Vechtpartijen bij de Wijthmenerplas

Zwolle – Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur hebben er enkele vechtpartijen plaatsgevonden aan de Wijthmenerplas. Het zou gaan om het herkennen van een gestolen scooter. De politie is hier met een groot aantal eenheden naar toe gesneld.

Volgens ooggetuigen waren er meerdere politieauto’s en een ambulance aanwezig. Twee groepen raakten met elkaar slaags. Twee personen raakten licht gewond. Vermoedelijk door het slaan met kettingsloten. Drie Zwollenaren werden aangehouden.

Artikel delen:
Reacties 58
 1. Was vorige week ook al raak. Toen met een vader/dochter/vriendje incident en vervolgens de ‘Björn Borg-generatie’ die zich ermee ging bemoeien.

  Maar wat jammer dat dit weer zo moet, op zo’n leuke en gezellige plek, kan blijkbaar ook niet meer.

  En, is het niet veel te warm om te gaan knokken?  ⚠️ Meld

 2. @Slakje: als je maar heel weinig hersencellen hebt dan is het nooit te warm om te vechten. Ik kan me er verder ook niks bij voorstellen.


  ⚠️ Meld

 3. Het zal ook weer niet. Vandaar dat wij niet meer naar de whytmenerplas gaan. Alleen maar van dat schorriemorrie. Puberaal gedrag. Pubertjes die voor het eerst zonder papa en mama naar de plas mogen. Nou pfff.


  ⚠️ Meld

 4. Kunnen ze niet een mooi stukkie met hekken omheinen……kunnen ze daar lekker hun gang gaan en heeft niemand er last van…..


  ⚠️ Meld

 5. HET IS JAMMER ER IS VEEL ASOCIAAL VOLK IN ZWOLLE, MUZIEK HARD AAN ZETTEN MOET JE IS HOREN AAN DE MEPPELERSTRAAT NIET TE GELOVEN WAT EEN STEL ASOSCIALE MENSEN ER ZIJN. WAAROM KUNNEN DIE MENSEN NIET EEN GEWOON NORMAAL GEDRAG HEBBEN STUUR ZE MAAR NAAR EEN EILAND WAAR NIETS IS BA BA BA VIES VOLK


  ⚠️ Meld

 6. wie gaat er ook naar het tokkie strand…..blijf lekker thuis in eigen tuin…geen jengel radio’s met domme bonk muziek, geen vuilnis op de grond.. geen kermis volk..


  ⚠️ Meld

 7. Trieste etterbakken, opsluiten en de rest van de zomer een gebiedsverbod opleggen voor de recreatie-plassen in de regio. Zielige hufters.


  ⚠️ Meld

 8. Meer nieuws:

  Ruzie om een scooter was gisteravond aanleiding voor een grote vechtpartij tussen jongeren aan de Wijthmenerplas in Zwolle.
  Een groepje jongeren was vanwege het mooie weer op de scooter naar de Wijthmenerplas gereden en had zich daar vermaakt. Toen ze wilden vertrekken zag het groepje wat andere jongens bij een scooter staan, die deden alsof de scooter van hen was.
  Er ontstond vervolgens een opstootje waarbij links en rechts een aantal fikse klappen viel. Er zou geslagen zijn met kettingsloten. De politie is na melding van de knokpartij met vijf wagens uitgerukt om een einde te maken aan het geweld. Twee jongeren raakten gewond en moesten ter plekke worden behandeld door ambulancemedewerkers.
  Hoeveel jongeren bij het opstootje betrokken waren is niet duidelijk. De politie nam drie verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau. Het gaat om een 20-jarige, een 16-jarige en een 17-jarige Zwollenaar.


  ⚠️ Meld

 9. Ik hoorde van mijn dochter dat het die smerige marcos waren, aub laat ze als de sottermieter hier op tieffen!!!en gewoon gaan slaan waar kleine kinderen bij waren,schooiers!!!terwijl de moeders nog zeiden er zijn kinderen hier. de plas hoeft geen tokkie place te zijn trouwens, het is maar waar de normen en waarden liggen.Laat ze oprotten en gewoon weer op een ezel gaan rijden.Tuig van de laagste richel.


  ⚠️ Meld

 10. @jeanette, hou je een beetje in zeg. Agressie bij kinderen is zeker niet goed, maar de kwestie is dat er sprake was van een gestolen scooter. Zou jij niet boos worden?

  @Dame, TV Twente blijkt een studiootje te hebben in Zwolle, naast het PEC stadion. Maar deden ze maar eens wat, tegenwoordig kopiëren en redigeren ze zich wezenloos van concu-websites als de Stentor en Weblog Zwolle. Let maar eens op. Als een partij nieuws brengt dan volgt TV Twente als de wiedeweerga. Dat is niet kies. Zeker niet voor een aantal goedbetaalde redacteuren en een zwaar gesubsidieerde organisatie.


  ⚠️ Meld

 11. ik zou wel kwaad zijn, oke,maar dan had ik zelf de politie wel gebeld!!
  daar kan ik gebruik van maken en dat uitschot ook!!!  ⚠️ Meld

 12. terstal, ik ken de sentimenten van de Zwollenaren tegenover RTV Oost inmiddels wel. Vind het zelf deels terecht. M.n de beslissing om het duel FC Zwolle-GAE in de Jupilerleague niet uit te zenden vond ik dom. Wat nieuws betreft valt het mij juist op dat ze ook vaak als eerste zijn met een bericht; nog voor De Stentor en WLZ. En ze zijn natuurlijk wel journalistieker dan WLZ. WLZ is meer een medium door en voor mensen. Heel nuttig.


  ⚠️ Meld

 13. Ik heb gezien dat het een groep marrokkanen tegen antilianen waren. Altijd dat volk wat macho en dreigend op het strand zichtbaar aanwezig is. Meer surveillance op dit soort dagen zou goed zijn! Als de mensen op het strand liggen waar is dan de politie, toch niet in stad? Altijd in het hoekje achter de heuvel bij het brugje ligt dat schorem!!! Jammer! Pretverpesters.


  ⚠️ Meld

 14. Er schijnen regelmatig vechtpartijen te zijn bij de wijthemerplas.
  En in 99 van de 100x blijkt dat er donker getinte medelanders bij betrokken te zijn. Triest. Weet niet of er toezicht is bij de plas?
  Zo niet lijkt mij dit geen overbodige luxe te worden.
  Ben je betrokken bij een vechtpartij, rest van het zwemseizen een gebiedsverbod.


  ⚠️ Meld

 15. Word het niet eens tijd om de plas te sluiten? Of wellicht er een familie plas van maken? Alleen ouders met kinderen. Geen jongeren want het enige wat ze doen is knokken, stelen, bedreigen en overlast veroorzaken. Het zijn altijd dezelfden. Dan hoor je het weer in de stad, dan weer op een plas, of bij een voetbalwedstrijd. Allemaal afschaffen. Schorriemorrie is het!!!


  ⚠️ Meld

 16. Ja Antoinette, gewoon alles verbieden en verboden gebied maken. Iedereen een ausweis en een duidelijke sticker op de borst die de afkomst aangeeft. Dan zal vast alles beter worden……


  ⚠️ Meld

 17. Ingrid, niet met cijfers gooien die je niet kent. Dat neigt naar stemminsmakerij. Hoewel ik best geloof dat het vaker getinte mensen zijn. Bij die groepen ligt criminaliteit nu eenmaal hoger dan gemiddeld, daar hoeven we niet omheen te draaien. Hun situatie is echter vaak ook compleet anders.

  Antionette,
  Lijkt me absurd. We kunnen niet allerlei criteria voor mensen opstellen, om ergens wel of niet te mogen zijn. Godwin ten spijt heeft zwollenaarisback daarin een terechte vergelijking. Zo zal je het denk ik niet bedoeld hebben. Wanneer je met je gezin weg wilt, de Agnietenplas en zeker de Millegerplas zijn dan heel goede plekken. Wijthemerplas is nu eenmaal een plaats waar jongeren veel komen vind je dat niet leuk, dan zijn er echt mogelijkheden te over. 🙂


  ⚠️ Meld

 18. Een naaktstrand is het top punt van onfatsoenlijkheid. Je stelt je lichaam toch niet zo ten toon voor iedereen. Zoiets hoort in een huwelijk plaats. En nergens anders. Bah wat een zondigen.


  ⚠️ Meld

 19. Helaas is het begrip trollen niet bekend bij mij. Misschien is er sprake van een generatie kloof. Of is het dergelijke straat taal welke ik pertinent afkeur overigens.


  ⚠️ Meld

 20. Gewoon net als in Spanje van die Mossos-agenten inzetten.

  Bij onregelmatigheden lopen die agenten naar de ruzieschoppers toe en geven met hun knuppel een paar liefkozende doch corrigerende tikken.

  Aan de Costa Brava werkt het perfect, wil iemand helpen met een petitie?


  ⚠️ Meld

 21. Ik verstuurde net ook een verwijzing naar een Bijbeltekst. Ging rechtstreeks door naar de Admin. De Bijbel is ook best een rauw boek.


  ⚠️ Meld

 22. Het probleem aan de plas zijn drugs, dealen en gedogen. Er is totaal geen toezicht. Alles is oké, muziek die een bepaalde doelgroep top vindt wordt op hoog vollume iedere recreant oplegd en zij krijgenhiervoor de ruimte. Laatst heb ik bij de plas een bekeuring gekregen omdat ik verkeerd geparkeerd stond. De controle houdt blijkbaar op aan de rand van het gebied. Blijkbaar durven de toezichthouders niet op de plas te komen om te handhaven, dus je dan maar concentreren op de verkeerd geparkeerde auto’s


  ⚠️ Meld

 23. In het eerste commentaar is een verwijzing naar een eerder incident waarover ik gisteren juist iets hoorde. Het is te belachelijk voor woorden wat daar gebeurde, het was notabene een OPA die zijn kleindochter ophaalde en die door die gasten helemaal in elkaar werd getrimd. Hebben die lui nou allemaal de -goed wijs- kapot of wat????
  Dan spoor je toch niet als je zulke dingen doet?!!!!!!


  ⚠️ Meld

 24. Als je in de top-5 van meest gastvrije steden wilt komen, moet je natuurlijk wel veel gedogen, met name daar waar jongeren hun vertier zoeken, zoals ook in de binnenstad blijkbaar alles kan en mag, en alleen als er fysiek geweld aan te pas komt, de politie ingrijpt.  ⚠️ Meld

 25. De controle houdt blijkbaar op aan de rand van het gebied. Blijkbaar durven de toezichthouders niet op de plas te komen om te handhaven

  dat durven ze wel maar de ROVA , maakt de stranden schoon,

  en zeggen wel eens wat (honden,geluid,rommel,)

  maar rijden -snel- weer door

  ze mogen denk ik ook nix doen
  zo vuilnis man denkt ook voor zo hongerloontje ga ik niet mijn leven voor wagen 😛


  ⚠️ Meld

 26. De mensen die daar van de ROVA lopen/rijden zijn van de buitendienst (vroeger de gemeente). zZij moeten ong. 3X per seizoen een dag op een van de plassen werken als toezichthouders. Dit zijn dus niet de vuilnismannen.  ⚠️ Meld

Reageer