Hondenliefhebbers willen eigen zwemwater

Zwolle – Op de website petitie24.nl  is een actie van Zwolse hondenliefhebbers die een rustige locatie willen waar ze met hun honden kunnen zwemmen. "De inwoners van de gemeente Zwolle willen een zwemgelegenheid waar de baas met zijn of haar hond samen kunnen zwemmen zonder gevaar van voorbij racende auto’s. Dus op een veilige locatie." Er zijn inmiddels 8 personen die voor de petitie getekend hebben.

De petitie is bedoeld voor iedereen die ook een zwemgelegenheid voor hondenliefhebbers wil of het de baasjes en hun honden gunt. Er is nu geen gelegenheid om lekker met je honden te kunnen zwemmen. Er is veel onduidelijkheid over waar het nu wel en niet mag en de regels veranderen ook ieder jaar. Ook zijn vele losloopvelden (waaronder die bij de Weide AA) onveilig omdat er een weg naast ligt en bewoners klagen over de loslopende honden. "Wij willen een stuk zand en/of gras bij bijvoorbeeld de Milligerplas en bij de Wijthmenerplas waar we lekker met onze honden kunnen zwemmen. Dus een afgezet stuk zodat mensen ook weten dat het alleen voor honden is en we geen gezeur meer krijgen over de honden".

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Ik wil graag een rustig plekje om met mijn cavia’s te zwemmen, mijn buurman heeft een konijn dat graag zwemt. Gemeente kom maar op, voor elke doelgroep een stukje land… 😛


  ⚠️ Meld

 2. Milliger- en de Whytmenerplas? Daar zwemmen toch ook mensen in? Lekker fris.

  Ik zie genoeg mensen met honden die gaan zwemmen in de stadsgracht of bij het water in het Weezenlandenpark.


  ⚠️ Meld

 3. Milliger- en de Whytmenerplas? Daar zwemmen toch ook mensen in? Lekker fris.

  De vissen poepen er ook nog s in!
  Beter maar naar het openluchtbad dan.


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb wel een tip voor hondenbezitters met een auto, rijdt naar het Heerderstrand, wandel lekker met je hond door de bossen en neem daarna samen een heerlijke duik.


  ⚠️ Meld

 5. Daar pleit ik ook voor! Wat je nu krijgt is dat mensen met honden ‘ illegaal’ ergens met hun honden gaan zitten waar dit dus niet mag ( en dus overlast veroorzaken). Voorheen ging ik altijd met de honden naar de agnietenplas. Was prima afgescheiden.

  Heerderstrand mag je niet komen in de zomer..


  ⚠️ Meld

 6. Milligerplas helemaal achter aan daar mag je toch zwemmen met je hond..? Misschien iets van een hek dan dat de honden niet naar het andere gedeelte kunnen lopen…


  ⚠️ Meld

 7. daar ben ik helemaal voor, want van 1 april tot oktober mag je op veel plekken niet komen met de hond, ben je tot last zeggen ze….., dus graag een eigen veilige zwemplek voor de honden en baasjes


  ⚠️ Meld

 8. Milligenplas achterin kan niet, in de drassige grond zakken mensen weg. Op de plekken waar het wel kan, zitten vaak vissers. En owee, als je dan je honden het water in laat gaan.

  Met al die vogels die erin zwemmen, maakt een hond niet meer uit Vincent. Je wilt denk ik ook niet weten wat mensen in het water doen 😉

  We zoeken gewoon een veilig plekje, waar we anderen niet tot last zijn en degenen die dan zonder hond komen, accepteren dat ze natgespetterd worden 😀


  ⚠️ Meld

 9. @marja

  Wat is er met de plek gebeurd bij Agnietenplas, de Vechtkant. Daar mag je toch met de hond lopen en laten zwemmen?

  Waarom is dat geen geschikte lokatie?


  ⚠️ Meld

 10. @Vincent: De Agnietenplas, Wijthmerplas en Millegerplas zijn verboden gebied voor honden van 1 april tot 1 oktober. Er wordt ook nog een redelijk streng gecontroleerd.

  Gevallen bekend bij de Agnietenplas van mensen die er wel hun honden uitlieten terwijl het redelijk rustig was, kregen er een boete voor. En daarnaast nog een boete voor het niet aanlijnen van de hond, want het is binnen de bebouwde kom. En als je dan echt een pietlut tegenkomt ook nog een boete voor het feit dat je je niet kunt legitimeren na het plegen van een overtreding. Bleh……………….


  ⚠️ Meld

 11. Weet je wat het is…Mensen met honden houden geen rekening met mensen die geen honden hebben.
  Dan lig je lekker aan het water en vliegt er weer zo’n beest langs. Nu ben ik niet bang voor honden, maar er zijn mensen die daar wel bang voor zijn. En veel baasjes (let op, niet alle) doen daar niks aan!!

  En dan zijn de goede baasjes (en honden) de dupe ervan.

  Ik vind zo’n petitie overdreven. Het is niet voor niets aangepast.

  En nu tenminste wel minder last van alle honden met een baasje die geen rekening kan houden met andere mensen.


  ⚠️ Meld

 12. Mensen met honden houden geen rekening met mensen zonder honden??? Dus hebben mensen zonder hond er last van , maar een petitie is overdreven….hmmm das wel gek! Als er dus een plek komt voor honden waar ze lekker kunnen zwemmen zonder dat ze mensen zonder hond tot last zijn dan is dat toch juist een uitkomst? Ik vind het een goed idee , kan ik lekker met mijn hond zwemmen zonder gezeur van de mensjes zonder hond! En hebben de mensjes zonder hond de Agnietenplas , de Milligerplas , de Whytmenerplas en het Heerderstrand tot hun beschikking!!


  ⚠️ Meld

 13. Beste mensen,
  Gewoon naar de Bosjessteeg aan de Zwolseweg richting Kampen,even voorbij S,Heerenbroek.
  Zwolse weg volgen en dan even voorbij het benzine station aldaar naar rechts ( bosjessteeg) en voorbij de spoorwegovergang rechts een heel mooie plas, met helder water en ook goed voor zwemmers.
  Weinig bekend ( nu dus niet meer )
  Groet,
  Klaas


  ⚠️ Meld

 14. Of het Zwarte water, de Westerveldse kolk of waar dan ook. Nu zwem ikzelf niet graag in open water, niet vanwege de honden (ook vies) maar vanwege eenden en ratten. Wel een goed idee om een een apart stuk te bestemmen voor honden. Kunnen ze ook afkoelen en even lekker los.


  ⚠️ Meld

 15. Mooie gedachtenwisseling lees ik hier:)
  “Hondenliefhebbers willen eigen zwemwater”
  Kan ik me wel voorstellen.  ⚠️ Meld

 16. Hallo allemaal,

  Ik woon bij de milligerplas en ga daar dan ook altijd zwemmen. Het mag niet Maar aangezien ze de losloopgebieden bij deze plas vol zetten met auto’s moet ik toch een plek hebben om te wandelen.


  ⚠️ Meld

 17. het is gewoon stom voor woorden
  zo lang de baas alles op ruimt moet het toch goed zijn ook bij wietmeplas
  gewoon een boete voor poep late liggen en zo  ⚠️ Meld

 18. Degene die zeurt over mijn hond die krijgt een cavia toegegooid. >:( En o ja, ik loop gewoon met mijn hond over de stranden van de millegerplas. Dus niet wanneer het spits is, maar wanneer het kan. Dan moet je niet bij mij komen huilen over het water dat smerig wordt door honden of wat dan ook. Vorig jaar kon het, dat jaar daarvoor ook dus niet zeiken. En ben je geen hondenliefhebber, kijk dan maar de andere kant op. Stelletje zeikerds(letterlijk en figuurlijk).


  ⚠️ Meld

 19. Maar nu is t mij nog niet duidelijk of de honden wel los mogen en zwemmen helemaal achterin de millegerplas… Kan Iemand duidelijkheid hier over geven?


  ⚠️ Meld

 20. Sinds mei 2013 mogen de honden niet meer op de milligerplas komen.
  Irma, deze regel is inderdaad nieuw omdat het achterstuk nu ook voor recreatie is.


  ⚠️ Meld

Reageer