracht overlapt het evenement Stone Wood Iron International Sculpture Symposium (SWIISS 2013) waar Chris medeorganisator van is. Gedurende twee weken zal een groep internationale beeldhouwers monumentaal werk maken in de materialen steen, hout en staal. Het evenement is een idee van de Amerikaanse beeldhouwers Stuart Kent (Fulbright Scholar verbonden aan de universiteit in Heredia, Costa Rica), Carl Billingsely (professor aan de University of North Carolina, USA) en de in Zwolle gevestigde beeldhouwer Chris Peterson.

Chris Peterson (Geb.1976) is vooral internationaal werkzaam en heeft een aanzienlijk aantal beeldhouwwerken in de openbare ruimte staan in landen zoals Japan, Zuid-Korea, Italie, Verenigde Staten, UK en de Verenigde Arabische Emiraten.
Recent is Chris verkozen tot lid van de Royal Britsh Society of Sculptors.
Artikel delen:

Reageer