Bijzondere zitplaatsen in Park Schellerdriehoek

Zwolle – In de Schellerdriehoek worden in september bijzondere zitplaatsen gerealiseerd, waardoor ouderen en mensen met een beperking beter van het park kunnen genieten. “Als belangenvereniging Schellerdriehoek vinden we dat het park voor iedereen toegankelijk, bruikbaar en bereikbaar moet zijn”, aldus Ine Reinders, secretaris van de belangenvereniging. 

 

schellerdriehoek.jpg

Foto: Eva Posthuma 

 

De Schellerdriekhoek wordt naast een natuurlijk speelpark een toonkamer van de IJssel, met flora en fauna die oorspronkelijk in het IJsselgebied rondom Zwolle voorkomen. De bijzondere zitplaatsen komen er mede dankzij een financiële bijdrage van De Gasthuizen. Meer dan 25 jaar geleden sloeg een aantal omwonenden van de Schellerdriehoek, het groengebied tussen de Zwarteweg, de Oude Deventerstraatweg en de Grenslaan, de handen ineen om ervoor te zorgen dat de Schellerdriehoek onbebouwd zou blijven. In 2008 besloot de gemeente dat de Schellerdriehoek inderdaad groen mocht blijven mits het openbaar toegankelijk zou worden. Stukje bij beetje ontstaat er een bijzonder park waar jong en oud, maar ook mensen met een beperking terecht kunnen. Voor de zomer is begonnen met de tweede fase werkzaamheden in het park.

Iedereen moet kunnen genieten

 

“Toen we hoorden dat de Schellerdriehoek groen mocht blijven, besloten we er een park met bijzondere inrichtingselementen van te maken”, vertelt Reinders. “De afgelopen jaren hebben we als belangenvereniging heel wat natuurlijke speelparken bezocht ter inspiratie. Wat ons opviel, is dat aan kinderen met een beperking of ouderen die minder goed ter been zijn zelden wordt gedacht. Wij willen juist dat iedereen van het park kan genieten. Vandaar de wens voor bijzondere zitplaatsen in de Schellerdriehoek.”

 

Naast elke bank komt een opstelplek voor een rolstoel en er komen zitplaatsen met een hogere zitting, met armleuningen links en rechts. “Zo kan straks iedereen in de Schellerdriehoek op het speelveld of op de speelbulten lekker buiten van de natuur genieten”, zegt Reinders.

 

In tegenstelling tot de veelheid aan vernieuwende ideeën, heeft de belangenvereniging weinig financiële middelen. “Daarom hebben we een aanvraag bij De Gasthuizen ingediend. We zijn erg blij met de toekenning die we hebben gekregen. In september is het zover; dan worden de eerste nieuwe banken geplaatst en kunnen senioren er gebruik van maken”, vertelt Reinders.

 

Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer