Zwolle vermaakt zich bij het water

Zwolle – Veel Zwollenaren vermaken zich deze warme dagen bij, op of in het water. Dinsdag reikte de temperatuur tot bijna 33 graden. De recreatieplassen rond Zwolle en Openluchtbad Zwolle zorgden voor de nodige afkoeling.

23-07-2013_openluchtbad_druk_bezocht_02.jpg 

In het centrum van Zwolle en ook op de fietspaden rond Zwolle was het opvallend stil dinsdag. Rijden er op een mooie zomerdag drommen fietsers over het Vreuderijkerpad naast de IJssel bij Westenholte, nu lijkt het er "eng stil" zegt een beheerster van de Schapenboerderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg. Ook op de multifunctionele boerderij zijn maar weinig bezoekers deze dag. Het is daar veel te warm voor. Waar het wel druk was, waren de recreatieplassen rond Zwolle en het Openluchtbad. De grote kolk in Zwolle Zuid en de Wijde Aa trekken ook de nodige badgasten, maar daar is men niet zeker van de kwaliteit van het zwemwater.  Op de IJssel, het Zwartewater en de Overijsselse Vecht genoten watersporters van het tropische weer.

23-07-2013_openluchtbad_druk_bezocht_03.jpg

23-07-2013_openluchtbad_druk_bezocht_01.jpg 

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Prachtig zwembad! De plaatjes zien er gezellig uit en niet zo overvol! Succes aan alle vrijwilligers daar, de komende dagen moeten jullie aan de bak!


    ⚠️ Meld

  2. Altijd al een mooi buitenzwembad geweest mooi dat het gerenoveerd is.Toch ondanks de hitte weinig mensen te zien in het bad vroeger zat het boordevol.Ook op de ligweiden.Zal wel doorde vakantie komen dat de mensen weg zijn


    ⚠️ Meld

  3. Blijft een vreemd fenomeen, dat Openluchtbad, voor miljoenen publiek geld in gestopt en slechts toegankelijk voor weinigen…


    ⚠️ Meld

Reageer