Jongeren van de SP in actie op Blauwvingerdag

Zwolle – De jongeren van ROOD, jong in de SP, zijn tijdens de laatste twee Blauwvingerdagen te vinden in de binnenstad van Zwolle. Bewapend met een lange lat en een goed humeur dagen zij bezoekers van de Zwolse feestdagen uit om de 3% limbodans te doen die Rutte en Samsom Nederland willen voorschotelen.

Het kabinet probeert het begrotingstekort onder de 3% te houden. “Het kabinet probeert zich krampachtig aan de Brusselse norm te houden, met grove bezuinigingen in bijvoorbeeld de zorg en het onderwijs tot gevolg,” aldus Lotte Mertens, woordvoerder van ROOD. “Het welzijn van de Nederlandse bevolking wordt uit het oog verloren bij de bizarre pogingen om aan Brusselse verwachtingen te voldoen. Dat probleem proberen wij op een vrolijke manier onder de aandacht te brengen.”

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Is het niet meer dan normaal dat we eerst sparen en dan pas uitgeven.
  En niet steeds maar lenen en bijlenen.
  Lees, je moet naar een begrotingsoverschot streven.
  Over de manier waarop je dat bereikt kun je lang praten.
  Maar Rood heeft het al in de naam, nl. roodstaan


  ⚠️ Meld

 2. Ja Lambert, eerst sparen en dan uitgeven.. zo is het mij ook geleerd en dat heb ik van begin af aan volgehouden. En ja, dat voelt super goed, zo goed zelfs dat iemand vragen om iets voor te schieten (wanneer ik geen contant geld bij me heb) mij al gelijk een schuldgevoel geeft. 😮
  Ik ben er achter gekomen dat dat voor veel mensen niet geldt, bij wie lenen doodnormaal is en rood staan ook. Was best confronterend, want ik dacht dat het vanzelfsprekend zou zijn om niet uit te geven wat je ook niet hebt.
  Een mooi treffend artikel vond ik hier.


  ⚠️ Meld

 3. Suze, helemaal mee eens. Helaas draait de hele wereld op het uitgeven van wat je niet hebt, om er vervolgens achter te komen dat we niet meer kunnen missen wat we aangeschaft hebben voor die geleende centen.


  ⚠️ Meld

 4. Artikel slaat de nagel op zijn kop Hans. Alleen jammer dat wij dat lezen en niet hen die er iets mee zouden moeten doen.


  ⚠️ Meld

 5. Suze, met “zij” bedoel ik het deel van de jongeren dat zich de kern van het artikel op het lijntje van Hans mag aantrekken.  ⚠️ Meld

 6. @Lambert: De heren in Den Haag laten al zien hoe het moet: Overal roepen dat het geld op is, maar vervolgens wel miljarden naar o.a Griekenland en Cyprus sturen. Ondertussen worden de plannen voor 6 miljard extra bezuinigingen gemaakt terwijl de bewindslieden zelf totaal niet hoeven te bezuinigen. Men smijt met vrachtwagen ladingen geld dat ze niet hebben. Tegen mensen zonder baan word geroepen: Koop een nieuw huis, koop een nieuwe auto!

  Het beleid van de VVD en PvdA is asociaal, mensen worden elke keer weer keihard genaaid.. En wij burgers piepen wel, maar we komen niet in actie. Ik herinner me dat er ooit in egypte (lang geleden, weet het niet meer zeker) een volksopstanding kwam, mensen stonden met fakkels bij het regeringsgebouw.. DAT heeft invloed. Als wij met zijn allen het complete binnenhof bezetten zodat geen van de bewindslieden er nog in of uit kan, DAN hebben we overwicht op de politiek. DAN kan er eens wat veranderen.

  Dat er op een bepaald punt bezuinigd moet worden valt prima te begrijpen, maar men snijdt echt aan de verkeerde kant. Als een bouwbedrijf dat een huis op instorten wil repareren door de fundering langzamerhand weg te breken..


  ⚠️ Meld

Reageer