Waterpret voor de hond

Zwolle – Het warme weer nodigt iedereen uit voor frisse duik in het water. Ook baasjes gunnen hun hond de verkoeling van het water. In Zwolle mag u uw hond laten zwemmen in alle open wateren, met uitzondering van de drie recreatieplassen: Wijthmenerplas, Milligerplas en Agnietenplas. 

Dat in het water van de recreatieplassen geen honden mogen komen, heeft te maken met de kwaliteit van het zwemwater. Die is in de drie Zwolse recreatieplassen goed. Honden kunnen zorgen voor bacteriën die de zwemwaterkwaliteit aantasten. Gelukkig is er in Zwolle volop open water waar de hond wel in mag: van de vijver in het park tot de Wijde Aa. Meer informatie over honden vindt u op zwolle.nl/honden.
Artikel delen:
Reacties 17
 1. Honden niet in recreatieplassen , je kunt er beter geen mensen m.n. ambtenaren in laten honden zijn schoner dan mensen .  ⚠️ Meld

 2. Dirk, geef even je adres door.
  Kan ik die roedel honden bij jouw een bad geven, en mag je er daarna zelf ook nog even in ;D;D;D


  ⚠️ Meld

 3. na 15 jaar mag je niet meer zwemmen bij de milligerplas, hondenstrandje met de hond, en de agnietenplas, waarom zou nu in een keer het water niet goed worden van een hond terwijl dit jaren niet zo is geweest.
  Maar we doen ook al boodschappen in de aalanden, en moeten er nu ook gaan zwemmen met de hond. Bedankt gemeente, hef stadshagen dan gewoon weer op en bouw alle huizen in de aalanden, je mag ook niet zwemmen in de wijde aa officieel dus dan moet dat ook gehandhaaft worden.
  Had ook al een badje voor de deur voor de honden uit de buurt, maar dit mag ook niet.
  Gemeente maar volledig negeren met hun beleid en lekker doen wat we zelf willen.  ⚠️ Meld

 4. Gelukkig is er in Zwolle volop open water waar de hond wel in mag: van de vijver in het park tot de Wijde Aa. Meer informatie over honden vindt u op zwolle.nl/honden.

  Ik zou zelf ook nog graag met de hond zwemmen, maar het water in het Wezenlandenpark is al echt te smerig voor honden. (Zie eerder topic op weblogzwolle). De Wijde Aa is ook niet geschikt, omdat daar een overloop van het hemelwaterafvoer op uitkomt. (Vaak stilstaand water uit de buizen = stank)

  Ik wil gewoon mijn oude vertrouwde plekje bij de Agnietenplas terug en geen plek met smerig water. Bij de Agnietenplas stond een mooi hek tussen wel en geen toegang voor honden.


  ⚠️ Meld

 5. @doggie: waar staat dat je niet mag zwemmen in de wijde aa? Je mag er wel surfen. Dus ook recreëren, dat gebeurt volop. Tis geen officieel zwemwater, wordt niet getest etc. op blauwalg.
  Vind het wel vervelend dat mensen hun honden overal los laten lopen, die springen in het water en schudden zich vervolgens lekker bij jouw handdoek en tijdschrift uit. Ze mogen los bij het losloopterrein, laat de gemeente daar maar op handhaven. Wijde is dieper dan agnietenplas en wijthemerplas en meestal langer schoon en koel met dit soort hete dagen. De overstort werkt slechts heel af en toe, bij grote hoosbuien (zoals gisteren in Limburg). Dan moet je gewoon een week niet zwemmen. De natuur doet zijn werk en na een week is het weer schoon. In de Wijthemerplas etc. poepen ook vissen en vogels.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een ongelofelijke bullshit!! Tasten het waterkwaliteit aan..blabla..bij milliger en agnieten hebben altijd honden gezwommen en nu is het opeens slecht voor de waterkwaliteit???!!! Welke idioot heeft dit lulverhaal bedacht?! Wat dacht je van de ganzen, zwanen en andere watervogels die water EN strand onderschijten? En dan hebben we nog alle kleine kinderen die letterlijk van zich af pissen en schijten in het water.. Een hond zal zelden plassen of poepen in het water, dat is voor een hond namelijk niet En hij wil a.s zaterdag Miss naar Friesland..ik zeg geef ons onze stranden terug!!! Zwolle is absoluut NIET hondvriendelijk wat betreft dit onderwerp!!


  ⚠️ Meld

 7. Maar heel veel mensen zijn bang voor honden, waaronder mijn dochter. Als honden mogen zwemmen stuiven ze langs je heen. Sommige baasjes zien mijn dochter terug deinzen als de loslopende hond hier in de buurt naar haar toe loopt. En dan zeggen ze: hij doet niets hoor. Nee, maar dat maakt voor haar niet uit. Moet ze dan bij het zwemmen ook met honden geconfronteerd worden. En die hond poept niet in het water, maar op het strand. Dus ik vind dat honden niet in de plassen die voor het zwemmen zijn, thuis horen. En zijn genoeg slootjes en plekken waar het van mij wel mag en kan. De 1 zijn vrijheid is de ander zijn beperking.


  ⚠️ Meld

 8. ja jo, maar bij de milligerplas en de angnietenplas waren de honden gedeeltes appart, dus dan kon je er voor kiezen bij de honden liggen of gewoon op het normale strand, in de sloten zijn allemaal overstort van riool en als mens is daar zwemmen niet goed maar voor een hond ook niet.
  En het is ook wel leuk als je met je gezin en hond op een strand kan liggen.
  Wat jaren lang kon


  ⚠️ Meld

 9. Voor allebei de punten valt wat te zeggen, het heeft voor en tegens…
  Wij hebben zelf ook een hond en balen er ook wel eens van…
  Maar het zijn veelal de baasjes die het voor anderen verzieken, ruim de boel gewoon op en niemand heeft er last van…
  Maar dat geld ook voor overige strandgangers…
  Maar een extra plek aanwijzen is natuurlijk ook een mooie oplossing!


  ⚠️ Meld

 10. Wat zou het fijn zijn als er geschikte plekken zijn voor mens en hond om te zwemmen. De recreatieplassen worden gecontroleerd; overig open water niet. Dan ga je daar toch niet zelf/en je hond met het nodige risico in zwemmen. Hoezo diervriendelijk Zwolle. Uiteraard dienen baasjes zelf de rommel van de honden op te ruimen. Maar maak wel IETS mogelijk qua zwemmen. Desnoods afgeschermd zodat andere recreanten niet gehinderd worden door hondengespetter etc.
  De Milligerplas (bij ons in de buurt) had altijd een perfecte en veilige plek. Het was blijkbaar nodig die op te offeren voor alleen recreanten.
  JAMMER


  ⚠️ Meld

 11. Sorry hoor Jo, ik vind dat we rekening met elkaar moeten houden. Persoonlijk vind ik krijsende en rennende kinderen op het strand ook irritant en bijna eng…maarja dat is nou eenmaal zo anders moet je lekker op een onbewoond eiland gaan wonen.
  Als er een apart strandje is en iedereen ruimt de rommel op (dat geldt nog het meeste voor de mensen!) dan zie ik geen probleem voor een hondenstrand. Hoezo zwolle is zo ontzettend goed voor dierenwelzijn? Nee lekker samen met mn hond in sloot met blauwalg is lekker goed voor het welzijn van mens en dier…
  Jammer!


  ⚠️ Meld

Reageer