Start aanleg fietsrotonde bij de Vechtstraat

Zwolle – Maandag start de gemeente Zwolle met de aanleg van de fietsrotonde bij de fietsoversteek Philosofenallee-Vondelkade.

fietsrotonde_2.jpeg

Tekening: Gemeente Zwolle 

Vanwege de werkzaamheden is een deel van de Wipstrikkerallee en de Vechtstraat tussen de rotonde met de Hanekamp en de kruising met de Binnengasthuisstraat gedurende vier weken voor al het verkeer afgesloten. Kijk HIER voor meer informatie.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. @bernard
  Auto’s kunnen op de foto alleen van links naar rechts of van rechts naar links. Fietsers kunnen vanuit boven, onder, links en rechts naar al die 4 kanten toe.

  Auto’s gaan nagenoeg rechtdoor over die rotonde, fietsers hebben wel echt een rotonde.

  Omdat fietsers op de rotonde rijden, hebben ze voorrang op auto’s die de rotonde op willen rijden. Maar omdat ze op de voorrangsrotonde zitten, hebben ze óók voorrang op auto’s die zich binnen de rotonde bevinden.

  Wederom een ‘geniaal’ plan.


  Maak melding

 2. Dus niet en op hetzelfde moment is ook de westelijke kant van de Holtenbroekerbrug buitengebruik wegens onderhoud. Dus lachen Zwolle is goed bezig, niets te bereiken.
  >:(>:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 3. Op zich een prima idee. Alleen dat je bij het verlaten van de rotonde ook weer wachten moet lijkt me niet handig. Je zou het verkeer zo snel mogelijk weer kwijt willen zijn. Je hebt wel beter zicht op de fietsers dan bij een gewone rotonde.


  Maak melding

 4. Ik neem aan dat de rotonde voor de fietsers een opvallend kleurtje gaat krijgen? Ik voorzie, zeker de eerste tijd, wel de nodige ongelukken.


  Maak melding

 5. Ik voorzie dikke file’s rond de spits. En auto’s die op een gegeven moment zo flauw zijn van het wachten………… Hoop dat ik ongelijk krijg maar ik zie het 1e fietsslachtoffer al voor me:o


  Maak melding

 6. Waarom moet er, als iedereen al mijlen vantevoren aan ziet komen dat dit mis gaat, toch zo’n ro(t)tonde komen. Ging het nu zo slecht dan daar? Ik kom daar dagelijks langs en ken geen problemen voor fietsers. Die paar tellen wachten zo nu en dan kan het niet zijn.


  Maak melding

 7. Bericht door Eileen, op 25 juli 2013 om 21:48
  Waarom moet er, als iedereen al mijlen vantevoren aan ziet komen dat dit mis gaat, toch zo’n ro(t)tonde komen.

  Geld moet rollen? 🙁


  Maak melding

 8. Niet iedereen Eileen. Ik zie het niet mis gaan. De veiligheid lijkt me zelfs ietsje beter dan met een gewone rotonde. Bij allebei heeft de automobilist twee ‘uitkijkmomenten’, waarbij je bij dit ontwerp beter zicht hebt. Er komen nu geen fietsers op het laatste moment achter je vandaan die je ook nog voorrang moet geven. Ze komen nu echt van rechts.


  Maak melding

 9. “crisistip”

  verander de verkeersregels: fietsers hebben altijd voorrang in Zwolle

  voordelen:
  mensen stappen eerder op de fiets dan in de auto / gezonder
  minder uitstoot
  besparing benzine
  besparing abonnementsgeld sportschool
  veiliger stad
  geen dure parkeergarages


  Maak melding

 10. Ingrid jij hebt gelijk ik verwacht er ook dikke file,s tijdens de spits dat stuk tussen de beide rotondes is veel tekort dus gaan er fietsers rond dan moethet verkeer tussen de twee rotondes stilstaan en krijg dat het verkeer daar vastloopt


  Maak melding

 11. @fietsstad:
  besparing benzine
  geen dure parkeergarages

  hierdoor moet de overheid weer extra gaan bezuinigen, ze krijgen jaarlijks miljarden aan inkomsten uit deze bronnen.  Maak melding

 12. Hoezo sucses in de spitsen? Net of je nu altijd kan doorrijden in de spits. Normaal gesproken staat het vast vanaf de afslag Cornelis Houtman straat, halverwege de Wipstrikker allee. Deze rontonde voorziet in een betere oversteekplaats voor fietsers. Iets wat daar hard nodig is.


  Maak melding

Reageer