Ballonspektakel op 1 dag naar PEC Zwolle stadion

Zwolle – Het jaarlijkse Ballonspektakel in Zwolle gaat van 3 dagen naar 1 dag en zal niet meer op Park de Wezenlanden gehouden worden maar in en bij het stadion van PEC Zwolle en Be Quick’28. Boosdoener: de crisis! Ook krijgt het een nieuwe naam, Zwolle Light 2013.

"Laten we er geen doekjes om winden: Ook het Ballonspektakel Zwolle heeft last van de economische tegenwind! Nadat we in 2012 een mooi festijn konden organiseren, heeft het erom gespannen of we ook dit jaar weer een ballonnetje op zouden kunnen laten. Want het valt in deze tijden niet mee om de begroting voor een gratis toegankelijk festijn als het Ballonspektakel Zwolle rond te krijgen. Maar gelukkig hebben we vastgesteld dat we ook in 2013 weer de lucht in kunnen! Geen drie dagen, zoals normaal, maar dankzij de steun van onze vaste sponsoren en deelnemers gaan we dit jaar op donderdagavond 5 september een mooi "Ballonspektakel Light" organiseren met 35 ballonnen. En als het slecht weer is op 5 september? Dan gaan we op vrijdag 6 september de lucht in. Hou beide avonden dus alvast vrij in je agenda!"

Bij de organisatie van een evenement als het ballonspektakel, komen een groot aantal taken en werkzaamheden kijken. Daarvoor is het op zoek naar mensen die ons willen helpen tijdens het Ballonspektakel Zwolle Light 2013.

Wij hebben onder andere de volgende functies voor vrijwilligers beschikbaar:

·         Hostesses, voor de ontvangst van de gasten en begeleiding van passagiers naar de ballonnen;

·         Toezichthouders, die zorgen voor de veiligheid op en rond het opstijgveld;

·         Balloncrew, de teamleden die de piloot van de ballon helpen bij de voorbereiding van de ballon en bij het inpakken na de ballonvaart;

·         All round organisatoren, die helpen bij opbouw en organisatie;

Wil je je aanmelden of wil je meer informatie, stuur dan een e-mail aan bert@ballonspektakelzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Legoworld weg uit Zwolle, het paardenevenement Zwolle International verhuist naar Drachten, Holiday on Ice komt niet meer, de aangekondigde leisure speelhal Wallyss in de problemen en nu het Ballonspektakel. En het gaat zooo goed met de economie Zwolle……


  ⚠️ Meld

 2. Het lijkt mij dat er niet veel ballonnen uit het stadion omhoog kunnen, als het al 1 gaat lukken. De kans dat ze met te weinig wind in het stadion tegen een lichtmast knallen is duidelijk aanwezig. Eén voordeel we hebben hier weer groot nieuws.


  ⚠️ Meld

 3. @ zwolluh,

  met te weinig wind zullen ze toch voora min of meer recht omhoog gaan vermoed ik……

  Laat onverlet dat we toch wel mogen aannemen dat hier over is nagedacht !


  ⚠️ Meld

 4. Hoezo Vincent S. ik zie dagelijks luchtballonnen boven of in de buurt van de A28, nog nooit een ongeluk meegemaakt, en het stadion ligt helemaal niet zo dicht bij de A28.


  ⚠️ Meld

 5. Het begon ook klein in park de weezenlanden met 1 of 2 dagen. Het moest daarna ook ineens met kraampjes en een reuzenrad. Waarom niet weer gewoon ballon spektakel met alleen maar ballonnen die opstijgen.  ⚠️ Meld

 6. dat de evenementen in de ijsselhallen niet meer doorgaan is de schuld van de ijsselhallen exploitatie .
  entreegeld is te duur voor een beurs ed en dan ook nog schandalig veel parkeergeld vragen
  geen wonder dat de organisatoren uitwijken naar een andere locatie

  park de wezenlanden zou bij zo`n evenement dit moeten sponseren in plaats van geld vragen voor de hekken

  jammer dat het ballon spektakel nu maar 1 dag is , maar het stadion complex is een goed alternatief  ⚠️ Meld

Reageer