Provincie gaat VerhalenJagen

Zwolle – De provincie Overijssel gaat op jacht naar verhalen die de identiteit van Overijssel bepalen. Via haar online platform voor participatie jijenoverijssel.nl vraagt de provincie om authentieke verhalen uit alle regionen van de provincie. 

 

Elke Overijsselaar kan een bijdrage leveren aan de site. Met de meeschrijfmodule kunnen schrijvers ook op elkaars teksten reageren. Zo hoopt Jij&Overijssel dat er een virtuele vertelkring ontstaat van  verhalen die steeds weer kunnen worden aangevuld. Overijssel zoekt wel naar het echte verhaal achter een persoon, een gebouw of een gebeurtenis in de provincie. Het gaat niet om reclameverhalen of marketingcampagnes. In principe kan iedereen een verhaal delen via de sitewww.jijenoverijssel.nl/verhalenjagen.

Door een account aan te maken, wordt elke bezoeker direct ook auteur. Alle bijdragen, die uiteraard passen binnen wettelijke regels en fatsoensnormen, worden geplaatst onder een Creative Commons-licentie. Uiteindelijk wordt het beste verhaal in het Jij&Overijssel magazine (oplage 420.000) gepubliceerd.

Schrijvers op de site kunnen desgewenst aangeven dat ze gecoacht kunnen worden bij het maken van hun verhaal. De redactie van de site kan suggesties over de opbouw van het verhaal. In de tekst kan verwezen worden naar andere sites, literatuur, organisaties, erfgoedcentra en dergelijke. Ook kunnen schrijvers aanvullend materiaal in de vorm van foto¹s en video¹s plaatsen.

Mensen die wel verhalen kennen maar niet weten hoe die goed op te schrijven kunnen een beroep op de verhalenjager doen. Hij helpt dan met het schrijven van de tekst of maakt een interview dat later ter goedkeuring aan de verteller wordt voorgelegd.

De verhalenjager op het platform is Jan Swagerman. Hij begeleidt dit project vanuit zijn jarenlange ervaring in het werken met verhalen: ondermeer als narratief coach in ondernemingen, als trainer voor gidsen en rondleiders en binnen welzijnsinstellingen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De identiteit van Zwolle?
    Vroeger erg leuk, toen auto’s nog door de stad mochten rijden bv.
    Maar verder weinig te beleven hoor.


    Maak melding

Reageer