Hitteplan en ijsjes bij IJsselheem

Zwolle – De Stichting Vriendenkring van IJsselheem Zwolle had maandagmiddag geregeld dat er een ijscoman langs alle zes de Zwolse locaties van IJsselheem ging om de bewoners te trakteren op een ijsje. Een extraatje dat past bij het doel van de Stichting: zorgen voor een extraatje voor de cliënten.

 

ijsjes_voor_clienten_van_vriendenkring_zwolle_002.jpg

Eigen foto 

 

Vaak gebeurt een extraatje in de vorm van financiële ondersteuning bij activiteiten of bijvoorbeeld een de aanschaf van de speciale bewonersbus. Maar ook een spontane actie als deze die het welzijn van cliënten bevordert, een koel moment en met elkaar genieten. Het ging in dit geval om zo’n 350 ijsjes. Gestart werd bij de Nieuwe Haven aan de Theodora Vos de Waelstraat en aansluitend ging de ijscoman langs zorghuis Theodora Vos de Wael aan de nabij gelegen Lijnbaan; daarna naar zorghuis Anna Heerkens aan de Hertenstraat, verpleeg- en revalidatiecentrum Weezenlanden aan het Groot Weezenland, vervolgens naar zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck aan de Bagijneweide en tenslotte aan het eind van de middag naar woonzorgcentrum Werkeren aan de Werkerlaan in Stadshagen.

Uiteraard zorgde IJsselheem op al haar locaties in Zwolle, Kampen en Zwartewaterland dat ouderen vaker en voldoende drinken verstrekt kregen en extra bouillon en soep. Verder werd er gezorgd voor een koele omgeving en voldoende rust. Activiteiten werden binnen gehouden of op een koele plek en waren rustig van inhoud. Hoewel het Nationaal Hitteplan in werking werd gezet, speelden de professionals in de zorg al enkele dagen in op de warmte met eerdere genoemde aanpassingen. Zelf kregen ze zo nodig extra pauzes en extra drinken tijdens het werk.

Artikel delen:

Reageer