Bomenroute Nooterhof met Willem de Wilg

Zwolle – Vrijdag 19 juli vindt om 10.00 uur de presentatie en symbolische start plaats van ‘Willem de Wilg’, een nieuwe ontdektocht over bomen door Doepark Nooterhof. Deze presentatie en start vinden plaats bij ‘Willem de Wilg’ zelf. Vanaf vrijdag is deze tocht dan een vast onderdeel van het aanbod in het Doepark.

wilg.jpeg 

De Bomenroute Doepark Nooterhof met Willem de Wilg is geschikt voor volwassenen en als gezinsroute voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 11 jaar. Voor de eerste 15 deelnemers is er een kleine passende ‘bomenattentie’ Willem de Wilg is misschien wel de oudste bewoner van Doepark Nooterhof. Hij is geplant door boer Damman, die ooit een boerderij had op de huidige plek van het park. Nu is Willem oud en moe, maar hij deelt nog graag zijn kennis en ervaring met de bezoekers.

In het boekje van de bomenroute worden bezoekers door Willem via een mooie route door het park geleid. Onderweg komen ze met behulp van opdrachten van alles te weten over de aanwezige bomen: zowel over achtergronden en bijzonderheden, als over natuurlijke en symbolische betekenissen. Deze bomenroute is ontwikkeld door Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle e.o. en wordt mede mogelijk gemaakt door Doepark Nooterhof. Deelname is gratis. Het bijbehorende boekje kan bij openingstijden van het park worden opgehaald, dit wordt aangegeven via een bord op het plein.

Naast de bomenroute is de natuurontdektocht, die in 2012 is gestart voor jongere kinderen, ook deze zomer te lopen in het Doepark. Belle de Bij, bewoonster van Doepark Nooterhof, neemt de deelnemers ‘aan de vleugel’ mee op een doe- en ontdekkingstocht langs de mooiste en spannendste plekjes van Doepark Nooterhof. Onderweg komen de kinderen van alles en nog wat te weten over de natuur.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer