Instructiefilm voor Zoekplein dankzij Lefgeld

Zwolle – De Nieuwsgroep overhandigde haar eerste instructiefilm aan het Zoekplein van Frion. De Nieuwsgroep kon de instructiefilm maken dankzij Lefgeld. De film kwam met hulp van cliënten tot stand en heet ‘Marloes doet boodschappen’. In deze eerste film laat Marloes Woolthuis stap voor stap zien hoe zij boodschappen doet. Haar vriendin Karlien de Wit – Hendriks schreef het script en sprak de film in. Ze zijn terecht trots op het resultaat. Bezoekers van het Zoekplein kunnen de instructiefilm lenen en aan de hand van de film leren zelfstandig hun boodschappen te doen. Op deze manier wordt het makkelijker om gewoon mee te doen in de samenleving.

marloes_en_karlien_presenteren_dvd_marloes_doet_boodschappen.jpg

Voorheen kende Frion de Frion-prijzen voor goede ideeën. In 2012 verviel de Frion-prijs en kwam Lefgeld beschikbaar. Hier werden andere eisen aan gesteld. Het ging niet meer alleen om goede ideeën. Medewerkers en cliënten moesten ook al lef getoond hebben en iets laten zien. De prijs is geld om je lef voort te zetten. Als inzender bepaalde je zelf welk bedrag je nodig had en liet dit in een voorstel zien. Het mocht niet iets zijn dat al werd betaald uit AWBZ gelden. Het is extra en zonder dit geld niet mogelijk.

De Nieuwsgroep ontving met hun inzending: de promotiefilm van het Zoekplein, € 1250,- aan Lefgeld. Hiermee schaften zij apparatuur aan om hun werk nog beter te doen. Met als resultaat een nieuwe instructiefilm voor het Zoekplein.

Het Zoekplein is een multimediatheek voor mensen met een verstandelijke beperking, hun wettelijk vertegenwoordigers en medewerkers van Frion. Het is een interactieve plek waar ontmoeten, vragen, zoeken, leren en beleven centraal staan. Ook zijn in het Zoekplein leerwerkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking opgenomen. Het Zoekplein bevindt zich in het kantoor van Frion aan de Govert Flinckstraat 31 in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer