Overlast door onderhoud Holtenbroekerbrug

Zwolle – De gemeente Zwolle voert het groot onderhoud aan de Holtenbroekerbrug in de zomer schoolvakantie uit om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Daarom wordt er ook ’s avonds en ’s nachts doorgewerkt.

De werkzaamheden aan de oostelijke rijbaan (centrumzijde) van de Holtenbroekerbrug verloopt voorspoedig. Gedurende de activiteiten moet het verkeer rekening houden met omleidingen. Om de drukte op de Katerdijk en Pannekoekendijk tijdens de brugwerkzaamheden te verminderen zijn er vanaf deze week tot en met 18 augustus extra verkeersmaatregelen getroffen voor het scheepvaartverkeer van en naar de Zwolse binnenstad. De Katerdijk met de Pannekoekendijk, Hofvlietbrug en de Burgemeester Roelenweg, maakt deel uit van de belangrijkste omleidingsroute gedurende de brugwerkzaamheden. Echter, door de hoge intensiteit van het scheepvaartverkeer richting de Zwolse binnenstad – in verband met het vakantieseizoen –  heeft het autoverkeer op de omliggende wegen tijdens de brugwerkzaamheden veel overlast.

Om de verkeersdruk op de omleidingsroute te verminderen moet de gemeente Zwolle extra verkeersmaatregelen voor het scheepvaartverkeer treffen. Vanaf vandaag gelden er beperkte openingstijden voor de Hofvlietbrug en Holtenbroekerbrug. De beide bruggen worden tijdens de spits, van 7.00 tot 8.30 uur en van 15.30 tot 18.00 uur, niet bediend en buiten de spits maximaal één keer per half uur bediend. De beperkte brugbediening voor de beide bruggen geldt tot 18 augustus. Om het verkeer tijdens het groot onderhoud aan de Holtenbroekerbrug door te laten stromen zijn er sinds de start van de werkzaamheden op 8 juli diverse verkeersmaatregelen getroffen onder meer: verkeersregelaars ingezet, meer groentijden op de verkeersregelinstallaties ingesteld, een operationele werkgroep om op de omleidingsroute te monitoren ingezet en het incident management op de omleidingsroute van kracht gesteld.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Zou leuk zijn als kruispunten, bruggen enzo ook in Zwolle in 1 keer goed gaan. Misschien bij plannen wat meer rekening houden met inwoners die na een dag werken gewoon naar huis willen?


  ⚠️ Meld

 2. Henkes,

  dat rekening houden gebeurt toch ook ? ten eerste doordat het in de vakantie is, ten tweede doordat bootjes tijdens de spits moeten wachten ? Hoeveel meer kun je nog doen ?  ⚠️ Meld

 3. Beste Marco,
  Ga maar ff kijken hoe het verkeer bij de katerdijk linksaf moet naar de pannenkoekendijk, over de busbaan naar een te korte linksafstrook.
  Dit omdat vooral is gedacht aan bussen en bezoekers van het centrum naar de parkeergarage.
  Overigens ben ik blij met de maatregelen die nu worden genomen, hopelijk helpt het.


  ⚠️ Meld

 4. Dat met die bootjes moet vast helpen. Anders staat het in no-time vast bij de twee rotondes die uiteindelijk bij de brug uitkomen.

  En als die rotondes vaststaan…. is het feest !


  ⚠️ Meld

 5. Ja, en wat is het toch duidelijk aangegeven.
  Stel je rijdt op de A28 richting noorden en je wilt naar de AA-landen.
  Opeens zie je tal van waarschuwingsborden , als voetbal
  velden zo groot. Uiteraard is ook gedacht aan de omleidingsroute.

  Mooi niet dus !  ⚠️ Meld

 6. Overlast beperken? Je doet er soms letterlijk een kwartier langer over om Holtenbroek te bereiken. Was er geen enkel helder lichtje bij de gemeente die niet even kon bedenken om één rijbaan van de open kant op de brug te gebruiken voor het verkeer van de andere kant? Even met tijdelijke stoplichten zodat ook afslaand verkeer naar de A28 (richting Amersfoort) rechtdoor rijdend verkeer niet op zou houden. Heel simpel.


  ⚠️ Meld

 7. Ik ben het met JoopdeSloper eens, met iets meer denkwerk zou deze hele operatie soepeler kunnen verlopen.

  Het sluiten van de bruggen voor het scheepvaartverkeer tijdens de spitsuren moet ook na de werkzaamheden gehandhaafd blijven. Ik word er persoonlijk nogal niet goed van als ik na een dag werken naar huis wil en voor de holtenbroekerbrug moet wachten, omdat een of andere hete aardappel er met zijn plezierbootje langs wil.. Houd die brug dicht tijdens de spits of hef daar een zo achterlijk hoge tol voor (in spidstijden) dat men dat gewoon veel te duur vindt, maar doe er iets aan, gemeente Zwolle!


  ⚠️ Meld

 8. Ah, we hebben de ras-klagers weer aan de praat hoor.

  Jongens, het probleem is tijdelijk en wat is nu een kwartier per dag? Als je dr gewoon ff rekening mee houdt, blijkt het opeens ook niet meer tegen te vallen.

  Als de gemeente niets aan onderhoud van de wegen deed zaten jullie hier ongetwijfeld ook te klagen over hoe slecht de wegen wel niet zijn.

  Dus slik het even, ze kiezen nota bene netjes de vakantie uit om jullie zo min mogelijk tot last te zijn.

  En als je dan perse een zuurpruim wilt zijn: succes met klagen en je opwinden in je autootje terwijl het 30 graden…ik beloof je nu alvast dat het daar niets sneller van gaat en je daar uiteindelijk alleen jezelf mee hebt 😉  ⚠️ Meld

 9. Martin, wees blij dat je als automobilist geen bruggengeld hoeft te betalen. Wie heeft er belang bij die bruggen? Niet de bootjesmensen hoor.


  ⚠️ Meld

 10. bernard, als ik bruggengeld zou moeten betalen wil ik de keuze om niet over een brug te gaan. Die is er niet, of ik moet een uur omrijden. Geen realistische keuze dus.

  Ik ben niet tegen het onderhoud, alles behalve. Als ik over brakke wegen moet rijden ga ik me afvragen waar ik wegenbelasting (en dat is bij een 1250kg wegende op LPG rijdende auto niet weinig) voor betaal.

  Met deze tempraturen mijd ik auto gebruik waar mogelijk, ik heb ook nog een scooter of anders lekker het fietsje.

  Nee een grotere ergenis dan het onderhoud op zichzelf, is het feit dat het gros van de automobilisten nu blijft staan wachten op oranje staande verkeerslichten, terwijl door de afzetting de weg infeite nu in L vorm loopt, vanaf holtenbroek/Deltion gezien hoef je niet op tegenliggers of kruisend verkeer te rekeken, dus kun je gewoon doorrijden. Vanaf de burg. roelenweg de zwartewaterallee op (de andere kant dus) geldt dezelfde situatie. Je kunt ongehinderd doorrijden, dus waarom wacht iedereen? Nou zijn mijn rijlessen al even geleden, maar als ik in dat soort situaties stopte moest ik uitleggen waarom ik vond dat dat nodig was.. Immers als je geen reden ziet om te moeten stoppen, rijd je door!


  ⚠️ Meld

 11. Henkie, je noemt mij een klager en je zit te klagen over mijn “geklaag”? Als je niet van meningen houdt die niet met die van jou overeenkomen, ga je dan lekker ergens anders zitten ergeren. Dus volg je eigen advies lekker op over zuurpruimengedrag.

  Deze overlast was heel goed beter te beperken geweest. En bovendien lijkt het me ook alles behalve goed voor het milieu dat zoveel auto’s vaststaan op zo’n relatief klein stukje. Doe eens een fijnstofmeting, zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

Reageer