‘School schuldig dat dochter met loverboy ging’

Een moeder uit Zwolle heeft de Thorbecke Scholengemeenschap financieel aansprakelijk gesteld voor het feit dat haar dochter het slachtoffer is geworden van een loverboy.

De vrouw verwijt de school dat ze nooit op de hoogte is gebracht van de regelmatige absentie van haar dochter. Ze rept van ‘een onveilig klimaat’ en heeft daarin van de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs gelijk gekregen. Het meisje bleef vaak weg van school of werd door haar loverboy uit de klas gehaald om in de prostitutie te werken. De school verzuimde dat te melden of om opheldering te vragen. Hooguit was er contact over de mindere schoolprestaties. De Raad voor het Voortgezet Onderwijs buigt zich nu over de kwestie.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. ja en dan te bedenken dat er nu masaal leerplicht-mannetjes langs de deur gaan i.v.m. 1 a 2 dagen spijbelen dat ze eerder op vakantie willen dat mag niet maar zo,n meisje zit er nu maar mee >:( >:( >:(


  ⚠️ Meld

 2. Ik hoor van mijn dochter dat de mentor, als hij haar op de gang bv. tegenkomt, niet eens haar naam weet. En dan moet je eens op de site van zo’n school de prachtige verhalen lezen over begeleiding, veilige school ed.
  Een week lang, na de vakantie, duurt de discipline onder de docenten en dan nemen ze met alle afspraken weer een loopje. En al die managers?????? Die willen van geen problemen horen!


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb het verhaal ook in de krant gelezen, en voor zover het volledig waar is, is het natuurlijk van de zotte wat er gebeurd is. Die vrouw heeft volledig gelijk dat ze de school dan aanklaagt.
  Maar ook hier zal er een “andere” kant aan het verhaal zitten – dat is iig zeer te hopen voor de school


  ⚠️ Meld

 4. wat is er gvd mis met zelf opvoeden?? makkelijk he om de school de schuld te geven. let als ouder zelf eens op je koters. opvoeden wordt in nederland lekker makkelijk afgeschoven op 3-en zoals scholen.. de taak van een school is onderwijs!!! opvoeden doe je als ouder! controle over je kinderen doe je dus ook zelf.. onderwijs is al druk zat om onderwijs aan te brengen.. moeten scholen nu ook al de taken overnemen van de ouders?? het moet niet gekker worden in nederland. “ik heb geen idee wat m`n kinderen doen, dus laat ik de school maar aansprakelijk stellen” lekker makkelijk hoor! ik kan me toch herinneren dat vroeger ouders met de kinderen praaten over hoe hun dag was verlopen na school. maar ouders van tegenwoordig zijn veel te druk met zichzelf, en laten de verantwoording dus lekker bij een ander. als je al geen idee meer hebt wat je kinderen doen, ben je de controle al helemaal kwijt. en dan ben je dus zelf (voor 90%) verantwoordelijk voor wat gebeurd is!


  ⚠️ Meld

 5. Idd Henkie,

  gastje leeft in een wereld waarin jongeren braaf na school aan tafel komen om gezellig even de schooldag door te nemen…
  90 % van de puberende jongeren doet dit dus niet. Ze beginnen al erg vroeg met alles en laat staan dat een meisje die de hele dag niets anders dan ellende heeft meegemaakt dat ook nog even gezellig aan tafel komt vertellen.
  Gast, vind jij dat de ouders dan ook medeverantwoordelijk zijn voor wat hun dochter is aangedan dan?
  Soms is school de enige plek waarvan ouders weten/hopen dat ze veilig zijn en houden ze hun hart vast bij elke keer als hun kind de straat op gaat.
  We hebben het hier nog wel eens over jongeren die naar de kermis gaan gehad en in de problemen komen met andere jongeren en hoe moeilijk het dan al is om met ze in gesprek te blijven en ze duidelijk te maken dat het niet altijd even veilig is.
  Die ratten van loverboys weten dit maar al te goed en weten precies hoe ze een meisje moeten bewerken. tegenwoordig zijn er zelfs meisjes die andere meisjes ronselen. en jij maar denken dat ze een pyamafeestje hebben…..Oogkleppen af gastje!!!!


  ⚠️ Meld

 6. @een gast
  Jij hebt duidelijk niet alles gelezen en slaat daarmee volledig de plank mis. De moeder verwijt de school dat zijn NOOIT gehoord heeft dat haar kind niet op school was. Hoe denk je dan dat de moeder erop had moeten anticiperen? Zij was immers volledig in de veronderstelling dat haar kind de lessen volgde, en desondanks de leerprestaties achteruit hobbelden.
  Nadat zij eenmaal in de gaten had hoe de vork WEL in de steel zat was het al te laat………..


  ⚠️ Meld

 7. Tuurlijk hebben wij als oudrs de taak om onze kinderen op te voeden. Toch ben ik er ook altijd vanuit gegaan dat als mijn zoon naar school moest hij daar ook daadwerkelijk was. Spijbelen zat er voor hem niet in. Uit ervaring weet ik dat er dan een telefoontje kwam van de school, of ik moest een briefje tekenen dat hij ziek thuis was geweest. Dit werd netjes bijgehouden door de congi?«rge. Gewoon via een simpel leerlingvolgsysteem. Ik sta dan ook achter de moeder dat de school hier nalatig is geweest. Wat mij wel bevreemde was dat de moeder in die 2 jaar nooit wat gemerkt heeft aan haar dochter. Dat meisje moet ziek van ellende zijn geweest in de periode dat dit speelde. Laat dit dus een waarschuwing zijn voor al die ouders. Zorg dat je er voor je kinderen bent. Misschien toch wat minder werken en wat meer tijd met je kinderen doorbrengen, zodat je je kind ook echt kent.


  ⚠️ Meld

 8. Toen ik in dezelfde periode op dezelfde school zowat elke week wel een dag thuis was wegens ziekte en netjes ziek werd gemeld door mijn ouders had ik wel de leerplichtambtenaar achter me aan.. :-


  ⚠️ Meld

Reageer