Vitens nieuwe shirtsponsor PEC Zwolle

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft PEC Zwolle bekend gemaakt dat het komend Eredivisie seizoen Vitens de nieuwe shirtsponsor zal zijn. Op de borst van het voetbalshirt zal het komend voetbaljaar de tekst ‘Kraanwater – graag -‘ gaan prijken.

23-07-2013_vitens_nieuwe_shirtsponsor_pec_zwolle_04.jpg

PEC Zwolle gaat voor het seizoen 2013/2014 een samenwerking aan met drinkwaterbedrijf Vitens om kraanwater op de kaart te krijgen. Het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland is dit jaar gestart met een meerjarige bewustwordingscampagne ‘Kraanwater, graag’ om kraanwater het podium te geven dat het verdient. Deze campagne siert het komende seizoen op de voorkant van zowel het thuis- als uittenue van de Zwollenaren.  De samenwerking met PEC Zwolle past uitstekend in het streven van Vitens om de bewustwording over kraanwater te vergroten door de meerwaarde van kraanwater zichtbaar te maken.   

23-07-2013_vitens_nieuwe_shirtsponsor_pec_zwolle_01.jpg

23-07-2013_vitens_nieuwe_shirtsponsor_pec_zwolle_03.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Vitens vindt dat we trots moeten zijn op ons kraanwater omdat het van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond is. PEC Zwolle, als frisse eredivisieclub, ondersteunt onder meer via PEC Zwolle United vele maatschappelijk relevante projecten. De club is ook dit jaar weer door de KNVB genomineerd voor de “Meer dan voetbal” award. De uitgedragen boodschap ‘Kraanwater, graag’, sluit dan ook perfect aan bij de zienswijze van PEC Zwolle. Momenteel wordt er met meerdere partijen gesproken die PEC Zwolle en ‘Kraanwater, graag’ willen ondersteunen. 
 
23-07-2013_vitens_nieuwe_shirtsponsor_pec_zwolle_02.jpg

De overeenkomst
Naast zichtbaarheid in de vorm van de boodschap ‘Kraanwater, graag’ op de shirts van PEC Zwolle, gaan Vitens, PEC Zwolle en de overige partners het drinken van kraanwater promoten. Dat gebeurt onder andere door het plaatsen van kraanwatertappunten rondom het veld voor de selectie- en jeugdspelers en rondom het IJsseldelta stadion voor alle bezoekers. Vitens en PEC Zwolle zetten zich in om bij alle gemeenten binnen de regio Zwolle en bij de 21 regionale sportclubs waarmee PEC Zwolle samenwerkt de consumptie van kraanwater te stimuleren. Daarbij ligt het accent vooral op de jeugd. Het is daarnaast ook de intentie om zoveel mogelijk (maatschappelijke) organisaties en partijen, waaronder de overige drinkwaterbedrijven in Nederland, te betrekken bij het bredere programma ‘Kraanwater, graag’.
 
23-07-2013_vitens_nieuwe_shirtsponsor_pec_zwolle_05.jpg 
‘Kraanwater, graag’ campagne van Vitens

Het bewustwordings-programma ‘Kraanwater, graag’ van Vitens heeft tot doel om de voordelen van kraanwater onder de aandacht te brengen. Want: Kraanwater is van zeer hoge kwaliteit, gezond, goedkoop, duurzaam en milieuvriendelijk. Vitens wil daarom iedereen in staat stellen om ook buitenshuis te kunnen genieten van kraanwater en spant zich daarom samen met de stichting Join the Pipe in voor het plaatsen van openbare tappunten op sportclubs, scholen, op straat en op stations. Daarnaast heeft Vitens een educatieprogramma op meer dan 500 basisscholen en werkt Vitens samen met meerdere festivals en evenementen. 

shirt_pec.jpeg

Foto via Twitter: @peczwolle 

Artikel delen:
Reacties 48
 1. Dat verwacht je dan niet. Meer de nieuwe IKEA of ZARA of Hornbach die gelijk voet aan wal kan zetten in Zwolle met zo’n actie, maar Vitens is toch ook een mooie naam. Gefeliciteerd PEC!


  ⚠️ Meld

 2. Als alleen de naam kraanwater graag wordt vermeld, en niet die van vitens, dan maken ze in feite reclame voor alle waterbedrijven in nederland, toch? Die kunnen dan ook nog een steentje bijdragen aan pec zwolle. (Lol)


  ⚠️ Meld

 3. Mooie knipoog naar de vaste bespelers van de Bierleague. Zoals een niet nader te noemen ploegje stroomopwaarts. Gheghe 😀


  ⚠️ Meld

 4. Raadslid @JanBrink van D66 Zwolle op Twitter:

  Ik vind het Schandalig dat Vitens als nutsbedrijf PEC gaat sponsoren. Is gewoon gemeenschapsgeld van semi overheid.  ⚠️ Meld

 5. Mooi, nu kunnen we stabiel een jaar vooruit en hopelijk voor Mokhtar (naar Twente) een goede linkerspits aantrekken. Ik verwacht ook nog wel dat Lachman gaat vertrekken.


  ⚠️ Meld

 6. Dan verwacht ik ook dat ik in de rust ook een glaasje (beker..) kraanwater kan halen bij de normale drank/eten uitgifte punten op de omloop 😀


  ⚠️ Meld

 7. Haha, wel grappig wat Vitens zelf op hun site over sponsoring zegt 🙂
  Laatste zinnen van de derde alinea van onderstaande link:
  ‘De nadruk bij sponsoring ligt dus bij kennisoverdracht. Door dit gekozen beleid worden verzoeken voor sportsponsoring voortaan afgewezen.’

  http://www.vitens.nl/overvitens/organisatie/paginas/sponsoring.aspx

  Politici die het belachelijk vinden hadden er maar voor moeten zorgen dat Vitens geen NV werd. Of ze hadden het in de statuten moeten laten opnemen als aandeelhouder….


  ⚠️ Meld

 8. Vergis ik me als ik geen “Vitens” zie staan op het shirt. Of zijn dat de kleine lettertjes. Op zich een goede zaak om gewoon kraanwater te propageren. Dat is heel goed in Nederland. Desondanks wordt er steeds meer bronwater gekocht.
  Vitens is idd een (semi)overheidsbedrijf, maar mag kennelijk wel sponsoren. Wat mij betreft geen probleem. PEC is immers toch ook van ons allemaal?:)


  ⚠️ Meld

 9. Mooi w?ter….gaan we tenminste met een goede sponsor aan de haal….wat moppert die 2e rangsartiest van Gunneman nu dan weer….FCGroningen en Twente lopen met Essent op de börst….zie het probleem niet en P.E.C. in de eredivisie is een visitiekaartje voor de stad…vergeet dat niet Gunneman

  zeurkous

  ;D


  ⚠️ Meld

 10. ik dacht dat ze hun geld altijd hard nodig hadden bij Vitens om voor goed drinkwater te zorgen .Dus zullen straks alle Zwollenaren wel meer voor het water gaan betalen  ⚠️ Meld

 11. Erg mooi voor PEC, maar erg vreemd dat een een bedrijf als Vitens (=nutsbedrijf) sponsort.

  We hebben immers geen keuze in van wie we het drinkwater betrekken en uiteindelijk is deze sponsoring afkomstig van het water dat wij bij Vitens MOETEN afnemen.

  Niettemin, mooi voor PEC. 🙂


  ⚠️ Meld

 12. Wordt er nu gestimuleerd om (graag) meer kraanwater te tappen? Ik dacht dat dit wel uit is, en dat we vooral duurzaam met water om moeten gaan. Zuiniger zijn met water!! Raar bericht!


  ⚠️ Meld

 13. @mariane.

  Helemaal mee eens. Gewoon wat prietpraat van een of andere PR-man over intenties en bewustwording en iedereen slikt het als zoete koek.

  Ondanks dat ik PEC een snoeiheet hart toedraag, vind ik dit echt te ver gaan. Een nuts-bedrijf hoort dit soort dingen nooit en te nimmer te doen.

  Al verbaas ik mij wel over de selectieve verontwaardiging van mensen zoals Willem Gunneman. Stond hij ook zo te bulken op twitter toen de gemeente 40 miljoen in de Spiegel pompte?


  ⚠️ Meld

 14. Mariane, dit is geen oproep om water te verspillen. maar een oproep om kraanwater te drinken ipv flesjes bronwater te kopen. Dageijks in Nederland een half miljoen flesjes met een tov kraanwater grote milieubelasting (productie, vervoer, afval).
  https://www.nudge.nl/nudges/48


  ⚠️ Meld

 15. Ik snap het probleem niet zo…
  Vitens heeft een campagne over kraanwater.
  Ze kunnen echter reclame maken door een tv spotje of iets dergelijks, maar nu stoppen ze een deel van het “reclamebudget” in PEC Zwolle.
  Zwolle presteerde afgelopen jaar heel goed dus zal Vitens er goede reclame aan hebben en heeft PEC de nodige centjes binnen.


  ⚠️ Meld

 16. Ik zeg hulde voor de marketing afdeling van Waterleidingbedrijf Vitens die met deze gedurfde actie kraanwater meteen landelijk op de kaart zet (waar idd alle waterleidingbedrijven van mee profiteren)! Van de Nederlandse kinderen tussen de 10 en 12 jaar heeft maar liefst 22% overgewicht! Dit wordt vooral veroorzaakt door de consumptie van fris- en andere suikerhoudende dranken. Het drinken van kraanwater tijdens en in combinatie met sporten zou daarom juist extra gestimuleerd moeten worden en dat doen ze op deze wijze! Dus….
  Wellicht kunnen de Ziektekosteverzekeraars de sponsoring (van kraanwater!) volgend jaar overnemen, denk aan aan het geld wat ze besparen door het voorkomen van Obesitas. Dat zijn tenslotte kosten voor de samenleving waar uiteindelijk iedereen aan meebetaalt.


  ⚠️ Meld

 17. PEC moet deze negatieve publiciteit helemaal niet willen. Je zou zeggen “een ezel…” na het debacle met RTV ZOO, maar nee hoor. Beetje dom.


  ⚠️ Meld

 18. @Waterdrinker.

  De politiekosten die een wedstrijd als bijv. PEC Zwolle – Ajax oplevert dan? Is dat niet iets waar de samenleving aan meebetaalt? Of zoals voor mij nu blijkt, de naam van het stadion?

  Waar het om gaat is het volgende:

  Stel je bent een alleenstaande moeder met kinderen. Je verliest je baan en je kunt niet meer rondkomen. Een keer vergeten de waterrekening af te tikken en je wordt afgesloten met de mededeling dat ‘we allemaal moeten betalen om de kwaliteit van het drinkwater betaalbaar te houden’. Dan is het wel heel erg zuur als vijf kilometer verderop een substantieel bedrag in de plaatselijke BVO wordt gestoken. Toch?

  En denk niet dat het voetbalhaat is, ik draag PEC een bijzonder warm hart toe. Ik ben het gewoon niet eens met het feit dat gemeenschapsgeld zo gebruikt wordt.  ⚠️ Meld

 19. Gefeliciteerd Vitens , nu al is jullie aktie “Kraanwater -graag-” al meer dan geslaagd.

  Prima gedaan dus.

  Een spotje op de TV had nog niet 1/1000 aan publiciteit opgeleverd dan wat er nu reeds is waar te nemen op allerlei media.
  Vooral al die negatieve ‘roaring’ draagt enorm bij
  ;D


  ⚠️ Meld

 20. Leuk voor PEC , maar zeer slechte zaak voor de afnemers van het dure kraanwater van Vitens. Blijkbaar is er genoeg aan ons verdiend …….. .:'(:o


  ⚠️ Meld

 21. Ik snap de (selectieve) verontwaardiging van sommige mensen niet. Nooit eerder gehoord bij andere (reclame)campagnes van Vitens…

  Persoonlijk vind ik het een uitstekende deal tussen twee partijen die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan en daar ook daadwerkelijk invulling aan geven.


  ⚠️ Meld

 22. @Elrey

  Gemeenschapsgeld is niet bedoeld voor een BVO. Zoek maar even op google over de zaak Gemeente Eindhoven vs. Europese Commissie dan wordt het je snel wel duidelijker.

  Ik ben het ook niet met je eens dat alle twee de partijen maatschappelijk verantwoord ondernemen:

  PEC Zwolle heeft nog steeds een negatief EV, heeft ooit geld geleend bij de bank met een garantstelling van de gemeente (weer mogelijk maatschappelijk verantwoord gemeensschapsgeld) en is nog steeds aan het afschalen.


  ⚠️ Meld

 23. Vitens besteedt hieraan alleen middelen die ze anders voor communicatie zouden hebben gebruikt, zeggen ze. Er is niks mis met een reclamecampagne voor gebruik van kraanwater. En ook niks met PEC. Dus ook niks met deze deal. Vind ik, althans.


  ⚠️ Meld

 24. Die 10.000 man die er elke wedstrijd zitten, zijn waarschijnlijk allemaal verplicht om kraanwater via Vitens af te nemen (regio).
  Stel dat shirtsponsoring 500.000 euro kost, dan stel ik voor dat die halve meloen door die 10.000 wordt opgehoest via een toeslag op de waterrekening 8)


  ⚠️ Meld

 25. Dit sponsorcontract lijkt ook weinig of niets met de eigen ambitie (droom!) van Vitens te maken te hebben.

  Ambitie
  Bij Vitens hebben we een droom: we willen dat iedereen over drinkwater van topkwaliteit kan beschikken. Ongeacht waar je bent of waar je woont. Dat is onze drijfveer om iedere dag te werken aan innovaties, aan duurzaamheid en aan een vlekkeloze operatie. De kennis die we binnen Vitens hebben opgebouwd over het winnen, zuiveren en distribueren van drinkwater is waardevol. Vitens zendt mensen met deze kennis uit om elders in de wereld hun expertise te delen met anderen.

  Vitens werkt op internationaal gebied nauw samen met drinkwaterbedrijf Evides. De twee drinkwaterbedrijven hebben samen Vitens Evides International opgericht. Vitens Evides International ondersteunt lokale waterbedrijven in ontwikkelingslanden met de verbetering van drinkwatervoorziening.


  ⚠️ Meld

 26. Gemeenschapsgeld? Reclamebudget zul je bedoelen… En shirtsponsering is nu eenmaal een goed podium voor reclame maken. Mits er een markconform bedrag wordt betaalt is er geen sprake van staatssteun.

  Dit geld was sowieso besteedt dus waarom die uitspraken dat het water nu ineens duurder zal worden. Kortzichtige reacties van sensatiepubliek.

  Er staat niets eens vitens op het shirt maar de tekst ‘kraanwater graag’. Als dat niet een signaal is naar de buitenwereld dat het om een bewustwordingscampagne gaat dan weet ik het ook niet meer.


  ⚠️ Meld

 27. Lachwekkend dat citaat van die Gunneman, Theaters en andere culturele instellingen liggen al jaren aan het subsidie-infuus van landelijke en lokale overheden. Over het sponsoren met gemeenschapsgeld gesproken en volgens mij is Vitens een NV en mag dit gewoon. Much ado about nothing!


  ⚠️ Meld

 28. En kritiek vanuit Deventer en/of Go Ahead Eagles is helemaal bespottelijk. Hadden zij nee gezegd tegen zo’n deal? Hoe klein kun je zijn?


  ⚠️ Meld

 29. Staatsbank ABN was bij Ajax, Eneco bij Roda, Nuon bij Vitesse, Essent bij FC Groningen en FC Twente. Storm in een glas water dus…

  Goede deal van PEC 😀


  ⚠️ Meld

Reageer