Workshop stadsgezicht schilderen

Zwolle – Het schilderen van een stadsgezicht is al zo oud als enkele van de oudste steden. Al in de eerste eeuw na Christus beschilderden de Romeinen hun muren met stadsgezichten, zoals men nog steeds kan zien in Pompeii. En in de Gouden Eeuw werden schilders als Ruysdael en Vermeer bekend met hun weergave van rijke steden als Delft en Amsterdam. 

 

Later, in de 19e eeuw, gingen de impressionisten zich bezighouden met het vastleggen van de dynamiek van een stad. Zo ontstonden sfeerbeelden van bloeiende steden met een opkomende industrie.  En nu, in de 21e eeuw, is het stadsgezicht nog steeds een populair genre onder kunstenaars en kunstminners. Zwolle heeft natuurlijk een prachtige skyline, die zelfs een rijksbeschermd stadsgezicht genoemd mag worden. Tijdens deze workshop gaan we ons bezighouden met het weergeven van de markante aspecten van Zwolle. Onder leiding van een bevoegd docent krijg je alle tips die je nodig hebt om de karakteristieken van Zwolle goed te kunnen weergeven.

Tijdens deze workshop gaan we werken met acrylverf. Indien u liever uw eigen materialen meeneemt, kan dat. De workshop vindt plaats op woensdag 24 juli van 19.30 tot 21.30 uur, en verzamelpunt is Dans&Creatief, Harm Smeengekade 20. De kosten van de workshop zijn 25 euro. Opgeven kan t/m 23 juli via info@danscreatief.nl

 

Naast bovenstaande workshops biedt Dans&Creatief ook workshops en cursussen theater, muziek en dans aan. Meer informatie? Kijk daarvoor op http://www.danscreatief.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Stadsmuur wat beschilderen en dan een hoofd er tegen aan drukken. Of is dat niet hetzelfde?

    Laat het je wel een keer zien. Kosten: ?? 1


    ⚠️ Meld

Reageer