Gemeente bederft zwemplezier buurt Lijnbaan

Zwolle – Buurtbewoners van de Lijnbaan in de wijk Kamperpoort zijn boos. Maandag werd de eigenaresse van een zwembad, waar kinderen uit de buurt waterpret van beleefden, en dat gesitueerd was aan de Lijnbaan, gesommeerd het bad te verwijderen. De gemeente Zwolle zegt het vervelend te vinden dat het zwembad verwijderd moest worden, maar aan de betrokkenen is duidelijk gemaakt wat de regels zijn. De woordvoerder: “Omdat er een dag eerder in de buurt aan de Kleine Baan ook een zwembad verwijderd moest worden die op een aantal parkeerplaatsen stond, en vooral de verantwoordelijkheid in verband met eventuele ongelukken op gemeentegrond, is er één lijn getrokken.

 

zwembad_lijnbaan_1.jpeg 

Eigen foto

 

Het zwembad, dat voor de deur van een woning op het grasveld aan de Lijnbaan stond, moest op last van de gemeente Zwolle verwijderd worden. Indien de eigenaresse van het bad dat niet zou doen dan zou er een dwangsom van 250 euro per dag voor staan, zegt de boze mevrouw. “Erg vervelend voor de kinderen van de Kamperpoort met deze warmte. Terwijl er geen enkele buurtbewoner bij mij is geweest die er last van heeft. We hebben zelfs met de buren het bad gevuld en een heleboel kinderen maakten gebruik van het bad met deze warmte. De  mensen van de gemeente Zwolle zegt gelijke monniken gelijke kappen? Vraag mij af of ze de hele stad Zwolle doorgaan om te kijken waar zwembadjes op grond van de  gemeente Zwolle staan? En of ze dat beleid met alle regels doen in Zwolle?” De gemeente Zwolle houdt in dit voorbeeld vast aan de getrokken lijn.

Artikel delen:
Reacties 57
 1. Als het niet in de weg staat (lees: niet op plaats waar mensen, vervoersmiddelen er hinder van hebben tijdens het bewegen) zie ik er geen problemen in.

  Laat ze lekker lol hebben aub.


  ⚠️ Meld

 2. De gemeente Zwolle heeft hier natuurlijk wel een punt mee:

  verantwoordelijkheid in verband met eventuele ongelukken op gemeentegrond  ⚠️ Meld

 3. Bericht door vdberg, op 23 juli 2013 om 18:39
  De gemeente Zwolle heeft hier natuurlijk wel een punt mee:

  verantwoordelijkheid in verband met eventuele ongelukken op gemeentegrond

  Drogreden.


  ⚠️ Meld

 4. Als we het over beleid hebben laat ze dan ook wat aan het parkeerbeleid doen er staan vrachtwagens en auto’s zonder vergunning in deze wijk maar dan geven ze niet thuis (dan staan ze tegen over kerels en geen kinderen) of een boom op datzelfde veldje die afgebroken is en waar een grote punt aan zat weggehaald door de bewoners want de gemeente wil dat in geval van beleid pas in de herfst doen.


  ⚠️ Meld

 5. Waar kan de gemeente zich toch druk om maken , vroeger zaten ze ook allemaal met badjes voor de deur .Wat willen ze dan dan , ohhh ja allemaal naar het openluchtbad , want dat levert weer geld op . Je mag in Zwolle alleen maar iets doen in het voordeel van de gemeente .Het is toch triest dat je als kind ook niks meer mag in een wijk . Is net zo met geluidsoverlast , als je een vergunning aanvraagt dan mag je wel muziek draaien tot 01.00 uur maar als je dat niet hebt staat de politie al om half 12 op de stoep , want dan heeft de gemeente er niks aan verdiend . Het is toch triest dat je als kind ook niks meer mag in een wijk .


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb dat badje zien staan. Het stond er absoluut veilig. Kinderen hadden grote lol. Een waar feest.

  Foutje van de gemeente. Gauw goed maken en er een nieuw bad plaatsen dat groter is dan dit badje. Praten we nergens meer over.


  ⚠️ Meld

 7. Overal hekken plaatsen, gemeente! Zodat niemand meer op gemeentegrond kan! Dus auto’s weren van de wegen, brommers, vrachtwagens, fietsers, … Want stel je voor dat er een ongeluk gebeurt op gemeentegrond….
  Op de parkeerplaats niet toestaan vind ik wel geloofwaardig, maar op een grasveldje?


  ⚠️ Meld

 8. Wat een kul…..

  Is er hier iemand die mij kan vertellen op basis van welke regel van de APV (algemene plaatselijke verordening) ze die mevrouw een dwangsom kunnen opleggen?

  (ik zoek zelf intussen ook verder)


  ⚠️ Meld

 9. De burgemeester op vakantie dan vieren de ambtenaren weer hoogtij zodat de burgemeester na afloop weer bemiddelend op kan treden.
  Alleen natuurlijk als je genoeg in de melk te brokkelen hebt.
  Elk jaar in de vakantieperiode zie je dit hier in Zwolle weer terugkomen.
  Men had ook een brief kunnen sturen dat het zwembad binnen 6 weken verwijderd moest zijn onder last van een dwangsom.
  Zolang duurt de zomer in Nederland niet.
  Het wordt tijd dat de burgemeester de verantwoordelijke ambtenaren de wacht aanzegt.  ⚠️ Meld

 10. Na flink wat lezen kan ik werkelijk nog niets vinden.

  Zwembad op parkeervakken valt vast een artikel tegen te vinden zijn, daar twijfel ik niet over. Maar in dit geval? Misschien wegens het organiseren van een evenement zonder vergunning? Of dergelijke onzin?


  ⚠️ Meld

 11. Laat de gemeente zich maar eens druk maken over echt gevaarlijke situaties op hun grondgebied. Al dat gemotoriseerde verkeer over de Jufferenwal bijvoorbeeld. Dit is een voetgangersgebied. Laat die kinderen gewoon lekker spelen!


  ⚠️ Meld

 12. De Sensator komt met een vergelijkbaar verhaal, alleen doet Weblog Zwolle in dit geval aan wederhoor. Dat mag ook wel eens gezegd worden.


  ⚠️ Meld

 13. Ik weet niet of zo’n zwembad ongemak of schade aan de grasmat kan leveren, al schat ik in dat dat wel mee zal vallen. Wanneer het echt gaat om het naleven van protocollen, dan mag de verantwoordelijke brave ambtenaar zich wat mij betreft afvragen of hij hiermee de maatschappij een dienst bewijst of juist het tegenovergestelde.


  ⚠️ Meld

 14. Belachelijk dat het weg moet..maar wel mooi dat er via Weblog en via de Stentor aandacht aan word geschonken..kunnen ze zien wat voor een hiellelikkers er bij de gemeente werken


  ⚠️ Meld

 15. te zot voor woorden .laat de gemeente doen wat ie doen moet …met deze temperaturen mogen de kinderen dan geen waterpret hebben ?nee schijnbaar niet .het staat op een grasveld ,so watt .veilig genoeg ..en dat bommetje ha ha ,,mooie stunt ,,droogt wel weer ….deze buren ,en kinderen willen samen wat doen ,,maar mag schijnbaar ook niet meer .zolang er geen overlast is moet de gemeente blij wezen dat er zoiets leuks gedaan word ……mensen van de gemeente .kijk eens verder ,er zijn zoveel dingen waar jullie de kont in de wind slaan .regels regels en nog een regels ,,word er knettergek van …………..maar hoop dat het badje er toch weer mag staan voor de kinderen :Dsucses


  ⚠️ Meld

 16. De Meeste Ambtenaren van de Gemeente wonen niet in Zwolle.?
  in die durpies hebben ze alleen maar Gierkelders i.p.v Zwembaden kun je ze niet kwalijk nemen dat ze geen zwembatjes kennen hahaha ;D:D


  ⚠️ Meld

 17. @ Kippie

  Je heb helemaal gelijk dat ze geen zwembatjes kennen. Ik ken het trouwens ook niet. Zwembadje kennen ze wel in dorpen:D


  ⚠️ Meld

 18. wat een doorgeslagen gedoe weer, maarja dat grasveldje kan daar niet tegen.dus stel ik voor neem gras van de wezenlandenpark, want daar kan alles op;););)


  ⚠️ Meld

 19. @harres

  Topidee 😀 Daar past wel een leuk zwembad op….. wat zeg ik…….. héél veel leuke zwembadjes. Alleen nog wel even de gemeente vragen of we stroom mogen aftappen voor de pompjes van de zwembadjes. 😀


  ⚠️ Meld

 20. Weer een typisch voorbeeld van hoe de overheid de burgers wil pesten en uitknijpen. Ik ken de wijk goed, afgaande op de foto ken ik de situatie ook gelijk. Niks aan de hand.

  Wat de gemeente zwolle zegt is ook totale onzin, de kamperpoort is een wijk waar iedereen een beetje op elkaar let, de sociale controle is groot en ik kan me niet voorstellen dat de kinderen zonder toezicht in dat bad hebben gezeten.

  Die vrachtwagens waarover gesproken word staan er toch vooral snachts? Aan de lijnbaan weet ik er 1, en die staat er overdag vrijwel nooit. Snachts, afhankelijk van waar hij neergezet word (in de kleine baan past dat bijvoorbeeld niet), moet dat kunnen als het puur voor de nacht is, vind ik. Ik kan me voorstellen dat je niet blij bent als zo’n ding voor je raam staat, maar de lijnbaan heeft ook parkeervakken langs een blinde muur.. Heb je er last van als daar een vrachtwagen staat?


  ⚠️ Meld

 21. Ahaha il lach me kapot van dat besluit….
  Haal maar eerst al die h**rententen en coffieschops weg uit je stad pak de criminaliteit aan en zorg ervoor dat de mensen aan het werk kunnen…Ongelofeloijke zeurpitten en miren… zijn dat niet te geloven..
  Ongelukken op de gementelijke grondgebid van ZWolle???
  Dus als er wat anders gebeurt is de gemeente daar verantwoordelijk voor???
  De meesten de hele dag maar lekker bakje koffie doen en maar op het laatst alles regelen waardoor bijna alles op het laaste moment beslist wordt daar zijn ze goed in….
  Brawisimoooooo Gemeente Zwolle!!!


  ⚠️ Meld

 22. Het gaat nu over een zwembad….
  De enige die er last van hebben zijn de wijkagenten…..
  In andere buurten gebeurt dit ook.
  Ik hoorde dat men ook een bankje voor de buurt verbod wil afgeven…
  Nou.,..echt niet, laat t maar uit het hoofd want het bankje vechten we aan!


  ⚠️ Meld

 23. In Zwolle kunnen ze er wat van maar in Maastricht maken ze het nog bonter. Daar krijg je een boete van 220 euro als je een stoel op de Gemeente grond zet. (waren mensen zonder tuin). Kan dus nog altijd gekker!!


  ⚠️ Meld

 24. @Zwollenaarisback Daar in Maastricht ging het wel om een winkel. En voor een terras is een vergunning nodig. En tja, wanneer spreek je van een terras? 1 bankje? 2 bankjes? In ieder geval lastig voor visueel gehandicapten. In de binnenstad van Amsterdam hebben ze ook hele strikte regels voor de grootte van zo’n ‘terras’.

  Maar dit kinderbadje stond helemaal niemand in de weg.


  ⚠️ Meld

 25. Nog even en je mag de deur niet meer uit alleen op door de overheid voorgeschreven uren…wat een blaaskaken laat die kinderen mits ze de weg niet blokkeren een badje hebben.


  ⚠️ Meld

 26. Ik lees net dat de gemeente Zwolle een meldpunt kinderbadjes heeft ingesteld. Ziet u ergens een kinderbadje bel dan onmiddellijk 14038!


  ⚠️ Meld

 27. Ik heb de drinkbak van mijn hond op gemeentegrond mag dat nog wel of ook niet .Met die belachelijke regels laat ze boeven gaan vangen bij de politie


  ⚠️ Meld

 28. Dat is pas daadkracht Bernard. Bij gebrek aan tolerantie of oplossingsgericht denken, bel je natuurlijk naar de gemeente met een klacht over een zwembadje voor kinderen. 😛
  Ik wil orde, netheid, controle, maatvoering, meetbaarheid en perfecte kreukloosheid in de samenleving. 😛


  ⚠️ Meld

 29. Ik zeg, laten we met zijn allen de boete betalen, zodat de dame in kwestie het zwembadje weer neerzet. Als is het maar voor een dag, maar wel een duidlelijk statement toch?


  ⚠️ Meld

 30. Vroeger had de kamperpoort een slechte naam wegens vechtpartijen en de vele woonwagen bewoners die de gemeente hutje bij mutje had gezet.Gewoon, omdat men de woonwagen bewoners persé in een huis wilde laten wonen.Nu de kamperpoort volledig opnieuw word opgebouwd,is men bang dat oude situaties terug komen ,en gaan daarom een streep trekken voor wat wel en niet mag.Maar om nu te vallen over een badje voor de kinderen bij deze hitte,is wat mij betreft ver over de top.Mischien is het een goed idee om gezamenlijk naar de soos te gaan,en te vragen om zwemgeld voor het zwembad?


  ⚠️ Meld

 31. En onze burgervader HJ slaapt lekker door. ALs je dit als burgermeester toch leest, dan grijp je persoonlijk die ambtenaren in de kladden en zegt ze eens goed de waarheid.
  Wat een ……….. stad.


  ⚠️ Meld

 32. @ bernhard
  Het gaat niet om het sociale,maar het A sociale aspect dat aan de kamperpoort kleeft.En om dat te voorkomen,trekt de gemeente een steep.


  ⚠️ Meld

 33. Asociaal de kinderen hun plezier af te pakken. Stel dan regels over veiligheid, mits het onveilig is maar die betutteling…grrrr


  ⚠️ Meld

 34. Je bedoelt dat een kinderbadje plaatsen een a-sociale bezigheid is??? Als de zorgen van de gemeente zijn wat jij schrijft zouden ze dit juist moeten toejuichen!

  De Kamperpoort is overigens nooit a-sociaal geweest. Kan ook niet, want het was een wijk die buiten de veilige stadspoorten lag. Dus waren de mensen op elkaar aangewezen.


  ⚠️ Meld

 35. Terecht dat de gemeente dit niet wil. Het begint met een zwembad, daarna word het een party-tent en weet ik veel wat niet meer. Ga lekker naar het zwembad met z,n allen. Er zijn genoeg gelegenheden om te zwemmen in en om Zwolle.


  ⚠️ Meld

 36. “Samen maken we de stad”. We reguleren teveel: eens per jaar burendag, en op andere dagen mag er zeker niks. Die ambtenaren hebben zich teveel laten leiden door het ‘gelijke monniken, gelijke kappen’-idee. Een parkeerplaats is niet hetzelfde als een grasveldje, dus die vlieger gaat niet op. Laat een wethouder/burgemeester maar rap excuses voor de vergissing aanbieden. Kunnen de kinderen komende week weer lekker badderen.


  ⚠️ Meld

 37. @last van de warmte misschien? Wat een reactie zeg. Ken je mij soms of zo? dacht het niet raar mens. Omdat mijn mening toevallig niet met de rest hier strookt veklaar je mij maar voor gek. Zet lekker een badje in je eigen tuin en nodig die kinderen uit.


  ⚠️ Meld

Reageer