Gratis scootmobielcursus in Zwolle

Zwolle – Als u op een scootmobiel rijdt dan is het belangrijk dat u weet hoe u het voertuig moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het prettig dat u zich veilig voelt op uw scootmobiel en in het verkeer.

De gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland organiseren jaarlijks een scootmobielcursus. Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst met een scootmobiel te maken krijgen. Ook mensen die al een scootmobiel hebben en die zich graag zekerder willen voelen, kunnen de cursus volgen. De eerstvolgende cursus start op 18 september 2013. De cursus is gratis, bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door een ervaren instructeur. Als u de hele cursus gevolgd hebt ontvangt u een certificaat van deelname.

De eerste twee bijeenkomsten vinden plaats op18 en 23 september 2013 van 09.30 – 11.30 uur. U krijgt dan voorlichting over verkeersregels en verkeersborden.

De lessen op 27 en 30 september 2013 vinden binnen plaats. In kleine groepjes oefent u onder begeleiding van ervaren instructeurs. De tijden worden in overleg vastgesteld. De lessen duren anderhalf uur. 

De vijfde lesdag is op 4 oktober 2013. U krijgt dan praktijkles op de weg. In groepjes van drie deelnemers met instructeurs gaat u in uw eigen scootmobiel de weg op en oefent u praktijksituaties. Deze les duurt anderhalf uur. Voor en na de les is er een monteur van Welzorg aanwezig die uw scootmobiel nakijkt en kleine problemen kan verhelpen.

De cursus wordt gegeven in wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid. De laatste bijeenkomst start vanuit De Kievitsbloem.

Aanmelden is mogelijk tot 15 augustus 2013. Neemt u hiervoor contact op met Veilig Verkeer Nederland, mevrouw S. Wit, telefoon (038) 453 62 21.

Een folder over de scootmobielcursus vindt u op www.zwolle.nl.

Als u ondanks de cursus onzeker blijft op uw scootmobiel en in het verkeer, dan kunt u nog een aantal extra gewenningslessen krijgen. U kunt deze aanvragen bij uw consulent van de afdeling Individuele voorzieningen Wmo van de gemeente, telefoon 14038.

Het is ook mogelijk scootmobielles te krijgen via de eerstelijns ergotherapie. U hebt hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig.

Artikel delen:

Reageer