Nieuwe keeperstrainer voor PEC Zwolle

Zwolle – Jacques Storm is de nieuwe keeperstrainer van PEC Zwolle. Dat is zaterdag bekend geworden. Storm speelde in de jaren tachtig als keeper bij Ajax, waar hij doelman was achter Piet Schrijvers en Hans Galjé. Ook was Strom sluitpost bij FC Groningen, Veendam en Heerenveen. Storm werkte als trainer bij sc Heerenveen.

PEC Zwolle had een andere keeperstrainer nodig toen deze week Sierd van der Berg de overstap maakte naar FC Groningen. Bij FC Groningen is hij de opvolger van Ruud Hesp, die naar PSV vertrok. De 44-jarige Van der Berg was in zijn actieve carrière tussen 1988 en 1998 tweede keeper bij SC Cambuur achter eerst Fred Grim en later Wim de Ron. Van der Berg heeft verder in Leeuwarden zijn eigen keepersacademy.

Storm tekent bij de Zwollenaren een contract voor een jaar, met een optie voor nog eens twee seizoenen en sluit maandag aan bij de selectie.

Storm is verheugd met zijn overgang. ,,Vrijdag heb ik een gesprek gehad met Gerard Nijkamp. Er was meteen een klik. PEC Zwolle geeft het goede gevoel en lijkt mij een mooie club om voor te werken. Als nieuwe keeperstrainer wil ik een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de doelmannen. Met als doel dat deze ontwikkeling zichtbaar is in de wedstrijd, want dat is de graadmeter waar het omdraait.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer