Historische stadswandeling ‘Tour de Hanze’

Zwolle – Tot en met 23 augustus kunt u elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag meedoen met de stadswandeling ‘Tour de Hanze’. De historische stadswandeling laat u de leukste plekjes van de Hanzestad Zwolle zien. De kosten bedragen zes euro p.p. Omdat bij elke wandeling het aantal plaatsen beperkt is, is inschrijven noodzakelijk. 

Tijdens de ongeveer twee uur durende historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad. U bezoekt bijzondere plekken en oude gebouwen. De wandeltour voert o.a. langs ‘Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren’ en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort waar tijdens de Middeleeuwen nog pek en veren naar beneden kwamen.

De ervaren stadsgids vertelt u onderweg over de Hanze en de talloze gevels en bouwstijlen in de stad. Tevens kunt u een groot aantal monumenten als de Schepenzaal en de Grote- of St. Michaëlskerk van binnen bezichtigen (indien beschikbaar).

De wandeling start om 14.00 uur bij van Beek Lederwaren aan de Grote Markt 4 – 5. Reserveren kan op www.overijsseltrips.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi, die oude Hanze!! Er zijn kwibussen die de ‘nieuwe Hanze’ promoten. Hou daar mee op, en hou de focus bij datgene waar Zwolle zo trots op is, onze fraaie historische stad.


    ⚠️ Meld

  2. Nou?… dat de verdedigers de vijand met hete pek (en kokende olie) op een afstand probeerde te houden, dat klopt wel, maar dat van die veren lijkt me erbij verzonnen hoor.
    Wie a.s. dinsdag, donderdag en vrijdag met mij (stadsgids) meeloopt zal ik het hele spannende verhaal en nog veel meer, graag uit de doeken doen 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer